Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52
Prispevkov: 4788
Odgovori s citatom
Ha ha ha ...
Res smo smotane, samo na čveku visimo.

Zdele to odgovorim, ker se mi je seveda svetilo ven.
Potem pa dobim sms: "hvala za odgovor" ... WAW WAW WAW
In zdej sem šla še enkrat brat vse za nazaj Smejati se na ves glas Smejati se na ves glas

Skratka, lubica moja dobrodošla.
Drage mačke, to je moja srednješolska prijatelica ... tista s katero se pije prva jagodna vodka z jagodnim sokom in na skrivaj skadi prvi cigaret ... WAW WAW
Uglavnem, še enkrat dobrodošla.
Boš vidla, da bo šlo ... Smejati se na glas

Nikol ne bom pozabla tistih tvojih dooooolgih nog do tal in prepričana sem, da jih boš spet našla Smejati se na ves glas

Monti knjigice pa dobiš jutri, tako kot sva se zmenili.
Spomni me ... jih imam na kupčku, ampak za vsak slučaj WAW

In prav zamimivo je tole branje, da malo obnovimo Montija.
Jest sem zdej sicer čisto v drugih vodah. Določene stvari še vem, določene so mi spet nove ...
Ampak je full zanimivo Smejati se na glas Ava

Drugače pa jaz v tem času nekoliko bolj stremim h alkalizaciji in presni prehrani.
Ampak zadnje dva tedna ga kr fajn serjem WAW

Mogoče pa bo tale naš "nov veter" na forumu predramil vse nas stare mačke, da spet mal porinemo zarustano lokomotivo naprej.
Sej pol, ko se enkrat premakne ... gre.
Samo za začetek je potrebno veliko volje in veselja Kazati jezik

No pa dejmo ...
Bom tut jest pisala tlele svoje jedilnike ...
Ampak začnem z današnjim, ker če začnem z včeraj moram priznat, da sem pojedla celo taveliko škatlo Rafaella ...
Mi ni dal miru ... NE! Jok Pomezik

Ampak hej ... se zgodi, gremo dalje!!

Juhuhu!!
Akcija!


_________________
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom IRA Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 28.11. 2009, 19:32
Prispevkov: 2500
Odgovori s citatom
Bacek* je napisal/a:
Repatka, sem že mal pozabla ... a tisto kokosovo iz Hoferja je OK al ne?


backa, a veš, da ne vem, smo že enkrat govorile o temu, vem, da sem obljubila, da bom pogledala, pa je verjetno ostalo le pri obljubi. Torej me držiš za besedo Smejati se na glas . Obljubim....spet.


_________________
Repatka

Vse kroži - mineva in se na novo poraja.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom repatka Pošlji zasebno sporočilo
 
klepetulja

Pridružen/-a: 11.02. 2011, 21:42
Prispevkov: 30
Odgovori s citatom
Še to napišem...potem pa neham smetit:D

Backa hvala za vzpodbudo, ker vem da 15 kg dol dobit ni tako lahko kot gor Zmeden. Ko si samski je to zelo lažje..vem. Ko pa imaš enkrat družino...dokler bom na porodniški bom lahko tuki gor vam težila :), ko bom pa mogla kmal v službo Zmeden...potem bom pa mogla cellleeee dneve gledat v usta drugim, namest da bi študirala kaj bom dala v svoja usta Smejati se na glas. Vse pohvale za izgubljene kile....upam da se bom tut jest enkrat lahko tkole pohvalila.

Ira ti moja navihana Ira Smejati se na glas, hvala za dobrodošlico in pomoč! Zakon si kot vedno, pa še naziv mačkonka ti zelo pristaja! Oh komi čakam že moje dooolllgee noge Smejati se na glas in vem da mi bo uspelo! Hudiča z Rafaeloti sm te pa še jest zadnjič pitala Smejati se na glas, oprosstttiiii. Hvala tut tebi za pomoč!

