Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52
Prispevkov: 4788
Odgovori s citatom
Joj najprej sem tle napisala pol pa šla brat na čvek.
Madona, glih tko je izpadlo, da se je tale hitra hrana od tu nanašala na tisto od čveka - pa ni res, da ne bo pomote!

Ja, dafinitivno lahko beljakovine ješ tudi kot nadomestek obroka.
Sploh za zvečer zna prit prav.
Je pa predrago, da bi jih zamenjala kr za celotno kuhinjo WAW WAW WAW
Tako, da pogruntaj nek sistem za prehranjevanje brez kuhinje Smejati se na glas


_________________
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom IRA Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49
Prispevkov: 3941
Odgovori s citatom
Hehe, sej kuhinja bo, samo ne vem kdaj točno. Huh
Saj mene najbolj matrajo večeri, ko sem lačna in potem samo iščem, iščem,... Ma zmrznenga piščanca bi jedla ob 10 zvečer, če bi mogla. Huh Zalosten

Bom šla kupit, da sprobam.
Torej limona in skuta, pa jagode z banano, pravte. Hmmm, kake borovnice bi jest ... mmmmm
Pol morm pa it brat Mašin zapis, kako NE ofrajhat novih ploščic prvi teden v novem stanovanju. Smejati se na glas Kazati jezik

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Bacek* Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
In kaj zadnje čase menijo naše mačke o beljakovinskih napitkih in pudingih?

Bacek* je napisal/a:
Sicer pa .... tralalalala ... od februarja pa do sedaj (uf, mater je bla dolga) sem sanjala o beljakovinah. Včeraj sem šla jih kupit. Vanili borovnico, limone- skute niso imeli. Sem si naredila za večerjo. Šejkerja nisem kupla, ker je rekel, da se bolje v šalčki zmeša.
Zdaj mam pa problem - kolk je to 30-50 g (nimam tehtnice). Včeraj sem dala 2 zvrhani (kar precej) ta veliki žlici tega prahu v cca 2,5 dcl mleka. Malo se je zgostilo, ni bil pa puding. Al to pomeni da moram še dat?
Okus pa .... dober, samo na koncu je manjkala tista pika na i - cuker.


Bacek* je napisal/a:
Eneja, beljakovine sem kupila v maxximum trgovini v Kranju. NA začetku se mi je zdel mal umeten okus (sploh k sm naletela še na kak drobec nezmešanega praha v mleku), drugače pa me zelo spominja na sadnji jogurt. Samo da ni tko sladek. Smejati se na glas


oljka je napisal/a:
Glede beljakovin pa - meni je najbolj dobra čokolada. Toplo proporočam vsem sladkosnedim! Sploh, če se naredi bolj gosto in se potem da za nekaj časa v hlailnik. Je dejansko kot čokoladni puding.


cookie je napisal/a:
Ojej... zdej me pa še s temi beljakovinami matrate, kr so mi pa noro dobre. Jst mam okus čokolešnik in mi je ful dobr.


Bacek* je napisal/a:
Včeraj sem si naredila beljakovine malo bolj goste. Kot puding. Zdej pa resno - a mate ve tud tak praškast, mokast, umeten okus v ustih? Al sem jest to tko čudna. Moram pustit da dalj odležijo? Ma po pravic povedan, sem se kar silila, pol sem pa malo pustila na koncu.


IRA je napisal/a:
Backa, tudi meni so te beljakovine vedno bolj "umetne"!
Čokolada ima še najbolj nevrtalen okus, tele sadne variante meni ne sedejo preveč NE! NE! Huh

Bom mogla sprobat kako drugo firmo, enkrat - taprvič sem mela ene full dobre pa ne vem od kje, nimam več kontakta, ga iščem že precej časa.


cookie je napisal/a:
Bacek, moj Hy Pro mi je enkraten, mogoč bi res mogla mal počakat, sam jst ga zmer kar prec pojem, ne zdržim dolg, da bi ga sam gledala...


levinja je napisal/a:
Težave z beljakovinami?

