Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
Kdaj telovadite? 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Glede rekreacije imam še eno vprašanje. Hehe, ne zmanjka tako hitro. Rekli smo, da bomo redno vsak dan športali, vsaj pol ure. V prvem krogu sem gledala, kako se to vklaplja v moje življenje, družinski urnik in ritem, gledala ovire in izgovore. Kot pri vsaki se jih je našlo kar nekaj. Sedaj v zadnjem krogu sem dosegla že lep rezultat (pri rednosti seveda), prepoznala sem marsikateri izgovor, odpravila marsikatero lenobo, tako da sem si že začela malo zaupati, kdaj lahko in kdaj res ne gre. Ne vztrajam na 100%, gledam enako kot pri Montiju. Če je način življenja in ne nekaj začasnega, potem mora biti življenjsko.
Kje je tukaj vprašanje? Seveda. Recimo iz službe sem morala takoj nekam naprej ali recimo ostati tam, pridem domov šele ob devetih zvečer. Vmes ni bilo nič fizično napornega, lahko da tudi psihično ne, kakšno čakanje, predstava ali kaj podobnega. Pač ni bilo mogoče priti prej domov, niti ni bilo mogoče vmes skočiti na kakšno hitro hojo ali kaj takega. Sprašujem, ali ima nek soliden smisel, da grem takrat na sobno kolo? Ugotovila sem, da zmorem, sedaj sem že tudi kar navajena, tako da mi ni težko, ni v tem problem. Ampak ali ima smisel? Tole potem traja do desetih, direkt pod tuš, ob pol enajstih spat. Kaj sem dobrega s tem naredila? Pokurila nekaj kalorij iz večerje? Bolje kot nič? Ali bi naredila bolj pametno, da se takoj stuširam, potem pa v miru berem za dušo.

Saj tole je vedno težko usklajevati z družinskimi obveznostmi. Sredi popoldneva pridemo domov, kosilo. Takoj po kosilu ne moreš. Če ostanem doma, gledam, da zlezem tja gor nekje pred večerjo ali pač čimprej. Poleti bo proti večeru pelo pravo kolo. Če moram ven ali če grem na kakšno aerobiko, je to hitro že globoko v večer. Potem je spet dilema zaradi večerje.

Drugo vprašanje: kdaj vam znese? Kam lahko umestite to svojo vsakodnevno rekreacijo, telovadbo? Ok, Babica drugače kombinira, ko nima službe, Irena je vsega občudovanja vredna z jutranjim kolesom, Levinja jutranje ure fitnesa (bolj svobodno) kombinira s službo…

Hvala in LP, Smeh Maša

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Kot praviš, sem jaz sicer izjema, ker sem doma, vendar ti povem, da sem imela prej manj problemov, ko sem bila v službi. Ni bilo debate. Rekreacija je bila zjutraj pred službo, če je bilo še kaj popoldne, je bilo pa za povrh. Res, da ponavadi zgodaj vstajam, a nekako sem si natempirala mojo uro na 8 zjutraj. Vedno bolj ugotavljam, da je majčkeno prepozno, ker je potem kar kratko dopoldne, posebno še, če kam grem.
Se počasi pripravljam, da bom pomaknila rekreacijo za eno uro nazaj in začela ob sedmih.


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
Moje jutranje fitnisiranje je zavestna odločitev. Vem, da bi popoldnevi in večeri bili polni izgovorov, drugih obveznosti.
Življenje sem si postavila na glavo. Kompletna reorganizacija v firmi je omogočila moje jutranje odsotnosti. Ker sem privat in imam ob ponedeljkih ib sredah uradne ure, ki so namenjene strankam, vsi pa vemo, da ljudje prihajajo bolj zgodaj dopoldan, je bila moja odsotnost na začetku velik problem.

Stranke, ki se naročijo, jih pričakam po enajsti uri. Ostale se morajo zadovoljiti z našo delovko. Tudi mož se je potrudil in je ure moje odsotnosti prisoten v pisarni.

Jaz pa fitnisiram... Smejati se na glas


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49
Prispevkov: 3941
Odgovori s citatom
Jaz priznam da sem lena. Zjutraj me ne spraviš ob 5ih iz postelje, da bi telovadila. Mogoče poleti, ko je sonce in toplo. Pozimi pa NE! NE! NE!

Popoldan pa...... izgovori, pomanjkanje časa. Zvečer mi je pa prepozno.

Najbolj mi je ustrezalo obdobje, ko sem začela delat ob 12ih. Zjutraj sem šla na Jošta, potem pa v službo - do 23ih. Seveda je ta ritem dober samo če si samski, brez otrok. Kajti drugega v življenju takrat ne moreš početi, ker ni časa.

