|
|
|
| KOKTAJL MAKSI SHAKER | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 14:35 |
Prispevkov: 1244 |
|
|
|
Objavljeno: 28 Mar 2007 13:09 |
|
|
MAKSI KOKTAJL SHAKER
Predstavitev prireditve
4. aprila 2007 ob 17.00 uri bomo študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled v parku pred šolo na Bledu organizirali prireditev, kjer bomo na spektakularen način zmešali maksi koktajl v največjem sodobnem kovinskem shakerju doslej. Koktajl smo poimenovali BLED SIMFONIJA KOGAST. Naziv Bled smo izbrali zato, ker je Bled barmansko mesto, koktajl pa se bo barvno usklajeval z blejskim jezerom in našo šolo. Z imenom Simfonija želimo poudariti lepoto kraja, Kogast pa smo dodali, ker je to podjetje izdelalo shaker in je naš največji sponzor. Sestavine koktajla so skrbno izbrane ter kombinirane v skladu z barmanskimi pravili.
Koktajl bo dolga mešana pijača (long drink). Predvidevamo, da bomo zmešali več kot 400 litrov koktajla, tako da bomo lahko zadovoljili več kot 2000 obiskovalcev prireditve.
Prireditev bo tudi dobrodelne narave, saj bomo denar, zbran od prodaje koktajla v celoti podarili Fundaciji GT, Ustanova za štipendiranje bodočih študentov gostinstva in turizma. Cena koktajla bo simbolična, in sicer 1 euro.
S celotno prireditvijo je naš namen promovirati ne samo enega najlepših slovenskih krajev, Bleda ampak tudi našo šolo ter s tem tudi povečati zanimanje za poklice, ki jih naša šola izobražuje. Študentje gostinstva in turizma bomo s to prireditvijo praktično prikazali, za katere poklice se izobražujemo.
S tem, ko bomo zmešali koktajl v največjem sodobnem shakerju pa se bomo potegovali tudi za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.
Prireditev bo pestro programsko obarvana, pričakujemo pa tudi veliko posebnih gostov in direktorjev podjetij, ki nas sponzorirajo. Celotna prireditev sodi tudi v okvir praznovanja blejskega občinskega praznika.
Vodji projekta oziroma prireditve sva Primož Bizjak in Dejan Gajšak, študenta prvega letnika, smer gostinstvo; pri projektu pa nama pomagata mentorja Marijan Lebar in Peter Mihelčič. Pri projektu sodelujejo vsi študentje gostinstva in turizma.
Okvirni časovni plan prireditve:
17.00 prihod gostov
17.05 pozdravni govor (povezovalca Grega&Špela) in priprave na polnjenje
shakerja (študentje)
17.10 čiščenje shakerja (Karcher), plesna točka v oblekah sponzorja (3min)
17.15 sponzorji vlijejo prvo steklenico pijače v shaker
17.20 polnjenje shakerja (študentje)
- govor direktorja šole, predstavnik Fundacije GT -Ustanova
- predstavitev sponzorjev
- govor predstavnika Kogast Grosuplje d.d.
- predstavitev konstruktorjev
- predstavitev dogajanja ter pravil za Guinnessovo knjigo rekordov
(Grega&Špela)
18.00 pričetek mešanja
1. skupina (direktor šole, predstavnik Kogasta, župan Bleda)
2. skupina (predstavnik Fundacija GT-Ustanove, predsednik
barmanov – g. Furar Dušan, predstavnik Global Ljubljana)
3. skupina ( Merit, Rauch, M. Hotel)
18.15 plesna točka v oblekah sponzorja ( majice Rauch)
18.20 pričetek točenja koktajla (študentje), gostje si bodo lahko vzeli
koktajl pri šankih ali pa pri natakarjih, ki bodo stregli
18.45 VIP gostje gredo na prigrizek v šolo
19.00 slikanje pri shakerju – kdor želi
19.20 predaja čeka (Fundaciji GT -Ustanova)
Opombe:
Program bosta povezovala povezovalca Grega&Špela
Med prireditvijo se v ozadju vrti glasba.
Celotno prireditev bo poslikal fotograf.
Prireditev se bo posnela za arhiv.
Sodelovali bodo študentje gostinstva in turizma 1. in 2. letnik.
Polnjenje shakerja bo nadzorovala žirija (mag. Peter Markič, Janez Pristavec, Tadeja Krašna)
Potegovali se bomo za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.
Sponzorji:
|
|
|
|
| | | |
| KOKTAJL MAKSI SHAKER | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 2
|
|
|
|
|
|