|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 19 Sep 2011 21:16 |
|
|
Lučka, jaz nikoli ob ponedeljkih ne kupujem rib. Enkrat sem jih in to v ribarnici v Tušu in so šle direkt v kanto. Tako da, vsaka šola nekaj stane.
PONEDELJEK
PZ: tako kot vsak dan
Z: ovseni otrobi, jogurt, laneno seme, cimet
M: 2 beljaka
K: piščančji file v jogurtovi omaki s čilijem
V: skuta z zelišči
vitamini, minerali, acerola, tbl. za razkisanje
zeleni in mate čaj (cca 2l) |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 05.11. 2006, 11:02 |
Prispevkov: 5716 |
Kraj: LJUBLJANA |
|
|
Objavljeno: 19 Sep 2011 23:32 |
|
|
Julija, sem te že enkrat hotla povprašat o teli jogurtovi omaki, kako jo narediš- Predvidevam, da je hladfna. Zadnje časa mi spet nekaj jogurt diši, pa kislo mleko bi, tisto domače, ga že 2 leti nisem Drugače mleka itak ne porabim 1l v celem letu |
|
_________________ Ni srečen, kdor veliko ima,
srečen je, kdor malo potrebuje! |
|
|
|
|
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 20 Sep 2011 12:44 |
|
|
IGRA je napisal/a: |
Julija, sem te že enkrat hotla povprašat o teli jogurtovi omaki, kako jo narediš- Predvidevam, da je hladfna. Zadnje časa mi spet nekaj jogurt diši, pa kislo mleko bi, tisto domače, ga že 2 leti nisem Drugače mleka itak ne porabim 1l v celem letu |
Prav imaš, omaka je hladna. Če jo segrevaš, se sesiri in ni prav nič apetitlih. Skratka vzamem jogurt, najboljši je grški, vanj zamešaš sesekljan čili ali pa tudi lahko čili v prahu, malo posoliš in to je to. Fino je, da jogurt ni preveč kisel. Lahko pa tudi zmešaš jogurt in kislo smetano in dodaš sol in čili. Enako naredim tudi s curry-em ali pa z mešanico začimb za tzaziki (kupila v Avstriji, pri nas še nisem videla), kjer dodam na fino naribano svežo ali kislo kumarico. |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 05.11. 2006, 11:02 |
Prispevkov: 5716 |
Kraj: LJUBLJANA |
|
|
Objavljeno: 20 Sep 2011 12:48 |
|
|
Julija je napisal/a: |
IGRA je napisal/a: |
Julija, sem te že enkrat hotla povprašat o teli jogurtovi omaki, kako jo narediš- Predvidevam, da je hladfna. Zadnje časa mi spet nekaj jogurt diši, pa kislo mleko bi, tisto domače, ga že 2 leti nisem Drugače mleka itak ne porabim 1l v celem letu |
Prav imaš, omaka je hladna. Če jo segrevaš, se sesiri in ni prav nič apetitlih. Skratka vzamem jogurt, najboljši je grški, vanj zamešaš sesekljan čili ali pa tudi lahko čili v prahu, malo posoliš in to je to. Fino je, da jogurt ni preveč kisel. Lahko pa tudi zmešaš jogurt in kislo smetano in dodaš sol in čili. Enako naredim tudi s curry-em ali pa z mešanico začimb za tzaziki (kupila v Avstriji, pri nas še nisem videla), kjer dodam na fino naribano svežo ali kislo kumarico. |
Grški jogurt, to vzameš Total o,1% a ne? Oni drugi polkilski ima 10% maščob. Zanimiva popestritev, hvala |
|
_________________ Ni srečen, kdor veliko ima,
srečen je, kdor malo potrebuje! |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 20 Sep 2011 14:00 |
|
|
IGRA je napisal/a: |
Julija je napisal/a: |
IGRA je napisal/a: |
Julija, sem te že enkrat hotla povprašat o teli jogurtovi omaki, kako jo narediš- Predvidevam, da je hladfna. Zadnje časa mi spet nekaj jogurt diši, pa kislo mleko bi, tisto domače, ga že 2 leti nisem Drugače mleka itak ne porabim 1l v celem letu |
Prav imaš, omaka je hladna. Če jo segrevaš, se sesiri in ni prav nič apetitlih. Skratka vzamem jogurt, najboljši je grški, vanj zamešaš sesekljan čili ali pa tudi lahko čili v prahu, malo posoliš in to je to. Fino je, da jogurt ni preveč kisel. Lahko pa tudi zmešaš jogurt in kislo smetano in dodaš sol in čili. Enako naredim tudi s curry-em ali pa z mešanico začimb za tzaziki (kupila v Avstriji, pri nas še nisem videla), kjer dodam na fino naribano svežo ali kislo kumarico. |
Grški jogurt, to vzameš Total o,1% a ne? Oni drugi polkilski ima 10% maščob. Zanimiva popestritev, hvala |
V E Leclercu dobiš polkilogramski Total z 0%mm. Meni je super, ker res ni kisel, pa vsaj po deklaraciji sodeč nima nič "nobodijihtreba" dodatkov, 10g beljakovin in samo 4g OH. Občasno pa vzamem tudi tistega z 10%mm in ga uporabim namesto kisle smetane, ki ima najmanj 12%mm. Z manj je jaz še nisem našla. |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 11.08. 2011, 21:31 |
Prispevkov: 2951 |
|
|
|
Objavljeno: 20 Sep 2011 17:43 |
|
|
Lučki gre super . Nobene želje po cukru, soljenju....
kot praviš Levinja, škoda kvarit okus. Seveda še pojem kakšen kos kvalitetnega bio mesa ali ribe, največ pa takih in drugačnih solat ter ob jutrih sadne mixe z oreški. Počutje pa odlično .
Ps. ravno prej sem v merkatorju za pokušino kupila bio špinačne raviole iz polnozrnate moke s tofujem. Nimam časa za pripravo takih stvari, bodo jutri za kosilo.
Aja..pozabila, nisem ljubitelj stročnic, vendar se počasi in vztrajno navajam nanje in jih tudi vedno lepše prenašam. Tako, da, ja . Nič lačna in dobrega počutja. In res ugotavljam, da ob polnovredni hrani brez aditivov veliko manj pojem. |
|
_________________ Lučka
"Live your life in such a way that when your feet hit the floor in the morning, Satan shudders & says: "Oh shit...she's awake!!!" |
|
|
|
|
| | | |
| | | |
| SEPTEMBER 2011 | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 11 od 17
|
|
|
|
|
|