Jaz imam različne okuse. Mešam vedno 300 ml mleka, dve žlici praška. Obvezno šejker, ker drugače dobiš praškast okus, ker se ne rastopijo. Bolj je hladno mleko, prej se zgostijo. Bolj je toplo, dalj časa so tekoče.

Jaz osebno ne maram gostih, pudingastih variant.

Beljakovinske napitke eksam. Takoj po fitnesu Whey - danes je bil samomorilski trening - , da se mišice čim hitreje opomorejo in vsa 1h pred treningom Hy Pro, da imam moč, da ne delam na tešče.

Jaz o okusih ne razmišljam. Če je nekaj za popit, pač popijem, ker vem, da mi bo koristilo.

Napadov na sladkarije nimam. Če se mi že kaj zlušta, potem pojem pred laufanajem, da sigurno pokurim.


IRA je napisal/a:
Backa ... točno, še neki sem pozabila!
Beljakovine ... tako je kot je napisala levinja, brez šejkerja nimaš kaj delat - preprosto se ne razpustijo in premučkajo dovolj.
Brez grudic ne boš prišla skozi!

Torej šejker je definitivno zelo pomemben.
Drugače pa jih tudi jaz pijem v topli in redki obliki, zvečer ali po treningu. Lp


Bacek je napisal/a:
Pa mi je prodajalec rekel, da za te pa ne rabim šejkerja. Huh Sem ga hotla kupit.
Jih premučkam s tisto metlco in ni grudic.


Še moje skromno mnenje. Nekoliko umeten in pudingast okus je dejstvo, saj to JE umeten puding. Smejati se na glas Ok, sedaj pa zares. Sem kot Levinja, kar je za popit, je za popit in se sploh ne sprašujem. Sploh pri sirotki (Whey) sem bila kar hvaležna, ker sem pričakovala precej slabši in še bolj umeten okus. Beljakovine pa so me prijetno presenetile, da so res lahko kot puding, saj sem že rekla, da jaz potrebujem žlico Smejati se na glas za hrano in ne kozarca.
Od okusov mi je bila doslej najboljša limona s skuto (hehe, dodajala sem še malo prave lahke skute), najslabša pa čokolada (meni se pa to zdi najbolj umeten okus, hvalabogu, da smo različni). Čokolada mi je edino pri Whey boljša od nevtralne brezokusne vanilije.

Bacek, koliko brez tehtnice? V eni vrečki sem enkrat našla rdečo plastično merico, tisti 2 merici sta ravno 50 g. Tako na oko bi rekla, da odgovarja 2-ma res zvrhano zvrhanima žlicama. Jaz dam tole v 2,5 dl mleka, tako nastane puding, vendar ne tako trd kot običajni puding. Bolj tako gosto-tekoče kot vroč puding. Je pa res, da se bolje in lepše zgosti s hladnim mlekom. In seveda s šejkerjem. Sem poskusila v skodelici, ko se mi ni dalo ven jemati in pomivati šejkerja, vendar ni primerjave. Me pa čudi prodajalec, običajno nas prepričujejo v stvari, ki jih NE potrebujemo in ne odvračajo od tistega, kar itak želimo kupiti. Smejati se na glas

Levinja pravi, da so beljakovine njen zajtrk. Hm, mogoče bom tudi sama prišla do tega. Pri svoji teži/presnovi moram nekaj radikalno narediti. Razmišljam, da bi ala zdravljenje odvisnosti od OH poskusila en čas z res minimalno OH (ne brez, ker sem proti vsem ekstremom v prehrani). To pomeni, da odpadejo moji PZ kruhi in kosmiči za zajtrk, pa če so še tako PZ in brez sladkorja. Vseeno so sami OH. Zajtrki bodo kar problem, ki ga bodo lahko blažile ravno te beljakovine... Marsikaj sem že poskusila, tega pa še ne. Beljakovine za zajtrk...

LP Smeh Maša

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
Maša jaz že nekaj časa prakticiram Hy Pro za zajtrk. Popijim šejk iz 300ml mleka in ene merice praška. Ne maram preveč gostih.

