|
| OKTOBRA BOMO/SMO JEDLI | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 01 Okt 2011 20:26 |
|
|
Pa začnimo oktobrsko prehranjevanje.
SOBOTA
PZ: voda z limono, spirulina, magnezij, jabolčni kis
Z: pol kefirja (je bil 1/2l), otrobov kruh
M: paradižnik
K: čista goveja juha, kuhana govedina, kuhana cvetača, zeljna solata
V: pražena žrebičkova jetrca, preostanek cvetače od kosila
voda, mate čaj (skupaj cca 2l)
vitamini in minerali, acerola, tbl. za razkisanje |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11 |
Prispevkov: 2004 |
Kraj: Kranj |
|
|
Objavljeno: 01 Okt 2011 21:20 |
|
|
Pa dajmo, da bo tukaj bolj veselo in da delamo družbo Juliji, ki je res carica pri svojih jedilnikih. HB, da so rezultati tudi vidni, tako je vseeno lažje.
SOB
Z: enemon s kakavom (V resnici ni Enemon, ker ga ne najdem več, našla sem nekaj podobnega od Matika. Seveda je iz raznih kosmičev, lanenih semen in sojinega lecitina ipd, kar jaz vse imam in si mešam, ampak ni isto! Ful pogrešam TOPLE zajtrke, tole je pa kot en čokolino, zamešaš v vroče mleko, seveda sojino ali pač rastllinsko)
M: grenivkin sok, 1 domači grozd
K: 3 žitni polpeti, blitva, riž, endivija
M: 2 žitna polpeta, 1 paprika
V: malo pišč.fileja, 1 paprika z gorčico, rezina sira
Ja, saj vem, sami OH, četudi ne tisti slabi. Edino na večerjah pa res vztrajam, da so strogo beljakovinske.
Enkrat zdaj je bila debata od OH, napihnjenosti ipd. Največja vrednost, ki sem jo odnesla od moje Kristine (Žensko telo, ženska modrost) je dokončno spoznanje, da se presnova spreminja in da nas je več nesrečnic, ki postanemo občutljive na OH. Zelo nazorno je povedala in pokazala, da je vse življenje normalno jedla (brez naših vikl-vakl motenj), vedno imela normalno težo, se redno gibala (po 3-krat na teden je tekla leta in leta!), a je v predmenopavzi kljub temu prišla do tega, da se je začela nerazložljivo rediti. Poglobila se je v literaturo (itak je zdravnica), eksperimentirala na sebi in prišla nazaj do ravnovesja le tako, da je povsem opustila moko in podobne OH ter teku dodala anaerobno vadbo. Pravi, da to ne velja za vse ženske, ni tega treba vsem, so takšne, ki lahko samo malo pazijo in je ok. Ampak so/smo tudi takšne, ki morajo zelo zelo paziti tudi za malenkosten učinek. Tako pač je, pravi. Kar sedaj berem pri Juliji, Lučki in še kakšni in kar vem sama zase, potrjujem. Po eni strani mi je lažje, ker zdaj vem, da to ni moja "napaka". In da je res, da si ne umišljam.
Tako da… bom morala pozabiti še več OH. Žitne polpete sem danes naredila poskusno, da malo navajam našo družino, pa bom morala še eksperimentirati, tudi zase. Najbolj mi je žal zaradi mojega PZ in pirinega kruha, pa tako je dober, zdravo narejen, brez napak. Zdaj definitivno vem, da ga ne smem. Najprej sem mislila, da samo pšeničnega ne, pa velja tudi za pirinega. Včeraj nisem imela kosila, sem poflikala s kruhom iz zamrzovalnika. Danes na prstu vidim, da ni ok. Namreč na enem prstu na roki se mi je naredila nekakšna kožna sprememba, čez cel prst, suha koža, poka, srbi. Pa je boljše, pa je slabše. Sčasoma sem ugotovila, da je vezano na presnovo. Ok, zdaj imam vsaj zanesljiv tester. Shranila sem recept za Julijin otrobov kruh, očitno bo še prav prišel. Moram vsaj poskusiti. |
|
|
|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 02 Okt 2011 20:47 |
|
|
NEDELJA
PZ: tako kot vsak dan
Z: 1/2l kefir
M: sveža paprika
K: čista, posneta goveja juha, pečen piščanec, paradižnikova solata
M: ostanek piščanca od kosila
V: otrobi, lan, jogurt in cimet
voda, rumeni čaj (sk. 2l)
vitamini in minerali, acerola, tbl. za razkisanje |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 03 Okt 2011 22:28 |
|
|
PONEDELJEK
PZ: tako kot vsak dan
Z: kefir
M: sadni jogurt, ki je šel skoraj istočasno not in ven
K: piščanec z gobicami v omakci, cvetačni pire, zeljna solata
V: solata iz paradižnika, paprike, bele čebule in malo kuhane govedine
vitamini in minerali, acerola, tbl. za razkisanje
metin čaj (2 litra) |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 01.06. 2006, 06:43 |
Prispevkov: 2228 |
Kraj: jesenice |
|
|
Objavljeno: 04 Okt 2011 10:39 |
|
|
Suzana je napisal/a: |
Pa dajmo, da bo tukaj bolj veselo in da delamo družbo Juliji, ki je res carica pri svojih jedilnikih. HB, da so rezultati tudi vidni, tako je vseeno lažje.
