Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
Suzana, men je dobra skuta če dam noter sol, mleto rdečo papriko in mleto kumino, zmešam, po robu potem polijem malo bučnega olja. Tako se je na Koroškem, ne vem če poznate. Zelo paše tudi sveža čebula zraven, kakšna bolj mila, samo zadah je potem ubijalski Smejati se na ves glas


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 28.11. 2009, 19:32
Prispevkov: 2500
Odgovori s citatom
sneguljcica je napisal/a:

Sem si pa danes prvič kupila prekajen slanik


Včasih sem si v Italiji kupila prekajeno postrv ali prekajenega škombra v poprovem ovoju (jih pri nas še nisem videla), ampak sedaj se mi tudi v Italijo ne ljubi več hodit. Oboje je super dobro, me pa včasih z enim ali drugim pocrta tast.


_________________
Repatka

Vse kroži - mineva in se na novo poraja.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom repatka Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
ej kaj pa je škombro za ena riba, prvič slišim


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 28.11. 2009, 19:32
Prispevkov: 2500
Odgovori s citatom
sneguljcica je napisal/a:
ej kaj pa je škombro za ena riba, prvič slišim


Oprosti, primorščina pač - škombro je skuša, ampak meni je skuša samo tista v konzervi, sveža je definitivno škombro Smejati se na ves glas Smejati se na ves glas Smejati se na ves glas .


_________________
Repatka

Vse kroži - mineva in se na novo poraja.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom repatka Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
aaa, se mi je zdelo, da je to ena lokalna fora Smejati se na ves glas


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Jaz se rib prenajem na morju, sploh pa jih ne maram preveč, samo takoj iz morja, obožujem pa vse morske sadeže.
Prosim recept za lignje v tržaški omaki. A se to je mrzlo?????

danes (sreda) pa takole

Z: enemon
M: bela melona
K: čista gov. juha, ohrovt s šampinjoni in mletim mesom - dušeno
M: jogurt
V: jajčna omleta


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 28.11. 2009, 19:32
Prispevkov: 2500
Odgovori s citatom
[quote="babica"]
Prosim recept za lignje v tržaški omaki. A se to je mrzlo?????

Lignje (enako tudi hobotnico) skuhaš do mehkega (moj ima neke posebne postopke-je vedno vse super mehko, ki se jih nočem zapomnit Smejati se na ves glas , naj dela), razrežeš na majhne koščke, dodaš sesekljan petršilj in česen, soliš, še kis (ali limono) in olivno olje in to je to.
Ješ seveda hladno.

Zadnje čase za to jed kupujem kar lovke orjaškega lignja - pride več robe Smejati se na ves glas .


_________________
Repatka

Vse kroži - mineva in se na novo poraja.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom repatka Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Saj si ni treba zapomnit! Samo napiši, potem pa takoj pozabi!!!! A da notri plutovinast zamašek???

Oprostite, ker smetim po temi.


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 28.11. 2009, 19:32
Prispevkov: 2500
Odgovori s citatom
babica je napisal/a:
Saj si ni treba zapomnit! Samo napiši, potem pa takoj pozabi!!!! A da notri plutovinast zamašek???

Oprostite, ker smetim po temi.


Ma ne, plutovine nisem videla v kuhinji. Se bom previdno pozanimala in napisala. Enkrat jutri, ker dela popoldne in ko pride, bom jaz že v mižulah.


_________________
Repatka

Vse kroži - mineva in se na novo poraja.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom repatka Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 08.01. 2007, 22:36
Prispevkov: 3764
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Hehe, končno udi malo primorščine na forumu Smejati se na ves glas

Sreda
Z: banana + žemlja
M: beljakovine
M: mafin ( NE! )
K: pz testenine s paradižnikovo omako + solata
V: verjetno mandarine in košček sira


_________________
Ne jokaj zaradi sonca, ki je zašlo.
Zaradi solz ne boš videl zvezd.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom oljka Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
repatka je napisal/a:
babica je napisal/a:
Saj si ni treba zapomnit! Samo napiši, potem pa takoj pozabi!!!! A da notri plutovinast zamašek???

Oprostite, ker smetim po temi.


Ma ne, plutovine nisem videla v kuhinji. Se bom previdno pozanimala in napisala. Enkrat jutri, ker dela popoldne in ko pride, bom jaz že v mižulah.