Ugotovila sem, da so dnevi, ki jih začnem z beljakovinskimi šejki boljši. Ne potrebujem Oh, nisem lačna. Če jem za zajtrk OH, sem po slabi uri že spet lačna in segam po Oh. Praktično ves dan se ne morem najest.
Po treningu pijem Whey, pojem kakšno malenkost in ne iščem OH.
Upam, da sem dovolj razumljivo napisala.
Z: Hy Pro, fitnes, Whey
M: kakšen kos sadja,
K: zrezek, zelenjava, žlica riža
M/V: kakšna malenkost (skuta, tuna, zrezek)

Količinsko ne pojem veliko. Moji obroki so majhni. Rajši večkrat kakšno malenkost, kot vse naenkrat. Redno pijem acerolo in vitamine, ter nenormalne količine vode.


Če tečem, potem popijem Whey po teku (čas popoldanske malice) in kakšno malenkost povečerjam. Morda samo pest kostanja Smejati se na glas


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Hehe, Levinja, kakor gledam in kakor koli sem pametna, se mi zdi, da bom na koncu pristala ravno pri tem. Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas
Po koliko ovinkih!!!! Smejati se na glas Smejati se na glas Smejati se na glas

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Obljubila sem članek na temo beljakovinskih napitkov. Našla sem ga v oglasni reviji FIT, tj. trgovina Maxximum.



BELJAKOVINSKI NAPITKI – DA ALI NE

Med najrazličnejšimi prehranskimi dodatki so v ospredju beljakovinski praški, namenjeni pripravi napitkov, s katerimi dopolnjujemo oz. nadomeščamo obroke. Najverjetneje ste zasledili, da so primerni tako za pridobivanje mišične mase kot za hujšanje, ob čemer se vam morda poraja vprašanje, kako je to mogoče. Preprosto; ne glede na to, ali ste si za cilj zadali pridobivanje mišic ali izgubo odvečne telesne maščobe, je zelo pomembno, da telesu zagotovite pravšnjo mero beljakovin. Pri hujšanju igrajo vaše mišice izredno pomembno vlogo, saj so največji porabnik kalorij v telesu. Več mišic imate, hitreje boste izgubljali odvečno telesno maščobo. Vas skrbi, da bi se zaradi uživanja beljakovinskih napitkov razvili v hodečo gmoto mišic? Brez bojazni: za uspešno hujšanje je predpogoj pravilo »pojej manj, kot porabiš«, kar pomeni, da je pretirana rast mišic popolnoma nemogoča (zanjo namreč velja obratno pravilo: »pojej več, kot porabiš«).
Ogromnih mišic z uživanjem takšnih napitkov torej ne boste razvili, so pa beljakovine v njih pomembne za ohranitev obstoječe mišične mase. Na dieti se namreč vse prehitro zgodi, da zaradi nepravilne prehrane, ki ponavadi vsebuje premalo beljakovin, izgubljate mišice namesto maščobe. Če boste izgubljali obstoječo mišično maso, se bo vaša presnova vedno bolj upočasnjevala in prišli boste do točke, ko bo hujšanje postalo popolnoma nemogoče.

ALI JE BELJAKOVINSKI NAPITEK PRIMEREN TUDI ZA VAS?