SOB
Z: enemon s kakavom (V resnici ni Enemon, ker ga ne najdem več, našla sem nekaj podobnega od Matika. Seveda je iz raznih kosmičev, lanenih semen in sojinega lecitina ipd, kar jaz vse imam in si mešam, ampak ni isto! Ful pogrešam TOPLE zajtrke, tole je pa kot en čokolino, zamešaš v vroče mleko, seveda sojino ali pač rastllinsko)
M: grenivkin sok, 1 domači grozd
K: 3 žitni polpeti, blitva, riž, endivija
M: 2 žitna polpeta, 1 paprika
V: malo pišč.fileja, 1 paprika z gorčico, rezina sira
Ja, saj vem, sami OH, četudi ne tisti slabi. Edino na večerjah pa res vztrajam, da so strogo beljakovinske.
Enkrat zdaj je bila debata od OH, napihnjenosti ipd. Največja vrednost, ki sem jo odnesla od moje Kristine (Žensko telo, ženska modrost) je dokončno spoznanje, da se presnova spreminja in da nas je več nesrečnic, ki postanemo občutljive na OH. Zelo nazorno je povedala in pokazala, da je vse življenje normalno jedla (brez naših vikl-vakl motenj), vedno imela normalno težo, se redno gibala (po 3-krat na teden je tekla leta in leta!), a je v predmenopavzi kljub temu prišla do tega, da se je začela nerazložljivo rediti. Poglobila se je v literaturo (itak je zdravnica), eksperimentirala na sebi in prišla nazaj do ravnovesja le tako, da je povsem opustila moko in podobne OH ter teku dodala anaerobno vadbo. Pravi, da to ne velja za vse ženske, ni tega treba vsem, so takšne, ki lahko samo malo pazijo in je ok. Ampak so/smo tudi takšne, ki morajo zelo zelo paziti tudi za malenkosten učinek. Tako pač je, pravi. Kar sedaj berem pri Juliji, Lučki in še kakšni in kar vem sama zase, potrjujem. Po eni strani mi je lažje, ker zdaj vem, da to ni moja "napaka". In da je res, da si ne umišljam.
Tako da… bom morala pozabiti še več OH. Žitne polpete sem danes naredila poskusno, da malo navajam našo družino, pa bom morala še eksperimentirati, tudi zase. Najbolj mi je žal zaradi mojega PZ in pirinega kruha, pa tako je dober, zdravo narejen, brez napak. Zdaj definitivno vem, da ga ne smem. Najprej sem mislila, da samo pšeničnega ne, pa velja tudi za pirinega. Včeraj nisem imela kosila, sem poflikala s kruhom iz zamrzovalnika. Danes na prstu vidim, da ni ok. Namreč na enem prstu na roki se mi je naredila nekakšna kožna sprememba, čez cel prst, suha koža, poka, srbi. Pa je boljše, pa je slabše. Sčasoma sem ugotovila, da je vezano na presnovo. Ok, zdaj imam vsaj zanesljiv tester. Shranila sem recept za Julijin otrobov kruh, očitno bo še prav prišel. Moram vsaj poskusiti. |
enemom sem videla nedolgo tega nazaj pri nas v mercatorju |
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11 |
Prispevkov: 2004 |
Kraj: Kranj |
|
|
Objavljeno: 04 Okt 2011 10:58 |
|
|
maya ? je napisal/a: |
enemom sem videla nedolgo tega nazaj pri nas v mercatorju |
Maya, hvala za skrb. Tudi v našem Mercatorju (supermarket) so ga do nedavnega imeli, a zdaj očitno niso nabavili nove zaloge, verjetno se prepočasi obrne. V hipermarketu pa sem našla tisto od Matika. Mah, saj je zelo podobno. Tudi po sestavi, ima celo malo večji delež beljakovin. Edino škatla je nemogoča, gor na veliko in kričeče piše "za hujšat", mi je bilo na blagajni skoraj nerodno. Ma, ste na glavo padli s tem marketingom? Hrana kot hrana. Nisem še videla zaboja grenivk, kjer bi na veliko pisalo "za hujšat".
