Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
OBLIVI, GLAZURE, PRELIVI.... 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
ČOKOLADNI OBLIV

Pripravljamo ga iz jedilne čokolade, ki jo topimo pri 34-35°C in redčimo s kakavovim maslom in tabliramo. Za oblivanje ga uporabljamo segretega na 30-32°C.
Če je čokoladni obliv pregret, to se pravi, da smo ga segreli na temperaturo višjo od 32°C, izgubi lesk in posivi. Če oblivu primešamo vodo, ni več tekoč, pa tudi strdi se ne. Če je obliv pri oblivanju prehladen, nima pravega leska, ni gladek in običajno predebel, ker ne odteče.


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
VROČ SLADKORNI PRELIV

Sladkor in vodo kuhamo do močne niti in s čopičem premažemo medenjake, pecivo iz maslenega listnatega testa in pecivo iz kvašenega listnatega testa.


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
BELJAKOVA GLAZURA

Sladkor v prahu in beljake stepemo v trd sneg. Za boljšo čvrstost lahko ob koncu dodamo malo limoninega soka ali 1-2 kapljici citronove kisline. Glazuro lahko poljubno aromatiziramo in obarvamo.

Uporabljamo jo za glaziranje tort, desertov, rezin, drobnega čajnega peciva...,,


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
SLADKORNO ČOKOLADNA(SACHER PREVLEKA)

Sladkor, jedilo čokolado in vodo kuhamo do 110°C , maso ohladimo in pred uporabo ponovno segrejemo do primerne gostote.Uporabljamo za oblivanje Sacher tort in rezin.Pravilno pripravljen obliv ima zelo lep lesk.


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
ČOKOLADNI OBLIVs kakavom

v večjo posodo natočimo vodo in v posodo postavimo manjšo posodo, v kateri bomo pripravili preliv.
V manjšo posodo zlijemo 180 ml vode, tri žlice rastlinskega olja, 200 g sladkorja in 80 g kakava v prahu. Med segrevanjem se prah stopi, kakor tudi sladkor ter vse skupaj dobi tekočo in malce lepljivo obliko. Kuhamo približno deset do štirinajst minut.
Ko smo odstavili preliv z ognja, ga še tri do štiri minute mešamo, da postane še bolj lepljiv, nakar z njim oblijemo biskvit.


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Čokoladni obliv z maslom 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Kupimo tablice mlečne čokolade (v akciji-70-80 sit), na 500 g čokolade, dodamo 250 g masla. Raztopimo v topli kopeli in prelijemo preko torte, ali peciva.

PZmeden:
Sorry tudi ta preliv delam "na uč".

Jaz izgledam, da nisem za tale forum.
Vedno pozabljam, da nekatere dečve rabijo natančne mere.

LP!


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 01.06. 2006, 08:04
Prispevkov: 218
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Zadnjič sem zaradi pomanjkanja časa prvič preizkusila gotove glazure v vrečkah, ki jih po cca 250 SIT prodajajo v Intersparu. Imajo prelive iz temne čokolade, mlečne čokolade ter limonin in nougat (lešnikov). Uporaba je nadvse enostavna in hitra - vrečko potopimo v posodo z vročo vodo, počakamo 10 minut, odrežemo zgornji vogal vrečke in veselo polivamo ali rišemo. Preliv se takoj strdi in je okusen, pa tudi obstojen (ko sem kekse spravila v škatlo, se ni nič razpackalo, čeprav se keksi stikajo med seboj).

Dobra rešitev v primeru, ko se nam mudi in nimamo časa posebej packati preliva. Še tako "navadni" keksi ali pecivo (z malo domišljije) dobijo lepo in praznično podobo.


_________________
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Irina* Pošlji zasebno sporočilo
OBLIVI, GLAZURE, PRELIVI.... 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
Odgovori na to temo