Lignji, hobotnica, sipa = mehkužec, mora bit pred kuhanjem globoko zmrznjeno.

Lignji se kuhajo 5 min, večji kakšno minuto več. Prekuhani postanejo gumijasti.
pri nas se redno pripravljajo hobotnice in do sedaj nismo še nobene kuhalis plutovinastim zamašlom. Nazadnje sem pripravljala hobotnico velikanko, ki je imela več kot 5kg.

Babica kar pogumno.
K lignjem ali hobotnici v solati pašejo:
olive, por, paprika, koruza, čebula, česen peteršilj,...
Sol, poper, limetin/limonin sok, olivno olje
Namesto krompirja daš lahko kuhano piro,...

Morda se še kaj spomnem...


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.08. 2007, 15:38
Prispevkov: 4138
Odgovori s citatom
no, še moje izušnje s hobotnicami.
Moj jih na morju lovi in jih vedno prej globoko zamrznemo, preden jih damo kuhat ali pod peko, sicer so res trde, te pa , ki jih kupiš v ribarnici so pa v glavnem že odtajane. Jaz jih kuham za solato ene pol ure, dam čisto malo vode, pol limone olupim in dam zraven in malo olivnega olja. V vodi, ki je ostala skuham malo na kocke narezanega krompirja (OK, to zdaj odpade), v solato pa dam še čebulo, paradižnik, slane filete inčunov, včasih tudi posušen v olje vložen paradižnik, olive, obvezno timijan, limono in olivno olje. Včasih kuham hobotnico tudi v ekonom piskru, ampak moraš pazit, da ni preveč kuhana, pride preveč mehka, kar tudi ni fajn, z vilico probaš tam ko je lovka najbolj debela in če gre lepo not, potem je to ready.
Pod peko delamo samo na morju, ker je doma nimamo, sem pa naredila letos hobotnico v litioželezni posodi s pokrovom v pečici, pa je bila kar podobna tisti z morja: hobotnica, paradajz, čebula, krompir, zalijem malo z vinom, to se cca 1 uro peče v pečici.
Sem poskusila tudi orjaške lignje, pa smo si skoraj čeljust izpahnili, tako smo žvečili, tako, da te prosim repatka za navodila zanje kako jih pripravit, da niso gumijasti.

moja hrana včeraj 13.1.sreda
Z: limonada 3dcl, bela kava, pomaranča,
M: kosmiči s semeni+kefir
K: prekajen slanik+1.5 sveže paprike
kočerja: orada v pečici, 1dcl terana
nekaj oreščkov, rebro črne čokolade, 4 rafaele Jok
Malo me je zvilo včeraj ko je tamala odvijala rafaelo in še men ponujala.


_________________
sneguljcica
"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom sneguljcica Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 08.10. 2007, 11:58
Prispevkov: 3817
Odgovori s citatom
Včeraj:
Z:limona,kivi, rženi kosmiči, kava z mlekom
K:Whey
m: zelena solata s tuno in jajcem
m:cuker,cuker....2 roladici Gorenjka
v: praženo/kuhana zelenjava
Veliko vode

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom eneja_ Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 26.02. 2007, 09:15
Prispevkov: 2292
Odgovori s citatom
Sreda 13.01.2010
sok 1 limone, kava
Z: pz kruh+marmelada bs
K: pečenka z zelenjavno omako in solata
V: solata s tuno + 1 kos pizze (še vedno sem kanta za smeti NE! NE! NE! )

Kako ste mi lušte naredile z morsko hrano Smejati se na glas Smejati se na glas , Danes za večerjo bo zagotovo solata z lignji ali pa z morskimi sadeži. Smejati se na glas Smejati se na glas

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom claudia12 Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49
Prispevkov: 3941
Odgovori s citatom
Sreda:

Z: 1 kos skutinih štrukljev (vzhajanih - kar pomeni kruh)
M: sadni jogurt, laneno seme
K: skutni štruklji, marmelada
M: jabolko
hot dog Huh
V: praženo kislo zelje, 3 koleščki klobase

Četrtek:
Z: kos kruha, sir, ajvar
M: navadni jogurt z domačo marmelado
K: kislo zelje, 1/2 klobase
M: jabolko, krekerji
V: solata (fižol, beljaki, tuna)

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Bacek* Pošlji zasebno sporočilo
Januar 2010 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 8 od 16  

  
  
Odgovori na to temo