|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 09 Mar 2009 11:25 |
|
|
Sobota
2 kivija
Z: pz kruh, marmelada bs
K: sirov burek , zelena solata
V: hrenovka, zelena solata
Nedelja
2 kivija
Z: pz kruh, lahki tekoči jogurt
K: čista zelenjavna juha, kuhana kokoš, brokoli v solati
M: trdo kuhano jajce
V: tuna v oljčnem olju (odcejena) z limono in poprom
Ponedeljek
pomaranča
Z: Sunny bisk z mletimi lešniki in cimetom v mleku
M: rezina manj mastnega sira, orehi
K: segedinar
V: skutina omleta z dušeno zelenjavo |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 12 Mar 2009 14:06 |
|
|
simond je napisal/a: |
A mi lahko prosim napišek recepturo, za šmorn.
Ker sem že nekaj poizkušal z polnozrnato moko, pa mi je nastalo nekaj bolj podobnega mlincu.
Hvala. |
300 g pz pirine moke ali črne moke TIP 1100 (meni je celo boljša)
1 velika žlica ajdove, čičerkine ali sojine moke (namesto jajca)
ščep pecilnega praška, ščep soli
mineralna voda (z mehurčki) po potrebi
Zmešamo suhe sestavine in dodajamo mineralno vodo, da dobimo srednje gosto testo. Pustimo počivati kake pol ure v hladilniku, da moka nabrekne. Spočito maso zlijemo na teflonsko ponev (naj ima pokrov), ki smo jo obrisali z namaščeno brisačko, kake pol cm na debelo. Pokrijemo in na malem ognju pustimo, da masa zakrkne in se spodaj zapeče. Nato jo obrnemo in odkrito pečemo, da se zapeče tudi z druge strani. Razrežemo na osem delov, ki jih nato z vilicami razdrobimo in še malo popečemo, da masa ni več pocasta. Damo na krožnik in ponudimo z marmelado bs, ali posuto z malo fruktoze. Zraven fino paše jabolčni kompot ali pa tudi čežana.
Upam, da ti uspe. |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | | |
| | |
firbec
Pridružen/-a: 05.03. 2009, 03:33 |
Prispevkov: 3 |
|
|
|
Objavljeno: 12 Mar 2009 14:25 |
|
|
Julija je napisal/a: |
simond je napisal/a: |
A mi lahko prosim napišek recepturo, za šmorn.
Ker sem že nekaj poizkušal z polnozrnato moko, pa mi je nastalo nekaj bolj podobnega mlincu.
Hvala. |
300 g pz pirine moke ali črne moke TIP 1100 (meni je celo boljša)
1 velika žlica ajdove, čičerkine ali sojine moke (namesto jajca)
ščep pecilnega praška, ščep soli
mineralna voda (z mehurčki) po potrebi
Zmešamo suhe sestavine in dodajamo mineralno vodo, da dobimo srednje gosto testo. Pustimo počivati kake pol ure v hladilniku, da moka nabrekne. Spočito maso zlijemo na teflonsko ponev (naj ima pokrov), ki smo jo obrisali z namaščeno brisačko, kake pol cm na debelo. Pokrijemo in na malem ognju pustimo, da masa zakrkne in se spodaj zapeče. Nato jo obrnemo in odkrito pečemo, da se zapeče tudi z druge strani. Razrežemo na osem delov, ki jih nato z vilicami razdrobimo in še malo popečemo, da masa ni več pocasta. Damo na krožnik in ponudimo z marmelado bs, ali posuto z malo fruktoze. Zraven fino paše jabolčni kompot ali pa tudi čežana.
Upam, da ti uspe. |
Hvala, bom poizkusil, le čičerikino moko morem nabavit.
Zanimam me pa še, če katira dela sama testenine iz PZ moke?
Verjetno jih je potrebno tudi narediti brez jajc?
LP |
|
_________________ Lep dan še naprej.
SimonD |
|
|
|
|
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 13 Mar 2009 13:06 |
|
|
simond je napisal/a: |
Julija je napisal/a: |
simond je napisal/a: |
A mi lahko prosim napišek recepturo, za šmorn.
Ker sem že nekaj poizkušal z polnozrnato moko, pa mi je nastalo nekaj bolj podobnega mlincu.
Hvala. |
300 g pz pirine moke ali črne moke TIP 1100 (meni je celo boljša)
1 velika žlica ajdove, čičerkine ali sojine moke (namesto jajca)
ščep pecilnega praška, ščep soli
mineralna voda (z mehurčki) po potrebi
Zmešamo suhe sestavine in dodajamo mineralno vodo, da dobimo srednje gosto testo. Pustimo počivati kake pol ure v hladilniku, da moka nabrekne. Spočito maso zlijemo na teflonsko ponev (naj ima pokrov), ki smo jo obrisali z namaščeno brisačko, kake pol cm na debelo. Pokrijemo in na malem ognju pustimo, da masa zakrkne in se spodaj zapeče. Nato jo obrnemo in odkrito pečemo, da se zapeče tudi z druge strani. Razrežemo na osem delov, ki jih nato z vilicami razdrobimo in še malo popečemo, da masa ni več pocasta. Damo na krožnik in ponudimo z marmelado bs, ali posuto z malo fruktoze. Zraven fino paše jabolčni kompot ali pa tudi čežana.
Upam, da ti uspe. |
Hvala, bom poizkusil, le čičerikino moko morem nabavit.
Zanimam me pa še, če katira dela sama testenine iz PZ moke?
Verjetno jih je potrebno tudi narediti brez jajc?
LP |
Sem jih že delala, ampak je bil "čuden" rezultat. Raje kupim kar narejene. Barilline so zelo dobre. |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59 |
Prispevkov: 3971 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 13 Mar 2009 13:09 |
|
|
Bacek* je napisal/a: |
Petek, trinajsti
Z: sok pomaranče z acerolo, pomaranča
M: 2 kivija
K: banana
M: jabolko
V: 2 hruški |
Bacek, kaj pa je to danes s teboj?? No ja, če imaš sadni dan je OK, ampak premalo, če mene prašaš. Itak me pa ne boš, ane?
Jaz pa danes na petek, 13. takole:
voda s C vitaminom
Z: pz kruh, lahka piščančja pašteta
M: jabolčna čežana s cimetom
K: zelenjavna rižota, paradižnikova solata
V: 2 jajci na oko, zelena solata |
|
_________________ Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje. |
|
|
|
|
| Hrana v prvem pomladnem mesecu - MAREC | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 2 od 4
|
|
|
|
|
|