|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09 |
Prispevkov: 5454 |
Kraj: Brežice |
|
|
Objavljeno: 05 Jul 2011 13:40 |
|
|
Ne vem, če je tole OK za vaju, a moji poletni zajtrki so takšni:
v blender vržem dve žlici bio ovsa, nekaj bio mandljev in zmeljem. Dolijem jogurt, kefir, včasih malo skute in vode. Odvisno, kaj je v hladilniku.
Vse skupaj postavim v hladilnik, da se napoji do jutra.
Zjutraj dodam marelice/borovnice/breskve/.... kar pač imam pri roki. Posujem z zlatimi lanenimi semeni in imam nasiten zajtrk. Če imam zjutraj fitnes, jem to za dopoldansko malico.
Zadevo sem tudi zmrznila in pojem popoldan namesto sladoleda
Snegulcica vidim, da tudi ti ješ mandlje. Jaz jih ponavadi jem za popoldansko malico.
Drugače ste pa zelo pridne |
|
_________________ Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
|
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38 |
Prispevkov: 4138 |
|
|
|
Objavljeno: 05 Jul 2011 14:31 |
|
|
tole tvoje levinja je Ok, edin oves odpade zaradi glutena, lahko bi pa zmlela npr. ajdovo kašo, moram probat.
moram ta teden naredit še ajdovo kašo v solati, je že dolgo nisem jedla, z gobicami-bom malo jurčkov in šampinjonov popekla.
Mandlje imamo mi vedno na mizi, če prime koga kaj za grickanje je to veliko bolje in zdravo kot karkoli drugega, pa še na prebavo ugodno vplivajo, vsaj zdi se mi. Juta sicer ni neka grickalica, če pa že hoče, imam raje, da to, kot kakšno čokolado. Ful pazim pri njeni prehrani, sicer tako nevsiljivo, da se ona ne zaveda, ker želim, da ohrani čimbolj zdrav odnos do hrane, ampak je kar okrogla. |
|
_________________ sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!" |
|
|
|
|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52 |
Prispevkov: 4788 |
|
|
|
Objavljeno: 05 Jul 2011 20:51 |
|
|
Uf...
Danes mi je crknil net, jest pa sem pozabila kaj je sneguljcica pekla z jajčevci
Tako, da sem se spomnila samo Suzaninih napotkov.
Torej nastala je "lazanja" ... za podlago in skorjo pa sem naložila bučke, tut jajčevcen ni bilo tle pri nas.
Blo je vse super dobro in oh in sploh, zmotilo me je samo to, da je blo vode za popi....
Kam z vso to tekočino? Suzana, a pri tebi tut tko rata?
Drugače pa sem si nabavila malo sadja in neki jogurtov.
Mleku se sicer izogibam zarad te moje sluzi... ampak vsega pa pi... tut ne morem črtat
Tako, da sem nazaj aktivirala vsaj jogurte.
To govorimo o navadnih ego jogurtih pa kupila sem še ene dva kefirja, k jih je sneguljcica tako hvalila.
Vem, da mi včasih niso bli dobri, ampak časi se spreminjajo.
Tko, da zajtrke bom zdele kombinirala mal z jogurti, mandlji pa kakšnim koščkom sadja.
Morm še mal naštudirat kako pa kaj
Počasi bo že šlo! |
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38 |
Prispevkov: 4138 |
|
|
|
Objavljeno: 06 Jul 2011 06:40 |
|
|
Ira, a si ti bučke prej kaj popekla? Ker če si jih, ne bi smelo bit toliko vode.
Meni je z jajčevci ta zadeva bolj všeč, ker so bolj polnega okusa, manj imajo vode in pride bolj gosto vse skupaj. Jih pa vedno prej fajn popečem na malo olivca, da so čisto mehki, to počnem v 2 ponvah, da je čimprej fertik. Paradižnik vzamem v koščkih v flaši iz e-spina, dam v posodo in jih malo pokuham, da se zgostijo, dodam sol, baziliko in provansalska. Ko tole zlagaš lahko daš vmes malo sira, lahko tudi rezino kakšne šunke, jaz sem dala na vrh prešano slanino.
Evo, Slava se že slini .
