Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
pekači 
minister za informiranje

Pridružen/-a: 11.02. 2007, 21:55
Prispevkov: 145
Kraj: Stajerka
Odgovori s citatom
Selitev je najprimernejši čas, da se znebim vse posode, ki je poškodovana in zato neuporabna. Imam celo vrsto takih in drugačnih pekačev, ki so pošobani, porezani, grdi. Skratka, to imam namen zavrečt in kupit nove. Mi lahko prosim svetujete, kakšne kupit, da bodo kvalitetni, nekaj časa zdrzali? Pečem pa precej. In kje jih nabavit. HVALA!


_________________
Najbolj intenzivna oblika zivljenja je ljubezen.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom majama Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Jaz mislim, da je pri kvaliteti pekačev odločilna cena. Če je pekač poceni, prav gotovo ni kaj prida vreden. Fino je, da ima teflonsko oblogo. Pa, saj to že sama veš, če veliko pečeš.
Mislim, da s "firmo" Tefal, ali Bialetti, glede kvalitete ne moreš "kiksniti". Res pa je, da ni poceni. Jaz sem z njihovimi izdelki res zadovoljna.


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
minister za informiranje

Pridružen/-a: 11.02. 2007, 21:55
Prispevkov: 145
Kraj: Stajerka
Odgovori s citatom
Babica, seveda sem neumnica do zdaj sparala s poceni robo. Odslej ne bom. Kje pa jih nabavljas?


_________________
Najbolj intenzivna oblika zivljenja je ljubezen.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom majama Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Se bojim, da boš dobila dosti različnih namigov, namreč vsak prisega na svoje. Skupni imenovalec je to, kar je rekla Babica, žal je to cena. Pri selitvi je hudič, da denarja ni, zato te še hitreje prevaga v cenejši nakup. Jaz bi se na tvojem mestu raje odločila za precej manjše število pekačev, pa zato dražje/boljše.
Predvsem pa najprej razmislek, kaj največ pečeš in kakšne količine.

V moji kuhinji je najbolj univerzalen stekleni jena pekač, srednje velikosti tam nekje A4. V njem pečem meso, krompir, lazanjo, musake, biskvite, kakšne kolače, pite... Glede na to, da večkrat delam dve varianti - zelenjavno in mesno - mi prav pridejo tudi manjše steklene jena sklede, tako da imam npr. lazanjo v dveh pekačih in nihče ne tuli, da je malo paradižnikove omake kanilo na njegov kos. Zdi se mi, da se ne prime preveč (če že, malo pustiš namočeno in zdrgneš), lahko režeš z nožem, lahko drgneš z grobo žičnato gobico; to se mi zdi prednost pred teflonskimi.
Teflonski pa so večji, več oblik. Če so kvalitetnejši in če paziš pri ostrini pribora, je ok. Seveda pa se ve, da je po določenem času potrebno zamenjati vsako teflonsko posodo.

Jaz imam zelo rada tudi silikonske pekače, predvsem pečem veliko mafinov. Največ mi odnesejo silikonski pekači za mini mafine (2 x po 11 luknjic), to je ravno ekvivalent 12 navadnim mafinom v vseh receptih. Navaden mafin se meni zdi prevelik, to je že kar obrok in ne prigrizek. Sploh za otroke in sploh pri meni, ko naredim različne, hehe, potem je pa treba vsakega malo probati, ali ne?
Silikonski imam tudi model za marmorni kolač (tisti z luknjo na sredi), v njem pečem tudi potičko in podobno. Nobenih težav z luščenjem, pekač kar "olupiš" dol.

