Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 17.08. 2009, 10:45
Prispevkov: 587
Kraj: MARIBOR
Odgovori s citatom
Hej, jaz vaju samo berem, pa imam polna usta slin! Huh


_________________
SLAVA

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w7zfXQ9/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom SLAVA Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
he, he Slava, daj še sama napiši jedilnik, danes ko nisem vedela kaj za večerjo, so mi na misel prišle tiste tvoje večerje s keksom Smejati se na ves glas


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
Ne vem, če je tole OK za vaju, a moji poletni zajtrki so takšni:

v blender vržem dve žlici bio ovsa, nekaj bio mandljev in zmeljem. Dolijem jogurt, kefir, včasih malo skute in vode. Odvisno, kaj je v hladilniku.
Vse skupaj postavim v hladilnik, da se napoji do jutra.
Zjutraj dodam marelice/borovnice/breskve/.... kar pač imam pri roki. Posujem z zlatimi lanenimi semeni in imam nasiten zajtrk. Če imam zjutraj fitnes, jem to za dopoldansko malico.

Zadevo sem tudi zmrznila in pojem popoldan namesto sladoleda Smejati se na glas

Snegulcica vidim, da tudi ti ješ mandlje. Jaz jih ponavadi jem za popoldansko malico.


Drugače ste pa zelo pridne Ava


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
tole tvoje levinja je Ok, edin oves odpade zaradi glutena, lahko bi pa zmlela npr. ajdovo kašo, moram probat.
moram ta teden naredit še ajdovo kašo v solati, je že dolgo nisem jedla, z gobicami-bom malo jurčkov in šampinjonov popekla.
Mandlje imamo mi vedno na mizi, če prime koga kaj za grickanje je to veliko bolje in zdravo kot karkoli drugega, pa še na prebavo ugodno vplivajo, vsaj zdi se mi. Juta sicer ni neka grickalica, če pa že hoče, imam raje, da to, kot kakšno čokolado. Ful pazim pri njeni prehrani, sicer tako nevsiljivo, da se ona ne zaveda, ker želim, da ohrani čimbolj zdrav odnos do hrane, ampak je kar okrogla.


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
Jaz jem oves zaradi čiščenja - veže strupe nase. Ful ga priporočajo rakovim bolnikom.

Mandlji so vir magnezija in ostalih mineralov in seveda zdravih olj.

V ajdovo kašo daj narezane kuhane lignje, malo pora, limete, soli in olivca. Ful osvežilna in samostojna jed, primerna tudi za večerjo - v manjši količini seveda.
Dobiš rastlinske in živalske beljakovine, pa še osveži te ob poletni vročini.


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52
Prispevkov: 4788
Odgovori s citatom
Uf...

Danes mi je crknil net, jest pa sem pozabila kaj je sneguljcica pekla z jajčevci WAW
Tako, da sem se spomnila samo Suzaninih napotkov.

Torej nastala je "lazanja" ... za podlago in skorjo pa sem naložila bučke, tut jajčevcen ni bilo tle pri nas.
Blo je vse super dobro in oh in sploh, zmotilo me je samo to, da je blo vode za popi....
Kam z vso to tekočino? Suzana, a pri tebi tut tko rata?

Drugače pa sem si nabavila malo sadja in neki jogurtov.
Mleku se sicer izogibam zarad te moje sluzi... ampak vsega pa pi... tut ne morem črtat WAW

Tako, da sem nazaj aktivirala vsaj jogurte.
To govorimo o navadnih ego jogurtih pa kupila sem še ene dva kefirja, k jih je sneguljcica tako hvalila.
Vem, da mi včasih niso bli dobri, ampak časi se spreminjajo.

Tko, da zajtrke bom zdele kombinirala mal z jogurti, mandlji pa kakšnim koščkom sadja.
Morm še mal naštudirat kako pa kaj WAW

Počasi bo že šlo!


_________________
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom IRA Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
Ira, a si ti bučke prej kaj popekla? Ker če si jih, ne bi smelo bit toliko vode.
Meni je z jajčevci ta zadeva bolj všeč, ker so bolj polnega okusa, manj imajo vode in pride bolj gosto vse skupaj. Jih pa vedno prej fajn popečem na malo olivca, da so čisto mehki, to počnem v 2 ponvah, da je čimprej fertik. Paradižnik vzamem v koščkih v flaši iz e-spina, dam v posodo in jih malo pokuham, da se zgostijo, dodam sol, baziliko in provansalska. Ko tole zlagaš lahko daš vmes malo sira, lahko tudi rezino kakšne šunke, jaz sem dala na vrh prešano slanino.
Evo, Slava se že slini Smejati se na ves glas .
Bo šlo Ira, seveda bo, poleg tega fermentirane zadeve (kefir, jogurt) valjda niso škodljive. Bo repatka kaj povedala, ko prinese svojo rit nazaj z morja.