Bo šlo Ira, seveda bo, poleg tega fermentirane zadeve (kefir, jogurt) valjda niso škodljive. Bo repatka kaj povedala, ko prinese svojo rit nazaj z morja. |
|
_________________ sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!" |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52 |
Prispevkov: 4788 |
|
|
|
Objavljeno: 06 Jul 2011 08:46 |
|
|
sneguljcica je napisal/a: |
Ira, a si ti bučke prej kaj popekla? Ker če si jih, ne bi smelo bit toliko vode.
Meni je z jajčevci ta zadeva bolj všeč, ker so bolj polnega okusa, manj imajo vode in pride bolj gosto vse skupaj. Jih pa vedno prej fajn popečem na malo olivca, da so čisto mehki, to počnem v 2 ponvah, da je čimprej fertik. Paradižnik vzamem v koščkih v flaši iz e-spina, dam v posodo in jih malo pokuham, da se zgostijo, dodam sol, baziliko in provansalska. Ko tole zlagaš lahko daš vmes malo sira, lahko tudi rezino kakšne šunke, jaz sem dala na vrh prešano slanino.
Evo, Slava se že slini .
Bo šlo Ira, seveda bo, poleg tega fermentirane zadeve (kefir, jogurt) valjda niso škodljive. Bo repatka kaj povedala, ko prinese svojo rit nazaj z morja. |
Ja, točno to!!
Nisem jih popekla, sem samo naložila v protvanj, jaz sem sicer dodala še mleto meso, s čebulo.
Dodala še pelate ... ja valda, čist preveč tekočine. Sej nekako jelogično!
Bom nardila drugi teden tole po tvoje, tudi brez mesa, rajši s kakšnim koščkom slanine za okus
Super, hvala še enkrat!!
Glede mleka in mlečnih izdelkov pa ja, sem tut jest brala, da je jogurt nekaj čisto drugega.
Evo jaz sem z današnjim dnevom zaštartala čisto zares in striktno.
Sej je zdaj že dober teden boljše, ampak so bla skos kakšna odstopanja, malo tukaj, malo tam ... in na koncu ni vse skupaj nič.
Pa tut tiste dva "pribljižna" obroka na dan .... to ni noben red!
Tko, da danes sem se za zajtrk zvagala, imam 58kg, torej 4 preveč ...
Začela sem dan z vodo in spirulino, pozajtrkovala krepkega suhca z indijskimi oreščki in goji jagodami.
Zdej pa s flašo navadne vode v nov dan
V planu imam še sadne in zelenjavne malice, za kosilo pa imam tako ali tako še od včeraj "bučno musako"!
Toliko za enkrat!
Zdej pa AKCIJA
Se prav veselim novih izzivov! |
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11 |
Prispevkov: 2004 |
Kraj: Kranj |
|
|
Objavljeno: 06 Jul 2011 11:56 |
|
|
Vidim, da se kar razumemo.
Ira, glede lazanje (ali musake, kakor imenuješ) ti je Sneguljčica vse točno in dobro povedala.
Splošno pravilo: če zelenjavo daješ v neke sestavljanke, zavitke ipd, se jo obvezno prej popeče, drugače se bolj sluzasto skuha. To velja najbolj za bučke, ki imajo največ vode (meni je sicer tale lazanja enako všeč tudi z bučkami), potem za jajčevce, za papriko, paradižnik (če daješ rezine, ne omake)... V nekaterih receptih za jabolčni zavitek se celo zahteva, da naribana ali nalistana jabolka najprej podušiš, da izhlapi del vode.
Včasih kam dodajam brokoli/cvetačo, razkosano na cvetke. V tem primeru na kratko prej skuham na sopari in popečem v teflonski posodi. Vem, veliko dela in posode, pa vendar, meni se zdi vredno.
Za mandlje se tudi podpišem, sem jih že osvojila. Preštudirala sem vse oreške in so mandlji najboljši v več pogledih (celo manj kalorij imajo od večine ostalih).
Levinja, a ti to daješ v blender surova ovsena zrna? To je ovsena kaša ali ovseni rižek, ali ne? Sneguljčica, misliš surovo ajdovo kašo?
