|
| par vprašanj za začetnico | | |
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26 |
Prispevkov: 2241 |
Kraj: Gorenjska |
|
|
Objavljeno: 22 Sep 2007 14:13 |
|
|
Vsi ti polpeti gredo na podobno vižo. Recimo zelenjava (naribane buče, blanširana in narezana špinača), nekaj za vezavo in osnovo (namočeni ovseni kosmiči, kakšna polnozrnata moka, jajce - ali vsaj beljak, četudi menda gre tudi brez tega, odvisno koliko hočeš biti striktna) ter začimbe (prepražena čebula, sol, poper, peteršilj...). Zmešaš, pustiš, da se malo napne, poveže. Oblikuješ in spečeš. Lahko v ponvi v olju, lahko na peki papirju v pečici.
Čičerko zmelješ ali zdrobiš, tukaj ni treba veliko dodajati za osnovo, ker je sama že stročnica in dovolj polna. Nekaj za "razredčit", jajce, začimbe.
V vsakega od teh polpetov lahko dodaš tudi skuto.
LP Maša |
|
|
|
| Riž | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09 |
Prispevkov: 5454 |
Kraj: Brežice |
|
|
Objavljeno: 29 Avg 2009 16:25 |
|
|
Pozdravljen/a. Ne vem točno kaj si
Nisem pravi naslov, ne vem, če se neglaziran riž sme jesti na prvi stopnji ali ne. Tudi od kar sem prebrala knjigo, je preteklo že kar nekaj čas. Punce, ki obvladajo montija so na dopustih.
Po mojem prepričanju, ga lahko ješ (v majhnih količinah) in paziš, da ni to za večerjo.
Če te še kaj zanima, postavi vprašanje in sigurno se najde kdo, ki ti odgovori oz. pomaga.
Nikakor ne vrzi puške v koruzo. Namesto riža lahko ješ tudi druge zadeve: pira, kvinoja, amarant, kamut in proso, ajdova kaša, ječmenova kaša,...
Upam, da sem ti polepšala dan |
|
_________________ Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
|
|
|
|
|
| | | |
| par vprašanj za začetnico | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|
|