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52
Prispevkov: 4788
Odgovori s citatom
sneguljcica je napisal/a:
Ira, a si ti bučke prej kaj popekla? Ker če si jih, ne bi smelo bit toliko vode.
Meni je z jajčevci ta zadeva bolj všeč, ker so bolj polnega okusa, manj imajo vode in pride bolj gosto vse skupaj. Jih pa vedno prej fajn popečem na malo olivca, da so čisto mehki, to počnem v 2 ponvah, da je čimprej fertik. Paradižnik vzamem v koščkih v flaši iz e-spina, dam v posodo in jih malo pokuham, da se zgostijo, dodam sol, baziliko in provansalska. Ko tole zlagaš lahko daš vmes malo sira, lahko tudi rezino kakšne šunke, jaz sem dala na vrh prešano slanino.
Evo, Slava se že slini Smejati se na ves glas .
Bo šlo Ira, seveda bo, poleg tega fermentirane zadeve (kefir, jogurt) valjda niso škodljive. Bo repatka kaj povedala, ko prinese svojo rit nazaj z morja.


Ja, točno to!!
Nisem jih popekla, sem samo naložila v protvanj, jaz sem sicer dodala še mleto meso, s čebulo.
Dodala še pelate ... ja valda, čist preveč tekočine. Sej nekako jelogično!

Bom nardila drugi teden tole po tvoje, tudi brez mesa, rajši s kakšnim koščkom slanine za okus Ava
Super, hvala še enkrat!!

Glede mleka in mlečnih izdelkov pa ja, sem tut jest brala, da je jogurt nekaj čisto drugega.

Evo jaz sem z današnjim dnevom zaštartala čisto zares in striktno.
Sej je zdaj že dober teden boljše, ampak so bla skos kakšna odstopanja, malo tukaj, malo tam ... in na koncu ni vse skupaj nič.
Pa tut tiste dva "pribljižna" obroka na dan .... to ni noben red!

Tko, da danes sem se za zajtrk zvagala, imam 58kg, torej 4 preveč ...
Začela sem dan z vodo in spirulino, pozajtrkovala krepkega suhca z indijskimi oreščki in goji jagodami.

Zdej pa s flašo navadne vode v nov dan WAW
V planu imam še sadne in zelenjavne malice, za kosilo pa imam tako ali tako še od včeraj "bučno musako"!

Toliko za enkrat!
Zdej pa AKCIJA JUPI!!! JUPI!!! JUPI!!!

Se prav veselim novih izzivov!


_________________
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom IRA Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11
Prispevkov: 2004
Kraj: Kranj
Odgovori s citatom
Vidim, da se kar razumemo. Smeh

Ira, glede lazanje (ali musake, kakor imenuješ) ti je Sneguljčica vse točno in dobro povedala.
Splošno pravilo: če zelenjavo daješ v neke sestavljanke, zavitke ipd, se jo obvezno prej popeče, drugače se bolj sluzasto skuha. To velja najbolj za bučke, ki imajo največ vode (meni je sicer tale lazanja enako všeč tudi z bučkami), potem za jajčevce, za papriko, paradižnik (če daješ rezine, ne omake)... V nekaterih receptih za jabolčni zavitek se celo zahteva, da naribana ali nalistana jabolka najprej podušiš, da izhlapi del vode.
Včasih kam dodajam brokoli/cvetačo, razkosano na cvetke. V tem primeru na kratko prej skuham na sopari in popečem v teflonski posodi. Vem, veliko dela in posode, pa vendar, meni se zdi vredno.

Za mandlje se tudi podpišem, sem jih že osvojila. Preštudirala sem vse oreške in so mandlji najboljši v več pogledih (celo manj kalorij imajo od večine ostalih).

Levinja, a ti to daješ v blender surova ovsena zrna? To je ovsena kaša ali ovseni rižek, ali ne? Sneguljčica, misliš surovo ajdovo kašo?

Potrjujem tisto o fermentiranih mlečnih izdelkih, to ni isto kot mleko, je za eno stopnjo bolje. Govorim po vsem, kar sem v teh letih prebrala, čisto točno bo povedala Repatka. Drugače še vedno ne jem nobenega mleka in mlečnih izdelkov. Ok, včasih goljufam pri kakšnem čaju z mlekom, če nimam pri roki riževega ali sojinega in včasih v lokalu s kapučinom. Sem pa pri zajtrkih prišla do kefirja, ja. Vmes eno dolgo obdobje sojinega jogurta, pa je treba kdaj malo zamenjati, ne?

