Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
 
naključni mimoidoči

Pridružen/-a: 08.04. 2008, 14:15
Prispevkov: 2
Odgovori s citatom
Zdravo!

Jaz sem 'nova' na tem forumu, pravzaprav sem ga našla nekaj časa nazaj ko se mi ni dalo v knjigarno in sem po netu iskala informacije o Montignacu...

Vidim vaše jedilnike in opažam predvsem, da jeste veliko manj kot jaz, in kar nekaj stvari ki naj bi se jih na prvi stopnji ne smelo jesti...recimo krompirjev golaž, kruhovo rolado, banane ... Kako to? Ste že 'mimo' prve stopnje, ali kako?

Naj se še pohvalim, da mi je uspelo v dveh mesecih shujšati 5 kg, še 2 pa bi se rada! Še malo pa smo tam! :) In vse to precej enostavno - z Monignacovo dieto seveda - nikoli lačna, in lahko jem čokolado in sir!!! Brez tega ne bi zmogla!

Le pozdrav vsem, hvala za odgovor in veliko uspehov!

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Alma Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Živjo, Alma in lepo pozdravljena, dobrodošla.

Hehe, so hecni ti naši jedilniki, a ne? Večinoma jih pišemo zato, da nadzorujemo sebe in ne, da bi bili vzor Montignacovih jedilnikov. Jaz si hrano in športanje redno zapisujem pravzaprav že več kot leto dni ali dve, včasih kopiram tudi sem. In če tako pogledaš, je to pravzaprav življenje in ne dieta. Tako da ne vem, na kateri stopnji sem. Na nobeni. Smejati se na glas Montignaca živim, ne po stopnjah, temveč vse življenje. Poleg tega se držim načela, da nobeno pretiravanje ni dobro, torej tudi striktno držanje Montignaca. Smer je začrtana, življenje pa včasih prinese tudi kruhovo rolado ali krompirjev golaž.
Kar se mene tiče, tudi ne štejem več tako striktno shujšanih kilogramov. Vse bolje se počutim v svoji koži, končno sem prišla do stopnje, ko štejem in razmišljam o drugih stvareh. Ja, še se tehtam in nekje zadaj vem, da bom shujšala še te potrebne kile.

Se mi zdi, da nas je večina tukaj takšnih. Vsaj tistih, ki bolj redno pišemo. Vsake toliko se pojavi kakšna nova ali se "stara" odloči za bolj striktno držanje prve stopnje. Je pa to v vsakem primeru časovno omejeno. Evo, sedaj si lahko ti tista, ki bo držala zastavo prve stopnje, pisala jedilnike ipd. Smejati se na glas

Lepo za tvoje izgubljene kilograme, fizični in psihični občutek je precej boljši, mar ne?
LP Smeh Maša

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
naključni mimoidoči

Pridružen/-a: 08.04. 2008, 14:15
Prispevkov: 2
Odgovori s citatom
Ahja, seveda, sedaj pa je že vse malo bolj logično! :) Čisto sem pozabila, da ni forum namenjen le tistim, ki v tem trenutku izgubljajo težo, temveč tudi tistim, ki jo ohranjajo - in seveda v tem primeru pridejo naštete stvari še kako v poštev!

Ja, letos sem se končno odločila da dam tistih par kg dol, ki so me vedno motili, pa se jih glih zato ker jih je samo enih par, nisem nikoli res lotila odpravljat... :)

Za pisat jedilnike nisem taprava, ker še zdaj ne vem kaj bom jedla za večerjo, heh...Pa še bolj na koncu diete sem že! (pol seveda sledi ohranjanje...) No, pa lahko za včeraj napišem...
Z: pomarančni sok + pz kruh z marmelado bs, kava z mlekom
m: jabolko
k: juha, grška solata s tunino in jajcem, temna čokolada
m: lešniki
v: pz rižota z gobami, kuhan brokoli, jogurt z marmelado bs


Eno veselo poletje vsem, čim več veselja ob zdravi hrani in lepem vremenu!
:)

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Alma Pošlji zasebno sporočilo
Maj je že :) 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 2 od 2  

  
  
Odgovori na to temo