Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
KAKŠEN NASVET??? 
bralec

Pridružen/-a: 08.09. 2006, 14:36
Prispevkov: 5
Odgovori s citatom
Pozdravljeni!

Zopet se oglašam Smejati se na glas ! Torej, od septembra do sredi decembra sem z prehranjvenjem ne čisti po načelih montignaca izgubila 5 kg, predvsem pa cm ( v pasu kar 6).

Potem pa je prišel zopet stres, saj z mojim malčkom, ki je dopolnil eno leto že od samega začetka ni vse ok in morava hodit na dokaj zoprne nevrofizioterapije, kjer pa sem primorama jesti bolniško hrano, ki pa je za razliko od npr. tiste v porodnišnici zelo polna in kalorična, veliko je tudi krompirjevih jedi... Skratka dobila sem dober kg in pol nazaj.

Tako, da sem si postavila za cilj, da do konca marca, ko se vrnem v službo izgubim vsaj še 5-10 kg, sicer pa čim več cm, saj kg na vsakem izgledajo drugače. Začeli bova hujšati skupaj z kolegico, pa me zanima kakšna je najboljša metoda, da kontrolirava druga drugo? Nisva ravno blizu doma, tako da kontakt v živo odpade, saj dnevni.


Poleg bi vas še prosila za kakšno pametno dieto ( jaz sem se sicer odločila za 100% motignaca - prva stopnja) oziroma nekakšen strnjen tedenski jedilnik; v knjigi je nareč bolj malo primerov jedilnikov, sama knjiga z jedilniki pa je dokaj eksotična in si take hrane ne morem ravno privoščiti. Kaj se da skuhati iz stvari, ki jih imamo skoz doma??

Hvala Vam za pomoč in komaj čakam, da se vzamem v roke; sem si škatlo po navodilih Marike že naredila! Upam, le da me ti stresi in skrbi ne bodo spet potolkle!

Lep pozdrav, Suzana Smejati se na glas

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom suzanam Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Če si boš vzela malo časa in dobro pregledala tale forum, pa še Marikino spletzno stran, ne rabiš nobene knjige več. Jedilnikov in receptov kolikor hočeš iz čisto običajnih jedi, ki jih imamo vedno pri roki, oziroma jih lahko kupimo v vsaki "štacuni". Npr. ješprenj.... Naredimo ga lahko na 100 in en način, kot glavno jed, prilogo, juho, ali solato.
Pa ne bi zdaj o receptih. Teh je na temle forumu res veliko.
Treba je samo malo pobrskati, pa boš dobila odgovore na vsa vprašanja.
Želim ti uspešno hujšanje!

LP!


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Suzanam res je kot je napisala Babica. Jedilnikov je kar nekaj. Saj se tudi mi bolj malo poslužujemo te eksotike. Jo pač malse prirediš po svoje.
Ne morem pa tudi mimo tega, da ne omenim tvojega malčka. Držim pesti za vaju oba. Vem kako je to naporno. Tudi jaz sem mojega (danes 10 ketnika) nekaj mesecov vlačila okoli in ne samo časovno....bilo je ubijajoče psihično. Drži se in nikoli ne obupaj ter vrjami.

Bom še malo pobrskala tekom dneva za mogoče kakšnim jedilnikom in se ti še kaj javim.


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
mega goflja

Pridružen/-a: 04.12. 2006, 11:23
Prispevkov: 70
Kraj: Pod Alpami
Odgovori s citatom
Glede na to, da si se odločila za prvo stopnjo Montignaca, ti lahko pride prav naslednje vodilo pri kombiniranju obrokov, ki je bilo objavljeno pod temo "Slovenska izdaja, strocnice ter njihov glikemicni indeks":

tadejp je napisal/a:
1. lahko jemo beljakovine + ogljikove hidrate + mascobe po mili volji, ce imajo OH glikemicni indeks manjsi od 35 (sem spadajo vsa zelena zelenjava, strocnice, leca, paradiznik, etc).

