|
|
|
| DŽEMI NA SPLOŠNO | |
Administrator foruma
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58 |
Prispevkov: 10408 |
Kraj: Gorenjska |
|
|
Objavljeno: 22 Avg 2006 21:41 |
|
|
»Džem«
je mešanica sladkorjev, sadne pulpe in/ali sadne kaše ene ali več vrst sadja in vode, ki je ustrezne želirane konsistence. Vendar je lahko džem iz citrusov dobljen iz celih sadežev, narezanih na rezine in/ali koščke.
Količina sadne pulpe in/ali sadne kaše, uporabljena za proizvodnjo 1000 g
končnega izdelka, ne sme biti manjša od:
– 350 g na splošno,
– 250 g za rdeči ribez, jerebike, krhlike, črni ribez, šipek in kutine,
– 150 g za ingver,
– 160 g za granatna jabolka,
– 60 g za pasionke.
»Ekstra džem«
je mešanica sladkorjev, nezgoščene sadne pulpe ene ali več vrst sadja in vode, ki je ustrezne želirane konsistence. Vendar je lahko šipkov ekstra džem in ekstra džem brez semen iz malin, robidnic, črnega ribeza, borovnic in rdečega ribeza dobljen v celoti ali delno iz nezgoščene kaše teh sadežev. Citrus ekstra džem je lahko dobljen iz celih sadežev, narezanih na rezine in/ali koščke.
Količina sadne pulpe, uporabljena za proizvodnjo 1000 g končnega izdelka, ne sme biti manjša od:
– 450 g na splošno,
– 350 g za rdeči ribez, jerebike, krhlike, črni ribez, šipek in kutine,
– 250 g za ingver,
– 230 g za granatna jabolka,
– 80 g za pasionke. |
|
|
|
| | | |
| DŽEMI NA SPLOŠNO | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Da, lahko urejaš svoje prispevke v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|
|