|
|
|
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09 |
Prispevkov: 5454 |
Kraj: Brežice |
|
|
Objavljeno: 13 Jan 2010 23:03 |
|
|
repatka je napisal/a: |
babica je napisal/a: |
Saj si ni treba zapomnit! Samo napiši, potem pa takoj pozabi!!!! A da notri plutovinast zamašek???
Oprostite, ker smetim po temi. |
Ma ne, plutovine nisem videla v kuhinji. Se bom previdno pozanimala in napisala. Enkrat jutri, ker dela popoldne in ko pride, bom jaz že v mižulah. |
Lignji, hobotnica, sipa = mehkužec, mora bit pred kuhanjem globoko zmrznjeno.
Lignji se kuhajo 5 min, večji kakšno minuto več. Prekuhani postanejo gumijasti.
pri nas se redno pripravljajo hobotnice in do sedaj nismo še nobene kuhalis plutovinastim zamašlom. Nazadnje sem pripravljala hobotnico velikanko, ki je imela več kot 5kg.
Babica kar pogumno.
K lignjem ali hobotnici v solati pašejo:
olive, por, paprika, koruza, čebula, česen peteršilj,...
Sol, poper, limetin/limonin sok, olivno olje
Namesto krompirja daš lahko kuhano piro,...
Morda se še kaj spomnem... |
|
_________________ Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
|
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38 |
Prispevkov: 4138 |
|
|
|
Objavljeno: 14 Jan 2010 03:51 |
|
|
no, še moje izušnje s hobotnicami.
Moj jih na morju lovi in jih vedno prej globoko zamrznemo, preden jih damo kuhat ali pod peko, sicer so res trde, te pa , ki jih kupiš v ribarnici so pa v glavnem že odtajane. Jaz jih kuham za solato ene pol ure, dam čisto malo vode, pol limone olupim in dam zraven in malo olivnega olja. V vodi, ki je ostala skuham malo na kocke narezanega krompirja (OK, to zdaj odpade), v solato pa dam še čebulo, paradižnik, slane filete inčunov, včasih tudi posušen v olje vložen paradižnik, olive, obvezno timijan, limono in olivno olje. Včasih kuham hobotnico tudi v ekonom piskru, ampak moraš pazit, da ni preveč kuhana, pride preveč mehka, kar tudi ni fajn, z vilico probaš tam ko je lovka najbolj debela in če gre lepo not, potem je to ready.
Pod peko delamo samo na morju, ker je doma nimamo, sem pa naredila letos hobotnico v litioželezni posodi s pokrovom v pečici, pa je bila kar podobna tisti z morja: hobotnica, paradajz, čebula, krompir, zalijem malo z vinom, to se cca 1 uro peče v pečici.
Sem poskusila tudi orjaške lignje, pa smo si skoraj čeljust izpahnili, tako smo žvečili, tako, da te prosim repatka za navodila zanje kako jih pripravit, da niso gumijasti.
moja hrana včeraj 13.1.sreda
Z: limonada 3dcl, bela kava, pomaranča,
M: kosmiči s semeni+kefir
K: prekajen slanik+1.5 sveže paprike
kočerja: orada v pečici, 1dcl terana
nekaj oreščkov, rebro črne čokolade, 4 rafaele
Malo me je zvilo včeraj ko je tamala odvijala rafaelo in še men ponujala. |
|
_________________ sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!" |
|
|
|
|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49 |
Prispevkov: 3941 |
|
|
|
Objavljeno: 14 Jan 2010 09:45 |
|
|
Sreda:
Z: 1 kos skutinih štrukljev (vzhajanih - kar pomeni kruh)
M: sadni jogurt, laneno seme
K: skutni štruklji, marmelada
M: jabolko
hot dog
V: praženo kislo zelje, 3 koleščki klobase
Četrtek:
Z: kos kruha, sir, ajvar
M: navadni jogurt z domačo marmelado
K: kislo zelje, 1/2 klobase
M: jabolko, krekerji
V: solata (fižol, beljaki, tuna) |
|
|
|
| Januar 2010 | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 8 od 16
|
|
|
|
|
|