Kupujem v večjih centrih, kjer imajo pač posodo, tj. Merkur, Merkator, Muller. Silikonske pekače sem vse kupila v industrijski trgovini Pekarne Vrhnika na Brnčičevi v Ljubljani (Črnuče). Ampak tista trgovina je strupena, jaz sem si prepovedala vstop. Imajo krasne in res kvalitetne stvari za peko slaščic, noro, bolje, da ne govorim. Čez pet let greva tja, velja?
Aja, od tam imam tudi obod za torte. Jezilo me je, da so mi skutne in jogurtove torte v navadnem (svetlem, alu) modelu za torte ob robu postale nekako modrikaste, menda kislina reagira s pekačem (slišala sem, da v teflonskih, npr. Keiser pekačih tega ni). Tam sem potem kupila (profesionalni) raztegljivi tortni obroč iz rostfrei pločevine, je super, vsakič sam določiš premer torte (od precej majhne tortice do max 32 cm premera). Na pekač za v pečico daš peki papir, gor obroč, ob strani zavihaš in noter vliješ biskvit; super gre.

No, sem že preveč zaplavala. Ampak jaz se tako rada pogovarjam o pekačih, hihi.

LP Maša

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Jaz posodo kupujem kar v hipermarketru Mercator. Imajo kar nekaj izbire.


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
minister za informiranje

Pridružen/-a: 11.02. 2007, 21:55
Prispevkov: 145
Kraj: Stajerka
Odgovori s citatom
Masa, zdaj si me pa naredila radovedno s tisto trgovino v Crnucah. Pet let? Ne vem, ce bom zdrzala.
Bom pa jutri malo pogledala in morda kaj nabavila. Hvala za namige.


_________________
Najbolj intenzivna oblika zivljenja je ljubezen.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom majama Pošlji zasebno sporočilo
 
minister za informiranje

Pridružen/-a: 11.02. 2007, 21:55
Prispevkov: 145
Kraj: Stajerka
Odgovori s citatom
Poročam:

kupila sem si jensko za lasagne in narastke, neka francoska, menda kvalitetna. Vceraj sem kupila tamalega (za zdaj je za naju dva dovolj), bom pa sla se po A4 (itak se sprašujem, zakaj ga nisem ze vceraj).

Kupila sem še enega A4 teflonskega Fackelmann in raztegljiv Fackelmannov obroč kvadratnega oblike (podobna funkcija kot tisti raztegljiv tortni obroč, ki ga omenja Maša). Ti dve zadevi bom sprobala še v tem tednu (rada razvajam majstre v bajti s kakimi pečenimi dobrotami, ki jih jaz ne jem, jih pa rada pacam).

HVALA za nasvete.


_________________
Najbolj intenzivna oblika zivljenja je ljubezen.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom majama Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Super, Majama.
Tale rategljiv kvadratni pekač meni manjka, sem že večkrat razmišljala in ga pogrešala. Za kremšnite je nepogrešljiv, za druge biskvitne rezine dobrodošel. Zaenkrat se še držim nazaj, da ni preveč peke (in jedenja, hehe, nimam tako dobrih odjemalcev kot ti), pa tudi zaradi prostora v kuhinji...
Naj ti dobro služi. Smeh Maša

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 14:35
Prispevkov: 1244
Odgovori s citatom
No spet stara reč ampak naj pristavim svoje mnenje.

V preteklem času sem delal nekaj malega tudi v slaščičarni (Hotel Lev, ko je slaščičarno še imel.) oz kar nekaj časa neposredno v stiku z njo(Hotel Lovec).
Zato vam povem, da profesionalni slaščičarji uporabljajo kromaste pekače. In na njih najbolj enostavni peki papir in v tem je ves čar. Niti ena slaščičarka ni imela dobrega mnenja o teflonskih plehih, sploh ker se začnejo z časom lkuščiti, pa naj si bo pleh še tako kakovosten in, je zadeva potem malo nerodna, ko je pecivo pikasto, pa še zdravo ni. In tudi trenutno na mojem delovnem mestu za vso uporabo uporabljamo kromaste pekače.

Toliko o tem.


_________________
http://triwiwer.blog.siol.net
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom _andy18_ Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pekači 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
Odgovori na to temo