|
| pekači | |
minister za informiranje
Pridružen/-a: 11.02. 2007, 21:55 |
Prispevkov: 145 |
Kraj: Stajerka |
|
|
Objavljeno: 09 Avg 2007 07:50 |
|
|
Selitev je najprimernejši čas, da se znebim vse posode, ki je poškodovana in zato neuporabna. Imam celo vrsto takih in drugačnih pekačev, ki so pošobani, porezani, grdi. Skratka, to imam namen zavrečt in kupit nove. Mi lahko prosim svetujete, kakšne kupit, da bodo kvalitetni, nekaj časa zdrzali? Pečem pa precej. In kje jih nabavit. HVALA! |
|
_________________ Najbolj intenzivna oblika zivljenja je ljubezen. |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24 |
Prispevkov: 6156 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 09 Avg 2007 07:56 |
|
|
Jaz mislim, da je pri kvaliteti pekačev odločilna cena. Če je pekač poceni, prav gotovo ni kaj prida vreden. Fino je, da ima teflonsko oblogo. Pa, saj to že sama veš, če veliko pečeš.
Mislim, da s "firmo" Tefal, ali Bialetti, glede kvalitete ne moreš "kiksniti". Res pa je, da ni poceni. Jaz sem z njihovimi izdelki res zadovoljna. |
|
|
|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26 |
Prispevkov: 2241 |
Kraj: Gorenjska |
|
|
Objavljeno: 09 Avg 2007 12:26 |
|
|
Se bojim, da boš dobila dosti različnih namigov, namreč vsak prisega na svoje. Skupni imenovalec je to, kar je rekla Babica, žal je to cena. Pri selitvi je hudič, da denarja ni, zato te še hitreje prevaga v cenejši nakup. Jaz bi se na tvojem mestu raje odločila za precej manjše število pekačev, pa zato dražje/boljše.
Predvsem pa najprej razmislek, kaj največ pečeš in kakšne količine.
V moji kuhinji je najbolj univerzalen stekleni jena pekač, srednje velikosti tam nekje A4. V njem pečem meso, krompir, lazanjo, musake, biskvite, kakšne kolače, pite... Glede na to, da večkrat delam dve varianti - zelenjavno in mesno - mi prav pridejo tudi manjše steklene jena sklede, tako da imam npr. lazanjo v dveh pekačih in nihče ne tuli, da je malo paradižnikove omake kanilo na njegov kos. Zdi se mi, da se ne prime preveč (če že, malo pustiš namočeno in zdrgneš), lahko režeš z nožem, lahko drgneš z grobo žičnato gobico; to se mi zdi prednost pred teflonskimi.
Teflonski pa so večji, več oblik. Če so kvalitetnejši in če paziš pri ostrini pribora, je ok. Seveda pa se ve, da je po določenem času potrebno zamenjati vsako teflonsko posodo.
Jaz imam zelo rada tudi silikonske pekače, predvsem pečem veliko mafinov. Največ mi odnesejo silikonski pekači za mini mafine (2 x po 11 luknjic), to je ravno ekvivalent 12 navadnim mafinom v vseh receptih. Navaden mafin se meni zdi prevelik, to je že kar obrok in ne prigrizek. Sploh za otroke in sploh pri meni, ko naredim različne, hehe, potem je pa treba vsakega malo probati, ali ne?
Silikonski imam tudi model za marmorni kolač (tisti z luknjo na sredi), v njem pečem tudi potičko in podobno. Nobenih težav z luščenjem, pekač kar "olupiš" dol.
Kupujem v večjih centrih, kjer imajo pač posodo, tj. Merkur, Merkator, Muller. Silikonske pekače sem vse kupila v industrijski trgovini Pekarne Vrhnika na Brnčičevi v Ljubljani (Črnuče). Ampak tista trgovina je strupena, jaz sem si prepovedala vstop. Imajo krasne in res kvalitetne stvari za peko slaščic, noro, bolje, da ne govorim. Čez pet let greva tja, velja?
Aja, od tam imam tudi obod za torte. Jezilo me je, da so mi skutne in jogurtove torte v navadnem (svetlem, alu) modelu za torte ob robu postale nekako modrikaste, menda kislina reagira s pekačem (slišala sem, da v teflonskih, npr. Keiser pekačih tega ni). Tam sem potem kupila (profesionalni) raztegljivi tortni obroč iz rostfrei pločevine, je super, vsakič sam določiš premer torte (od precej majhne tortice do max 32 cm premera). Na pekač za v pečico daš peki papir, gor obroč, ob strani zavihaš in noter vliješ biskvit; super gre.
No, sem že preveč zaplavala. Ampak jaz se tako rada pogovarjam o pekačih, hihi.
LP Maša |
|
|
|
| | | |
| | | |
| pekači | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|
|