|
|
|
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09 |
Prispevkov: 5454 |
Kraj: Brežice |
|
|
Objavljeno: 07 Jan 2010 23:12 |
|
|
sneguljcica je napisal/a: |
Igra rasturaš. Daj si rukni kdaj svoje gobe k piščancu, to mora bit božansko.
četrtek 7.1.
Z: kava z mlekom
skodelica kivija
M: 3 žl kosmičev s kefirjem 1,1
zeleni čaj z medom in mlekom
K: 2 čebuli+pišč. jetrca pražena ( sem porezala vso vidno maščobo vstran, madonca te kure so morale bit tik pred infarktom toliko je bilo špeha na srcu )
V: zaenkrat nisem lačna, če pa bom, bi pa morala nekaj belajkovinskega, ne levinja? samo kaj? |
Vedno je pametno imet na zalogi:
kakšnen zmrznjen file ribe
kakšne morske sadeže
kakšen zmrznjen piščančji ali puranji zrezek
solato, kalčke
vložene kumarice, paprika,....
v šparu poglej pod znamko Vital imajo lososa v konzervi
tuna v slanici
1jajce+beljak
Hy Pro
Iz tega se da pripravit hitra večerja.
Napr. na krožnik si razpoetri mešano solato, okisaj z balsamikom, dodaj malo soli, olivn olje, nariban korenček, kakšno pinjolco (pražene so boljše) in gor položi pečen zrezek - posut s sezamom ali file ribe, posut z mandlji - lističi.
Meni je super zadeva:
mlada špinača, osoljena, olivno plje, pražene pinjole in malo naribanega ira. Če ti paše, dodaj še malo balzamika. Zraven si nareži piščančje prsi v ovitku.
Nareži por, ga na malem ognju prepraži, zalij z jajcem+beljak, malo posoli.
Stročji fižol z beljaki in tuno.
Vzemi lososa - Vital, mu primešaj malo gorčice, seseklanih kumaric, dodaš začimbe po okusu, namaz mažeš na narezano kumarico ali na lističe radiča, ali pa ga streseš na solato in premešaš.
Pustite domišljiji prosto pot.... Dober tek |
|
_________________ Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
|
|
|
|
|
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49 |
Prispevkov: 3941 |
|
|
|
Objavljeno: 08 Jan 2010 09:50 |
|
|
IGRA je napisal/a: |
Bacek, katero metodo si pa ti udarila?
|
Dietna glih ni, sam imam pa vsaj red in nadzor, ker drugače bi skoz jedla kar pride pod roke. Sam sej tko zlo zanič pa spet ni, no.
Še današnji jedilnik:
Z: kos kruha, sirni namaz, ajvar + sadni jogurt
M: jabolko + prepečenec
K: goveje meso, paprika, por (samo pol porcije, ker ni šlo več) + solata s paradižnikom
M: sadni jogurt, lanena semena, prepečenec
V: prebranac, vložena paprika
ostanek sladoleda (to zadnje je ta teden ob gledanju Harryja) |
|
Nazadnje urejal/a Bacek* 08 Jan 2010 13:42; skupaj popravljeno 1 krat |
|
|
|
|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09 |
Prispevkov: 5454 |
Kraj: Brežice |
|
|
Objavljeno: 08 Jan 2010 10:39 |
|
|
Tunin steak kupim v hipermarketu v ribarnici.
Lahko jih posamezno zmrzneš - naaj ti jih nareže na cm debelo ali si pa vzami kos in si sama nareži doma.
Eni imamo rajši roza pečeno v notranjosti, drugi imajo radi prepečeno - jaz temu rečem žagovina, ker mi je isto kot prepečen biftek ali prepečen ramstek.
K tudi paše oprana rukola - na krožnik jo daš kar precej, lahko jo malo popopraš, posoliš, daš kanček olivnega olja. Čez tunin steak daš malo balsamico de cremme - kupiš v DM na polici od Montinjaca. Mislim, da stane okrog 5 EUR, vendar ga imaš za eno leto.
Jaz si balsamico reduciram sama iz balsamica jagodnega okusa.
Eneja, kje so najcenejše pinjole ne vem, ker jih kupim, ko jih zmanjka. Ena vrečica traja precej časa. Le pražiti si jih moraš za sproti, da ne izgubiš eterike.
Okrog kefirjevih zrnc bo znala Julija kaj povedat. Se mi zdi, da ga je včasih delala. Pocukaj jo za rokav.
In drage moje, prej ko boste uvedle beljakovinske večerje, prej in lažje boste imele kotrolo tudi po dnevi. Če že morate vtaknit kaj v usta naredite to dopoldan ali pa preden greste kidat sneg |
|
_________________ Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
|
|
|
|
|
| | | |
| | | |
| | | |
| Januar 2010 | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 4 od 16
|
|
|
|
|
|