2. lahko jemo beljakovine + ogljikove hidrate BREZ oziroma Z MINIMALNO KOLICINO MASCOB, ce je glikemicni indek OH manjsi od 50 (sem spadajo polnozrnate testenine, rjavi riz, polnozrnati kuskus, polnozrnati kruh, razni kosmici, etc).


Informacije o glikemičnem indeksu (GI) lahko najdeš na različnih lokacijah (Glej temo "Glikemični indeks".) Opozorila bi te, da informacije o GI v slovenski izdaji "Jem, torej hujšam niso več točne". Kakor priznava Montignac na svoji strani, so novejše raziskave pokazale, da imajo nekatara živila drugačen GI. Svež korenček je na primer prepovedan v knjigi, na spletni strani pa je OK, ker so ugotovili, da ima samo kuhano korenje visok GI.
Kakšni naj bi bili obroki pa se zopet dobro vidi iz Tadejevega komentarja:

tadejp je napisal/a:

ZAJTRK
recimo - polnozrnat kruh z marmelado brez sladkorja in nemastno skuto (to pase v prej omenjeno drugo skupino - polnozrnat kruh ima g indeks < 50, se pravi zraven ne smemo uzivati mascob)

KOSILO
Za predjed recimo kak suhomesnati izdelek, za glavno jed meso z zelenjavo, namesto deserta pa sirova plosca (zelena zelenjava ima indeks manj od 35, se pravi mascobe niso omejene - angleska razlicica omejuje samo tip mascob, ce ima posameznik tezave s holesterolom)

VECERJA
1. vecerja je podobna kosilu, vendar je hrane manj in je lazja (ce recimo nismo jedli mesa za kosilo, ga lahko za vecerjo), pojemo malo manj mascob

2. vecerja je podobna zajtrku - se pravi jemo polnozrnate testenine oziroma riz ali polnozrnat kuskus (se pravi indeks manj od 50) BREZ oziroma z zelo malo mascobami... Lahko jemo tudi kosmice, ravno tako brez mascobe.

To je kar se tice obrokov... Omenil bom se dve stvari, ki se mi zdita zanimivi. Angleska razlicica govori o tem, da lahko recimo pri vecerji ali kosilu brez tezav popijemo 1 dcl suhega rdecega vina, vendar vedno na koncu obroka, ko je pirolus ze zaprt - TO VELJA ZA 1. STOPNJO, da ne bo pomote, v 2. stopnji lahko vina popijemo vec (knjiga omenja kolicino do 3 kozarce po 1,5 dcl).
Druga stvar ki bi jo omenil pa je to, da lahko jemo tudi spagete(seveda brez mascobe), ki niso nujno polnozrnati - narejeni morajo biti iz durum psenice in skuhani al dente.
Spagete je moc jesti zato, ker so narejeni s pomocjo pastifikacije (testo pod pritiskom skozi reze stisnejo v spagete, kar jim da poseben ovoj, ki prepreci razgradnjo skroba). V glavnem indeks takih testenin naj bi bil pod 50. To seveda ne velja za valjane testenine.
Pa se to: ko se testenine shladijo, se njihov indeks se zmanjsa!!! Kar pomeni, ce skuhamo testenine al dente in jih pripravimo v hladni solati, je njihov indeks se manjsi!


Kar pogumno! :wink:


_________________
Anee

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Anee Pošlji zasebno sporočilo
drage deklice 
bralec

Pridružen/-a: 23.10. 2007, 08:46
Prispevkov: 8
Kraj: Maribor
Odgovori s citatom
ponovno se javljam sedaj pa res nekako ne nadjem ritma, da bi se vrnila k Montignacu, se kar pregrešim in tudi zagnanost za telovadbo mi upada, kaj menite?

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom karmen Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Vse smo kdaj pa kdaj na takem.......

Edini nasvet je tak, kot ga veš že sama. Vzemi se k sebi in se odloči za en red. Verjamem pa, da ravno december ni čisto pravi čas za kakšne pametne začetke. Še za nadaljevanja ne....


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
KAKŠEN NASVET??? 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
Odgovori na to temo