250 ml mleko
12 dag sladkor
2 rumenjaka
moka
10 dag maslo
vanilijin sladkor
Mleko, 7 dag sladkorja, oba rumenjaka in žlico presejane moke kuhamo nad paro, da se masa zgosti. Nato jo odstavimo in pustimo, da se ohladi. Med tem jo večkrat premešamo.
Penasto umešamo maslo, preostali sladkor in vanilijin sladkor.
Masleno in ohlajeno jajčno maso zmešamo ter dobimo kremo.
1 prašek za vanilijev puding
20 dag sladkorja
250 ml mleka
20 dag maslo
vanilijin sladkor
Skuhamo puding z 2 velikima žlicama sladkorja v 2.5 dl mleka.
Puding pustimo ohladiti. Med ohlajanjem ga večkrat premešamo, da se na njem ne naredi kožica.
Penasto umešamo maslo, preostali sladkor in vanilijin sladkor. V to maso vmešamo ohlajen puding.
1 prašek za čokoladni puding
20 dag sladkorja
250 ml mleka
10 dag jedilna čokolada
20 dag masla
Skuhamo puding z 2 velikima žlicama sladkorja v 2.5 dl mleka. V vročem pudingu stalimo nalomljeno jedilno čokolado.
Puding ohladimo. Med ohlajanjem ga večkrat premešamo, da se na njem ne naredi kožica.
Penasto umešamo maslo in preostali sladkor. V to maso vmešamo ohlajen puding.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1