Poleg tega je pa itak samo moja kaprica. Iz kosmičev, semen, lanu in sojinega lecitina si sama naredim enak obrok. Ampak… |
|
|
|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 04 Okt 2011 22:04 |
|
|
TOREK
PZ: tako kot vsak dan
Z: kefir 1/2l
M: dva beljaka
K: prekajen piščančji file (prvič jedla in je full dobro), kislo zelje v solati (letošnje, domače)
V: moj kruh, še malo piščančjega fileja in malo lahkega sira, žitna kava (sem rabila nekaj sladkega)
vitamini in minerali, acerola, tbl. za razkisanje
zeleni čaj z limeto, voda z mehurčki (cca 2,5l)
Pa še za Suzano recept za še en kruh
4 zvrhane žlice ovsenih otrobov
3 zvrhane žlice pšeničnih otrobov
1 žlica zdrobljenega lanenega semena + 1 žlica zdrobljenih bučnih semen - lahko tudi nič ali po svoji želji
2 L jajci
9 žlic jogurta ali kefirja
sol
1/3 vrečke vinskega kamna
Oboje otrobe še dodatno zmeljemo, dodamo semena, sol in vinski kamen. Posebej zmešamo jajci in jogurt. Nato oboje združimo, po potrebi dodamo še jogurt. Masa pride taka gosto kašasta. Stresemo jo v manjši pekač na peki papir in postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj (ventilator). Pečemo cca 35 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem, ki mora biti suh, ko je kruh pečen.
Kruh je v bistvu bolj podoben biskvitu, je pa resnično dober. Meni so ga moji pojedli, razen koščka, ki sem si ga že odrezala za večerjo.
Isto maso lahko uporabimo za sladko varianto, le da namesto bučnih semen, uporabimo žlico mletih mandljev, lešnikov ali kokosa. Pri slednjem moramo malo zvečati količino jogurta, ker sicer je preveč drobljiv. Dodamo pa tudi sladilo ali sladkor po okusu ter vanilijo, cimet, ingver ... pač po okusu. |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11 |
Prispevkov: 2004 |
Kraj: Kranj |
|
|
Objavljeno: 05 Okt 2011 07:58 |
|
|
Super, Julija, hvala. Zaenkrat še nisem niti nabavila otrobov, a jih bom ob prvi priliki, ko sem v mestu. Namesto vinskega kamna daš pecilni prašek, ali ne?
No, našla sem še eno možno zamenjavo za kosmiče za zajtrk oz. za PZ kruh, če mi res ta dela težave, bog ve. Zadnjič v DM (hm, zakaj že nisem takrat kupila tudi otrobov?) sem vzela tisti celožitni kruh, pumpernickel ali kako se že to reče. Tiste tanke temnorjave rezine rahlo kislega kruha, kar je ena redkih stvari, ki meni ni ravno dobra in ga težko jem. Mogoče bi pa šlo k kakšnim namazom? Našla sem ingverjev namaz/marmelado. 40% ingverja, ostalo voda, agavin sirup in pektin, vse iz neke bio pridelave. Da vidimo to čudo. Ingver imam rada, ampak to je vendar pekoče, močno. Tanko sem namazala na ta kruh in je ok. Pekoče, sladko, čisto spremeni okus kruha. Po dveh mesecih brez sladkorja je meni sicer vse presladko in sploh ne bi rada sladkega okusa, a gre. Bom zdaj videla, če bom po tem "sladko lačna".
Lučka in drugi, kaj vemo o tem kruhu (in kako se vraga imenuje)? Noter so cela žitna zrna (raznih žit), drobljenec. Tudi kaj moke? Kaj pravzaprav je drobljenec? Zdrobljena (ne zmleta) surova žitna zrna? Kuhana ali kako? Valda ne moreš peči kruha iz surovih zrn?
Če sem že tukaj...
TOR
Z: jogurt z ovs.kosmiči, semeni, lanom, mletimi lešniki
M: 1 banana (zadnje čase sem po zajtrku prehitro lačna, grrr)
M: cvetača s piščancem, naribanim korenčkom in grahom (kar je zraslo graha pri tretjem sejanju, haha, se mi zdi, da manj, kot sem ga posejala)
M: pest mandljev
V: losos, pečena zelenjava |
|
|
|
| | | |
| OKTOBRA BOMO/SMO JEDLI | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 11
|
|
|
|
|
|