Odgovor je odvisen od sestave vašega jedilnika. V času diete morate poskrbeti za vsaj pet majhnih obro¬kov dnevno, pri čemer je zaželeno, da vsak vsebuje tudi določeno količino beljakovin. Če vam ne uspe zaužiti dovolj beljakovin iz prehrane, lahko primanjkljaj zapolnite z uživanjem beljakovin v prahu, v nasprotnem primeru pa dodatnih beljakovin ne potrebujete.
Beljakovinski napitki se med sabo razlikujejo glede na to, iz katerega živila so pridobljeni. Najbolj priljubljeni so napitki na osnovi sirotkinih (whey) beljakovin, sledijo jim napitki, pridobljeni iz mlečne beljakovine kazein, in sojini napitki, ki so pogosta izbira vegetarijancev ali ljudi, ki so alergični na mlečne beljakovine. Sirotkine beljakovine (npr. napitek maxxWHEY) so primerne kot jutranji obrok, kot obrok neposredno po vadbi in pogojno tudi kot vmesni obrok, čeprav se kot slednji bolje obnese napitek iz več beljakovinskih virov (npr. napitek maxxSHAKE).
Če ste v svoj jedilnik uvrstili dovolj beljakovinskih živil, dodatnih beljakovin v obliki napitkov ne potrebujete. Kljub vsemu pa se vam verjetno kdaj pripeti, da nimate možnosti zaužiti dieti primernega obroka. Ponavadi do tega pride v šoli ali službi, kjer so na voljo le nezdravi sendviči in visokokalorični obroki iz menze. V takih primerih lahko obrok nadomestite zbeljakovinskim napitkom, saj je zelo pomembno, da obrokov ne preskakujete. Svoje telo morate navaditi na stalne in redne obroke hrane, s čimer ohranjate presnovo na visoki ravni. Veliko bolje je zaužiti beljakovinski napitek kot po sestavi neprimeren obrok, stradanje zaradi izpuščenega obroka pa je najslabša od vseh izbir.

ZAKAJ NEKATERI PRODAJALCI BELJAKOVINSKIH NAPITKOV SVETUJEJO NADOMEŠČANJE ZAJTRKA IN VEČERJE Z NAPITKOM?

Preprosto zato, ker na tak način povečajo svojo prodajo. Posebej poudarjam, da vam za uspešno izgubo kilogramov v nobenem primeru ni treba nadomeščati obrokov, kvečjemu zaradi že opisane situacije, ko primernega obroka nimate možnosti zaužiti in bi tako stradali. Vsak načrt prehrane, kjer vam že vnaprej sugerirajo, da morate dva dnevna obroka zamenjati z napitkom, je zasnovan izključno v korist prodajalca takih napitkov, nikakor pa ne vam v prid. Vzemimo kot primer napitek, ki vsebuje približno 220 kalorij, 18 gramov beljakovin, 22 g ogljikovih hidratov in 7 gramov maščob ter ga primerjajmo z obrokom iz skute in ovsenih kosmičev z enako količino kalorij in hranil. Se sprašujete, zakaj bi z nadomestkom obroka hujšali hitreje kot z uživanjem običajnih obrokov? Odgovor je enostaven - »hujšala« bo zgolj vaša denarnica. Zato ne nasedajte t. i. osebnim prehranskim svetovalcem, ker z nesramno dragimi napitki in komercialno zasnovanimi jedilniki le grabijo vaš denar.

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
Lepo, da si to obesila na forum.
Se mi zdi, da mačke ne segajo več toliko po praških.

Pri nas beljakovinski praški ob dnevih, ko tečemo oz. fitnisiramo redno prisotni. Ob dnevih počivanja pač ne.


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49
Prispevkov: 3941
Odgovori s citatom
Beljakovinski napitek z dodatkom za ženske

Tole mi je kolega naznanil, sprobala jih še nisem, jih bom pa v kratkem. Spet namreč lahko začnem z njimi.
Cena je za moje pojme kar huda, računam pa še na kak popust (veze pa to). Upam da mi bo malina OK, ko jih pa sprobam povem še kaj več.

http://www.proteini.si/?subpageid=15&katid=9&itemid=161

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Bacek* Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 28.11. 2009, 19:32
Prispevkov: 2500
Odgovori s citatom
Tiste, ki pripravljate beljakovinske napitke, to itak že veste. Mogoče za kakšnega novega potencialnega kandidata, ki nima šejkerja. Vse mlečne beljakovine je potebno mešati na hladno. V toplem mediju se pojavijo grudice in tisti priokus po "praškastem". Ko se beljakovine v mrzli osnovi lepo napnejo, jih lahko segrejete brez problema. Podobno velja tudi za arome v praškasti obliki - majhna količina mrzle vode + aroma, dobro premešati in dodati kamorkoli že. V toplem se zgrudijo in jih ne morete več razkuhati.


_________________
Repatka

Vse kroži - mineva in se na novo poraja.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom repatka Pošlji zasebno sporočilo
Beljakovinski napitki 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 2 od 2  

  
  
Odgovori na to temo