V službi so mi sodelavke dale kefirna zrna (gobice), s pomočjo katerih si lahko doma delam kefir. Zanima me, če je katera že delala kefir doma in kako je to počela.
Sama vsak dan kefir precedim, gobice sperem pod vodo in jih dam v plastično posodico s pokrovom ter nanje nalijem mleko. To je vsa umetnost in ratuje. Pa še boljši je, kot kupljen.
Ali katera ve, če bi bili kakršnikoli zadržki glede uživanja takega kefirja v nosečnosti?
_________________ Nikoli ne izgubiš, dokler se ne nehaš truditi.
Jaz sem tak domač kefir delala pred kakimi 40-imi leti. Gobice je v Slovenijo prinesel iz Rusije naš prijatelj. Kefir je res krasen in zdrav. Takrat sem bila noseča in sem ga veliko pila, tako da mislim, da nima biti kaj narobe. Saj je vendar čisto naravna zadeva. Kvečjemu je veliko bolj zdrav (in boljši) od jogurta. Če imaš možnost dobiti domače mleko, je pa še bolje.
Saj sem tudi sama razmišljala o tem, da nima kaj bit. Pol pa kdo omeni možnost zastrupitve in me malo stisne in mi že ni več tako dober.
Ko smo ga pile v službi, je bilo boljše, ker se ga je ena že spomnila precedit in postrečt, ko sem pa doma, pa včasih kar pozabim nanj.
Grem kar zdaj po njega.
_________________ Nikoli ne izgubiš, dokler se ne nehaš truditi.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Da, lahko urejaš svoje prispevke v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1