Potrjujem tisto o fermentiranih mlečnih izdelkih, to ni isto kot mleko, je za eno stopnjo bolje. Govorim po vsem, kar sem v teh letih prebrala, čisto točno bo povedala Repatka. Drugače še vedno ne jem nobenega mleka in mlečnih izdelkov. Ok, včasih goljufam pri kakšnem čaju z mlekom, če nimam pri roki riževega ali sojinega in včasih v lokalu s kapučinom. Sem pa pri zajtrkih prišla do kefirja, ja. Vmes eno dolgo obdobje sojinega jogurta, pa je treba kdaj malo zamenjati, ne?
Moji zajtrki podobni Levinjinim, le da sem doslej dajala ovsene kosmiče namesto zblendanih zrn, iščem pa zamenjavo. Zrna so sigurno bolje. Kosmičev sem se začela izogibati, podobno kot vseh polnozrnatih izdelkov. Ugotavljam, da to ni to in da je res bolje brez.
Še vedno poskušam s samim sadjem za zajtrk... In Sneguljčica, kupila sem avokado za kakšno večerjo... Tale izmenjava idej je res OK!!
V službo sem si prinesla konzerve tune v ekstra oljčnem olju. Sem ugotovila, da če namesto "tistega nujnega" vmes poješ v kavni skodelici zdrobljeno konzervo tune, kar tako samo, to nasiti, so beljakovine in maščobe. In za tole ekstra deviško tuno so v VIP-u napisali, da je olje gor dovolj kvalitetno, da ga priporočajo za zraven pojest.
Aja, jaz sem zdaj nazaj z dopusta, nazaj iz vseh kozlarij ali prelomnic, ki sem jih čakala in dočakala. Tako da, Ira, nočem objavljati nekih silnih začetkov niti se jih ne veselim kot včasih, a očitno sva na istem. S tem da zame to poleg hrane pomeni nadaljevanje in okrepitev teka, kolesa itd., kar je zame bistvenega pomena. In vaje Alenke Rebula, resnično in zares, dosledno, se kaže še kot najbolj pomembno od vsega tega. |
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38 |
Prispevkov: 4138 |
|
|
|
Objavljeno: 06 Jul 2011 13:18 |
|
|
jaz obožujem avokado, mora biti pa ravno prav zrel in se kar topi v ustih. Ravno danes sem jih kupila v hoferju, so pa zame najboljši izraelski, te iz hoferja so iz peruja, pa da vidimo. Velikokrat ga dodam tudi v parad. solato.
Rio mare z extra deviškim oljčnim oljem je pa zakon tudi meni.
Jaz moram ostati na brezguletnski, to je sedaj jasno kot beli dan. Včeraj sem popila pol kozarčka piva (rada imam temno pivo in je moj prinesel eno irsko zadevo in sem probala), pa že par dni nazaj sem tudi, čeprav vem, da pivo vsebuje gluten (ječmenov slad) in včeraj sem še nekja koruznega čipsa zraven, ki seveda vsebuje tudi pšenično moko. Skoraj celo noč nisem spala tako sem bila napihnjena, že zdaj mi trebuh ni uplahnil, tako da se ne grem več tega. Itak v detajle poznam to dieto in se ne bom več pregrešila niti pod razno, ni vredno, ker je moje počutje potem res poden |
|
_________________ sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!" |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 17.08. 2009, 10:45 |
Prispevkov: 587 |
Kraj: MARIBOR |
|
|
Objavljeno: 06 Jul 2011 13:43 |
|
|
sneguljcica je napisal/a: |
he, he Slava, daj še sama napiši jedilnik, danes ko nisem vedela kaj za večerjo, so mi na misel prišle tiste tvoje večerje s keksom |
Ha,ha!
Žal sploh ne utegnem kuhati, niti ne planiram, ker se običajno obrne drugače. Kombiniramo s solatami, hrenovko, jajca. Same smeti. Tako, da mi res ostane samo še keks!
Tako, da včasih malo pokukam sem in se slinim!
|
|
_________________ SLAVA
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w7zfXQ9/]
[/url] |
|
|
|
|
| JUNIJ/JULIJ | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 2 od 5
|
|
|
|
|
|