lep pozdravček vsem

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom dentik Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49
Prispevkov: 3941
Odgovori s citatom
Oja, spomini na tisto poletje so prav lepi, pa čeprav me je bivši skenslal. Kazati jezik Eno najbolj vročih poletij, brez dežja, zjutraj ob pol sedmih na Jošta, pol pa vegetirat v službo. Je blo tko vroče, da so ljudje šele ob osmih zvečer ven prišli. Ob ponedeljkih (ko smo meli zaprto) pa dopoldan na dooolgo kavo ob prebiranju tračev pod loško lipo. Smejati se na glas Smejati se na ves glas Fajn je blo, ni kej. Pa moja himna tistega poletja http://www.youtube.com/watch?v=-H8UJvN1K28

In seveda se boš pohvalila s takim rezultatom. Se bom jaz tudi! WAW WAW Ker zdej je pa res že dovolj! Jest hočem še kej laufat v tem življenju. Jezen do konca

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Bacek* Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49
Prispevkov: 3941
Odgovori s citatom
sicer smo že krepko v februarju, ampak OK

v ponedeljek je blo na TV v Dobro jutro ene par prigrizkov, malic predstavljenih. So se mi dopadli, OK nekaj stvari bi zamenjala, ampak važne so ideje

http://www.rtvslo.si/dobrojutro/articles.php?id=306

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Bacek* Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11
Prispevkov: 2004
Kraj: Kranj
Odgovori s citatom
Bacek* je napisal/a:
v ponedeljek je blo na TV v Dobro jutro ene par prigrizkov, malic predstavljenih. So se mi dopadli, OK nekaj stvari bi zamenjala, ampak važne so ideje

http://www.rtvslo.si/dobrojutro/articles.php?id=306

Sem presenečena, koliko mojih službenih solatk je bolj ali manj točno takšnih. Le da tukaj izgleda zelo fensi. WAW Sem kar ponosna, da uporabljam te skoraj vse sestavine. Pred 10, 15-timi leti za večino še slišala nisem.

Da povem mojo današnjo malico. Že dolgo sem si želela rdečo peso. Ok, GI ima kuhana 65, kar je preveč, pa j*bi ga, tudi to mora biti za višje cilje. Gotovo ima pa druge dobre lastnosti, a ne?
1/ Najprej sem jo naredila surovo. Sem morala poskusiti, če gre. In gre! Hrusta kot koleraba, okus ima pa po rdeči pesi, hehe. Malo oljčnega olja, malo limone, ingverja, gor nasekljani orehi.
2/ Danes sem poskusila kuhano. Oziroma zadnjič so me na gurman.si prepričali, da se rdeča pesa krasno peče v pečici. Sinoči "spekla", olupila, narezala, malo oljčnega olja, balzamika, ingver, nasekljani orehi. Čez noč se vse to lepo prepoji, danes KRASNA malica. Na vrh sem dala še četrtinke trdo kuhanega jajčka. (Še vedno sem nekako prepričana, da potrebujem beljakovine, da sem sita.)

KONČNO sem prišla do svoje rdeče pese, ki je res rdeča pesa, brez kisa!!! WAW Ava Ej, koliko je to boljše, vedela sem! Na gurman.si pravijo, da je to lahko kar topla priloga k mesu. Mlada pečena rdeča pesa... Za solate pa lahko menda dodamo tudi mlade liste. Ej, pa jo bom res posadila! In jedla mlade pesine liste. Vauuuu.

Samo še tole. Ko sem šla prvič potem lulat, me je zgrabila groza na wc-ju. Menstruacija ravno mimo, menda ja ne krvavim vmes, to nikoli ni nič dobrega, sranje pa tako. Lop po glavi, rdeča pesa...

Mogoče bi res lahko šli v februarski post???!!!

PS. Orehi z nizkim GI znižujejo skupen GI. Tisti mladi listi bi ga še bolj...


_________________
Suzana Smeh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Suzana Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 05.11. 2006, 11:02
Prispevkov: 5716
Kraj: LJUBLJANA
Odgovori s citatom
Suzana je napisal/a:
Bacek* je napisal/a:
v ponedeljek je blo na TV v Dobro jutro ene par prigrizkov, malic predstavljenih. So se mi dopadli, OK nekaj stvari bi zamenjala, ampak važne so ideje

http://www.rtvslo.si/dobrojutro/articles.php?id=306

Sem presenečena, koliko mojih službenih solatk je bolj ali manj točno takšnih. Le da tukaj izgleda zelo fensi. WAW Sem kar ponosna, da uporabljam te skoraj vse sestavine. Pred 10, 15-timi leti za večino še slišala nisem.