Moji zajtrki podobni Levinjinim, le da sem doslej dajala ovsene kosmiče namesto zblendanih zrn, iščem pa zamenjavo. Zrna so sigurno bolje. Kosmičev sem se začela izogibati, podobno kot vseh polnozrnatih izdelkov. Ugotavljam, da to ni to in da je res bolje brez.
Še vedno poskušam s samim sadjem za zajtrk... In Sneguljčica, kupila sem avokado za kakšno večerjo... Tale izmenjava idej je res OK!!
V službo sem si prinesla konzerve tune v ekstra oljčnem olju. Sem ugotovila, da če namesto "tistega nujnega" vmes poješ v kavni skodelici zdrobljeno konzervo tune, kar tako samo, to nasiti, so beljakovine in maščobe. In za tole ekstra deviško tuno so v VIP-u napisali, da je olje gor dovolj kvalitetno, da ga priporočajo za zraven pojest.

Aja, jaz sem zdaj nazaj z dopusta, nazaj iz vseh kozlarij ali prelomnic, ki sem jih čakala in dočakala. Tako da, Ira, nočem objavljati nekih silnih začetkov niti se jih ne veselim kot včasih, a očitno sva na istem. Smejati se na glas S tem da zame to poleg hrane pomeni nadaljevanje in okrepitev teka, kolesa itd., kar je zame bistvenega pomena. In vaje Alenke Rebula, resnično in zares, dosledno, se kaže še kot najbolj pomembno od vsega tega. WAW


_________________
Suzana Smeh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Suzana Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
jaz obožujem avokado, mora biti pa ravno prav zrel in se kar topi v ustih. Ravno danes sem jih kupila v hoferju, so pa zame najboljši izraelski, te iz hoferja so iz peruja, pa da vidimo. Velikokrat ga dodam tudi v parad. solato.
Rio mare z extra deviškim oljčnim oljem je pa zakon Smeh tudi meni.

Jaz moram ostati na brezguletnski, to je sedaj jasno kot beli dan. Včeraj sem popila pol kozarčka piva (rada imam temno pivo in je moj prinesel eno irsko zadevo in sem probala), pa že par dni nazaj sem tudi, čeprav vem, da pivo vsebuje gluten (ječmenov slad) in včeraj sem še nekja koruznega čipsa zraven, ki seveda vsebuje tudi pšenično moko. Skoraj celo noč nisem spala tako sem bila napihnjena, že zdaj mi trebuh ni uplahnil, tako da se ne grem več tega. Itak v detajle poznam to dieto in se ne bom več pregrešila niti pod razno, ni vredno, ker je moje počutje potem res poden


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 17.08. 2009, 10:45
Prispevkov: 587
Kraj: MARIBOR
Odgovori s citatom
sneguljcica je napisal/a:
he, he Slava, daj še sama napiši jedilnik, danes ko nisem vedela kaj za večerjo, so mi na misel prišle tiste tvoje večerje s keksom Smejati se na ves glas

Ha,ha!
Žal sploh ne utegnem kuhati, niti ne planiram, ker se običajno obrne drugače. Kombiniramo s solatami, hrenovko, jajca. Same smeti. Tako, da mi res ostane samo še keks! Smejati se na ves glas
Tako, da včasih malo pokukam sem in se slinim!
WAW


_________________
SLAVA

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w7zfXQ9/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom SLAVA Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
Snegulcica, morda so za tvojo napihnjenost krive kvasovke iz piva.
Kruh, ki ga pečete doma bi naj bil brez kvasa.

Suzana imam bio ovseni rižek, ki ga uporabljam surovega. Razmišljam o nakupu mlinčka, ki dela kosmiče in melje zrna v moko. A se mi zdi cena odločno previsoka. Zaenkrat uporabljam blender.

V svoje zajtrke miksam tudi korenček iz domačega vrta, občasno dodam kakšno mini bučko. Od začimb pa metine liste Smeh


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52
Prispevkov: 4788
Odgovori s citatom
sneguljcica, mi osvežiš spomin??

Sojini kosmiči? Čičerika?
To nima glutena, a ne?

Malo mam v mislih sojine-bučne polpete in pa čičeriko bi dala kuhat, namesto lešnikov WAW WAW WAW


_________________
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom IRA Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
za sojo sem 100% da nima glutena, za čičeriko pa nisem ziher, po moje nima ker je stročnica kot grah, fižol


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
sneguljcica je napisal/a:
za sojo sem 100% da nima glutena, za čičeriko pa nisem ziher, po moje nima ker je stročnica kot grah, fižol

Od žit so varna živila:
- koruza
- riž
- amarat
- proso


Kaj je s kvinojo?


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
JUNIJ/JULIJ 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 2 od 5  

  
  
Odgovori na to temo