|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09 |
Prispevkov: 5454 |
Kraj: Brežice |
|
|
Objavljeno: 09 Feb 2012 20:58 |
|
|
Četrtek, 09.02.2012
Z: skodelica čaja
M: jabolko, pirini štapići
K: domači kosmiči z banano, jabolkom in vsem, kar je zdravega v domači omari (lan, konoplja, chia, .....cimet,.....)
M: veganska tortica
V: solata, palačinke z marmelado
imam super recept za ameriške veganske palačinkice! |
|
_________________ Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
|
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 10 Feb 2012 20:55 |
|
|
PETEK
Z: jogurt, otrobi, lan, cimet
M: kozarec jogurta
K: dušena kisla repa z mleto govedino
V: 2 palačinki brez otrobov, skuta, cimet, ščep stevie
pila 1l rumeni čaj, 1l koprivni čaj |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09 |
Prispevkov: 5454 |
Kraj: Brežice |
|
|
Objavljeno: 10 Feb 2012 23:49 |
|
|
Petek, 10.02.2012
Z: banana pred treningom
M: beljakovine po treningu
M2: veganska tortica, žitna kava
K: ajdovi žganci zabeljeni s porom in zelenjavno -gobova juha
M:/
V: veganska tortica, penina
JUlija recept za palačinke:
mineralna voda, doma zmleta moka iz kamuta, pire, limonina, pomarančna lupinica, cimet, sladkor( yacom/agava/kokos/...), kostanjeva moka, pšenični kalčki, soda bikerbona
Naredimo bolj gosto testo, ki naj počiva vsaj pol ure.
Pečemo male/ameriške palačinke. (na ponvi brez maščobe ) |
|
_________________ Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
|
|
|
|
|
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52 |
Prispevkov: 4788 |
|
|
|
Objavljeno: 12 Feb 2012 09:04 |
|
|
Petek:
pz: limonada z medom
z: 2 žlici kosmičev z jogurtom in wheyom, 2 prepečenca, 2 koleščka suhe salame
m: gorska mineštra, mozzarela
k: dve jajci na oko, kos kruha s semeni
m: whey po plavanju
v: 2 prepečenca malo suhe salame, rdeča paprika, kefir
Sobota:
z: 3 žlice kosmičev, whey, jogurt
k: kosilo v kitajski (pikantni piščanec, kislopekoča juha in riž), kava
m: košček presne torte pri kolegici, kava
v: 2dcl čokolinota |
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09 |
Prispevkov: 5454 |
Kraj: Brežice |
|
|
Objavljeno: 12 Feb 2012 10:26 |
|
|
julija zate:
Yacom
http://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/yacon/
Kokosov sladkor - topi se v hladnih tekočinah.
Kupila sem ga v Hiši narave in kozarček imam že več kot tri mesece, ker pri nas uporabljamo zelo malo/skoraj nič sladkorja.
Kokosov sladkor, se odlikuje z najnižjim glikemičnim indeksom med sladili, kar pomeni, da ima minimalen vpliv na nihanje krvnega sladkorja, ter tako ne škoduje našemu zdravju in ne povzroča debelosti.
Kokosov sladkor vsebuje tudi izjemne količine hranil, kot so kalij, magnezij, železo, cink in baker.
Kokosov sladkor pridobivajo iz cvetov kokosa, iz katerih zberejo poseben nektar in ga nato z nežnim in počasnim segrevanjem spremenijo v kristale. Ker pri vzgoji kokosovih palm ne uporabljajo umetnih gnojil in pesticidov, takšen sladkor ne vsebuje kemikalij. Okus je nežno karamelast in ne spominja na kokos.
Že leta 1939 je Gandhi napisal, da je juice kokosovega drevesa, ki je pretvorjen v sladkor, enako nežen kot med. Pravi, da je narava ustvarila ta produkt tako, da ne more biti pridelan v nobeni tovarni temveč izključno v palminih habitatih z lokalnimi prebivalci, ki ta nektar z lahkoto spremenijo v sladkor.
Sem morala dopisat |
|
_________________ Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
|
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 12 Feb 2012 17:13 |
|
|
levinja je napisal/a: |
julija zate:
Yacom
http://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/yacon/
Kokosov sladkor - topi se v hladnih tekočinah.
Kupila sem ga v Hiši narave in kozarček imam že več kot tri mesece, ker pri nas uporabljamo zelo malo/skoraj nič sladkorja.
Kokosov sladkor, se odlikuje z najnižjim glikemičnim indeksom med sladili, kar pomeni, da ima minimalen vpliv na nihanje krvnega sladkorja, ter tako ne škoduje našemu zdravju in ne povzroča debelosti.
Kokosov sladkor vsebuje tudi izjemne količine hranil, kot so kalij, magnezij, železo, cink in baker.
Kokosov sladkor pridobivajo iz cvetov kokosa, iz katerih zberejo poseben nektar in ga nato z nežnim in počasnim segrevanjem spremenijo v kristale. Ker pri vzgoji kokosovih palm ne uporabljajo umetnih gnojil in pesticidov, takšen sladkor ne vsebuje kemikalij. Okus je nežno karamelast in ne spominja na kokos.
Že leta 1939 je Gandhi napisal, da je juice kokosovega drevesa, ki je pretvorjen v sladkor, enako nežen kot med. Pravi, da je narava ustvarila ta produkt tako, da ne more biti pridelan v nobeni tovarni temveč izključno v palminih habitatih z lokalnimi prebivalci, ki ta nektar z lahkoto spremenijo v sladkor.
Sem morala dopisat |
Najlepša hvala za tvoj trud. |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| Februarski mačji jedilniki v l. 2012 | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 3 od 7
|
|
|
|
|
|