Da povem mojo današnjo malico. Že dolgo sem si želela rdečo peso. Ok, GI ima kuhana 65, kar je preveč, pa j*bi ga, tudi to mora biti za višje cilje. Gotovo ima pa druge dobre lastnosti, a ne?
1/ Najprej sem jo naredila surovo. Sem morala poskusiti, če gre. In gre! Hrusta kot koleraba, okus ima pa po rdeči pesi, hehe. Malo oljčnega olja, malo limone, ingverja, gor nasekljani orehi.
2/ Danes sem poskusila kuhano. Oziroma zadnjič so me na gurman.si prepričali, da se rdeča pesa krasno peče v pečici. Sinoči "spekla", olupila, narezala, malo oljčnega olja, balzamika, ingver, nasekljani orehi. Čez noč se vse to lepo prepoji, danes KRASNA malica. Na vrh sem dala še četrtinke trdo kuhanega jajčka. (Še vedno sem nekako prepričana, da potrebujem beljakovine, da sem sita.)

KONČNO sem prišla do svoje rdeče pese, ki je res rdeča pesa, brez kisa!!! WAW Ava Ej, koliko je to boljše, vedela sem! Na gurman.si pravijo, da je to lahko kar topla priloga k mesu. Mlada pečena rdeča pesa... Za solate pa lahko menda dodamo tudi mlade liste. Ej, pa jo bom res posadila! In jedla mlade pesine liste. Vauuuu.

Samo še tole. Ko sem šla prvič potem lulat, me je zgrabila groza na wc-ju. Menstruacija ravno mimo, menda ja ne krvavim vmes, to nikoli ni nič dobrega, sranje pa tako. Lop po glavi, rdeča pesa...

Mogoče bi res lahko šli v februarski post???!!!

PS. Orehi z nizkim GI znižujejo skupen GI. Tisti mladi listi bi ga še bolj...


Če pa čez poješ še en jogurt )če se ne bojiš skisat) pa je GI še manjši!


_________________
Ni srečen, kdor veliko ima,
srečen je, kdor malo potrebuje!
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom IGRA Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11
Prispevkov: 2004
Kraj: Kranj
Odgovori s citatom
Spraševala si za soljenje.

1/ Vegeta - definitivno proč. Poleg domače sušenih dišavnic v soli, kar predlaga Repatka, obstaja še mokra varianta v soli. Zmelješ cel kup dišavnic, začimb, zmešaš s soljo in v kozarčke, je obstojno. Kar te zanima podrobneje, vprašaj posebej.

2/ Kocke - kot je rekla Repatka. Edino bio zelenjavne brez glutaminata.
Jaz sem jih že zdavnaj kupila, pa jih kar ne morem in ne morem porabiti. Nazadnje sem jih kupila v lončku, da z žlico jemlješ ven, pa ga sploh še nisem odprla. Enostavno ni potrebe. Začimbe, česen, čebula... so dovolj. Juhice iz zelenjave so pa tudi tako hitro kuhane, da sem z mislijo na kocko enostavno prepozna, hehe.

3/ Jaz včasih "solim" s sojino tamari omako. (enako glej med sestavine, da slučajno ne kupiš takšne z glutaminatom)

4/ Najboljši način zame pa je gomasio. Imam že napisano med nujni TO DO, da ga moram tudi jaz spet narediti. Babica je pred časom napisala, Marika uredila, a se mi zdi, da tiste rubrike kot nova ne vidiš. Evo, spodaj kopiram.

Na splošno pa za soljenje velja, da je dobro manj. Zelišča in začimbe dajo polnost tudi s precej manj soli. Je samo stvar navade. Odkar sama pečem (in solim) svoj kruh, kupljenega skoraj ne morem jesti, ker mi je ves preslan. In po VIP-ovih testih je v resnici preslan za načela zdrave prehrane. Vendar potrošniki so tako navajeni in pekarna z manj soljenim kruhom ga pač ne bi prodala, zato vsi solijo.

Namig: če meso soliš šele, ko je že skoraj pečeno, je potrebno manj soli za enak občutek slanosti.

