Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
Kolesarjenje okoli Goteniške gore 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11
Prispevkov: 2004
Kraj: Kranj
Odgovori s citatom
Goteniška gora sploh ni gora. Je kakšnih 25 km dolg greben, povsem gozdnat, širok kakšnih 5 km ali še to ne. Ima več zaporednih vrhov, najvišji je sicer Goteniški Snežnik na koncu, a kar sem gledala, so vsi +/- 10 m višine, eden pač mora biti proglašen za najvišjega. Vmes je vse prepredeno z gozdnimi cestami, včasih je bilo celotno področje zaprto. Spada v območje medveda.

V Sidhartinem kolesarskem vodniku vsa z mojim pobrala namig za kolesarsko turo okoli Goteniške gore. Iščeva nedotaknjene in pozabljene kraje, tole je definitivno bogu za hrbtom. Vidiš tudi prazne, nenaseljene hiše, verjamem, da je tukaj težko živeti, imeti otroke in...

Startala sva v Kočevski Reki. Najprej še po asfaltu po južnem kratkem robu Goteniške gore, potem sva zagrizla v tadolgo zahodno stranico. Solidno položno navzgor, še malo asfalta, potem lepa makadamska gozdna cesta. Nič posebej strmo, a vseeno nabereš 400 m višinske razlike. Dol v Drago (uf, paše dol).
Irena, tukaj nekje je zgrajena nova cesta v Osilnico, spusti se dol čez Taborsko steno. Je že zgrajena, nima pa še uporabnega dovoljenja. Motoristi jo na forumu hvalijo, četudi se danes še plača kazen za vožnjo po njej, če te dobijo policaji. Samo za intermezzo.




Ostane še kratek severni rob, sicer spet kakšnih 150 m višinske razlike navzgor. Ampak ko se priključiš na cesto iz Loškega potoka, je tadolga vzhodna stranica nazaj mega. Večinoma navzdol. No, makadam, pa vendar. Tukaj sva se enkrat že vozila z avtom, ko sva iskala jamo Ogelca. Ven do asfaltne ceste prideš v Grčaricah. Bila sva povsem prašna, bidoni na kolesih zalepljeni s prahom. Tako se je odprti bife prikazal kot fata morgana (iskala sva ga že v Dragi, sicer ga imajo, a je bil zaprt; verjetno je kot naš vaški bife odprt samo popoldne in zvečer). Od tam je moja kava in fibre piškoti za energijo za zadnji del malo navzgor do Gotenice, moj dragi pa kuri Laško. Sem pa ful hvaležna za zadnjih 10 km do Kočevske Reke, ki so stalno rahlo navzdol. Zadnjih 10 km ti je še navzdol odveč.

Konec poti in pogled nazaj na del grebena Goteniške gore...



Skratka, luštna kolesarska tura, skupaj 64 km, še za ponoviti in mogoče zaviti malo noter po grebenih goteniške gore. Obvezna oprema: dober zemljevid in pribor za flikanje gum, tam te en teden nihče ne najde.

Medvedi: 0, drek (mogoče medvedji?): 1. Res je bil veeeeelik kup prav na robu ceste, verjetno še od današnje noči. Če ni medvedji, je lahko samo še od kakšnega orjaškega merjasca, ki ga enako ni za srečat.


_________________
Suzana Smeh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Suzana Pošlji zasebno sporočilo
Kolesarjenje okoli Goteniške gore 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
Odgovori na to temo