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Bacek* Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 11.04. 2007, 22:01
Prispevkov: 573
Kraj: Dolenjska
Odgovori s citatom
Uf, Maša, dobr, da mamo 21-tko drugač me pozimi kar malo težko spraviš migat! Sploh, ker sem imela težave s sinusi pa prehladi in podobno, Pa k sreči imamo psa in če ga že moram sprehodit, zraven še tečem. Pa je zrihtano! No, ja, v bistvu komaj čakam pomlad. Lani sem vedno pred faksom od 3. marca dalje ob sedmih vstala in letela za eno uro tečt do 8ih, potem pod tuš, na zajtrk in veselo na faks. Je blo super (he he dve kilci sta šli v enmu mescu!), letos bom še videla, kolo in tek bosta obvezna, zdaj pozimi pa je malo kriza, kr nimam kakšnega sobnega kolesa za redno vadbo, zunaj je pa malo mraz za moj nosek (januarja me je dva tedna zaradi teka v mrzlem bolel nos!!! Smejati se na ves glas ). Samo nekako že gre. Kar se pa tiče časa pa pač ne morem pomagat, če imam preveč dela in učenja se potrudim samo za kakšne trebušnjake, sklece in podobnimi vajami, ki so fertig v pol ure. Če je čas, grem za urco, dve hodit, kolesarit in podobno. Če pač ne morem, ne morem. Lenobo smo nekako odgnali... upam Huh , vprašanje sta res le še pomanjkanje časa in včasih deževno vreme. Kot danes na primer Zalosten Vem pa, da ima vsak drugačne obveznosti in si pač postaviš privilegije, kaj se ti zdi bolj pomembno. Priznam, da se včasih težko odločim: izpit in učenje ali miganje? Od česa bom imela več koristi?

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom cookie Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
No, jaz sem tudi doma in imam ta "privilegij", da svoje telovadne obveznosti opravim zjutraj. Le redko popoldan ali zvečer. Običajno mi potem "zmanjka časa". Jok


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 08.01. 2007, 22:36
Prispevkov: 3764
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Maša, jaz imam čisto podobne probleme in dileme in zato je pri meni tudi večkrat rdeči karton.
Jaz sem se odločila, da če moram dvakrat dnevno v službo, potem tisti dan ne telovadim, ker mi ne znese, razen izjemoma. Takrat raje tako kot ti vzamem zvečer, ko pridem domov, knjigo v roke in naredim nekaj za svojo dušo. Tudi zanjo je pač treba poskrbeti. Če pa pridem normalno domov, to je med 15. in 16. uro in nimam nobenih obveznosti več, potem miganje ni problema (mislim časovno, prisilit se moram itak vedno Kazati jezik ). Najprej kosilo, potem tista redna družinska opravila, zvečer pa urica zame - se pravi miganje, razvajanje s tuširanjem itd.
Se mi pa zdi, da bo redno miganje veliko lažje spomladi in poleti, ko je dan daljši. Saj vem, da ima enako število ur, ampak meni se vedno zdi, da se takrat ure podvojijo. Verjetno tudi zato, ker grem pozimi rada zgodaj spat (če sem doma, sem običajno že pred 22.00 v postlji), poleti pa takrat šele večerni čaj z mojim na terasi pijeva. Sem pač medvedja duša čez zimo - ja, kar zavlekla bi se v kak brlogec ...


_________________
Ne jokaj zaradi sonca, ki je zašlo.
Zaradi solz ne boš videl zvezd.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom oljka Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 20:07
Prispevkov: 5298
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Kadarkoli sem se odločala za fizkulturo sem jo delala zjutraj.

Zakaj?
Ker se zjutraj tako lepo diha, kar čutiš, kako ti nova, dobra energija polni telo. Res je, da v stanovanju tega ne občutim tako dobesedno, a moj delovni elan, moja potrpežljivost in drugo, so dobri pokazatelji jutranje rekreacije.
Res je, da sem malo bolj natempirana s časom in če naredim še malo trebušnjakov, potem zelo hitim.

Mislim, da bom kmalu začela z gibanjem zunaj, samo tale naš okoliš me malo ( v moji glavi) še odbija, a ko bom pošlihtala, bo tudi zjutraj namesto kolesa kakšen tek ali samo hitra hoja.

To, da pa delam tudi zvečer, pa je prav čudno. Gledam kolo, ko recimo sedem za računalnik ali ko se vsedem in gledam TV.
In si mislim, da je škoda sedet in gledat ko lahko poganjam kolo in tudi gledam. Mogoče pa bo to že zasvojenost? Smeh

No, in zdaj je tudi moj v elementu. Lepo dela in podaljšuje vsak dan čas.

In še nekaj bi dodala. Tisti občutek, da si nekaj zjutraj že naredil zase, je čudovit. In ko si rečem,( kadar vem, da me kaj še čaka popoldan ali proti večeru), da sem že migala in tudi, če spustim vadbo, ponavadi ne spustim.
Le včeraj me je malo neslo, ko sem imela službeni telefon vmes, pa še koleno me je bolelo, sem naredila samo 15 minut. A sem bila zadovoljna.


_________________
http://srecna.moj-album.com
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wC0oZfU/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Irena Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Kdaj telovadite? 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
Odgovori na to temo