LP Suzana


GOMASIO

Gomasio je mešanica sezamovih semen ter soli, ki jo precej uporabljajo na Japonskem. Je dober način, kako zmanjšati uporabo soli, hkrati pa doprinese k okusu. Gomasio je tudi ena od osnovnih sestavin makrobiotičnega jedilnika.

3 žlice sezamovih semen
čajna žlička morske soli

V razmerju 10 proti 1 (po nekaterih receptih celo do 20 proti 1) dajte semena in sol v majhno, težko, suho ponev na srednji ogenj. Pražite ob stalnem mešanju 3 minute ali dokler mešanica rahlo potemni ter semena pričnejo pokati. Odstranite z ognja in zmeljite v dokaj fin prah (lahko npr. v kavnem mlinčku, vendar je seveda dosti boljše, če to naredite v terilnici).

Vsako zrnce soli se prepoji s sezamovim oljem, le-to pa s svojimi sestavinami krepi živčni sistem ter nevtralizira kislost telesa oz. krvi, medtem ko morska sol spodbuja izločanje prebavnih sokov in stimulira celotni metabolizem. Sezam je tudi bogat z lecitinom, kalcijem ter drugimi minerali, vitamini in aminokislinami.

Gomasio se lahko uporablja za juhe, solate, zelenjavo, žitarice oz. kadarkoli bi uporabili sol.

Hranite v neprodušno zaprti posodi, na hladnem in suhem, vendar ne dajajte v hladilnik. Mešanica drži nekaj mesecev, ne smemo pa je hraniti predolgo, ker lahko postane žarka.


_________________
Suzana Smeh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Suzana Pošlji zasebno sporočilo
 
klepetulja

Pridružen/-a: 11.02. 2011, 21:42
Prispevkov: 30
Odgovori s citatom
Suzana je napisal/a:
Spraševala si za soljenje.

1/ Vegeta - definitivno proč. Poleg domače sušenih dišavnic v soli, kar predlaga Repatka, obstaja še mokra varianta v soli. Zmelješ cel kup dišavnic, začimb, zmešaš s soljo in v kozarčke, je obstojno. Kar te zanima podrobneje, vprašaj posebej.

2/ Kocke - kot je rekla Repatka. Edino bio zelenjavne brez glutaminata.
Jaz sem jih že zdavnaj kupila, pa jih kar ne morem in ne morem porabiti. Nazadnje sem jih kupila v lončku, da z žlico jemlješ ven, pa ga sploh še nisem odprla. Enostavno ni potrebe. Začimbe, česen, čebula... so dovolj. Juhice iz zelenjave so pa tudi tako hitro kuhane, da sem z mislijo na kocko enostavno prepozna, hehe.

3/ Jaz včasih "solim" s sojino tamari omako. (enako glej med sestavine, da slučajno ne kupiš takšne z glutaminatom)

4/ Najboljši način zame pa je gomasio. Imam že napisano med nujni TO DO, da ga moram tudi jaz spet narediti. Babica je pred časom napisala, Marika uredila, a se mi zdi, da tiste rubrike kot nova ne vidiš. Evo, spodaj kopiram.

Na splošno pa za soljenje velja, da je dobro manj. Zelišča in začimbe dajo polnost tudi s precej manj soli. Je samo stvar navade. Odkar sama pečem (in solim) svoj kruh, kupljenega skoraj ne morem jesti, ker mi je ves preslan. In po VIP-ovih testih je v resnici preslan za načela zdrave prehrane. Vendar potrošniki so tako navajeni in pekarna z manj soljenim kruhom ga pač ne bi prodala, zato vsi solijo.

Namig: če meso soliš šele, ko je že skoraj pečeno, je potrebno manj soli za enak občutek slanosti.

LP Suzana


GOMASIO

Gomasio je mešanica sezamovih semen ter soli, ki jo precej uporabljajo na Japonskem. Je dober način, kako zmanjšati uporabo soli, hkrati pa doprinese k okusu. Gomasio je tudi ena od osnovnih sestavin makrobiotičnega jedilnika.

3 žlice sezamovih semen
čajna žlička morske soli

V razmerju 10 proti 1 (po nekaterih receptih celo do 20 proti 1) dajte semena in sol v majhno, težko, suho ponev na srednji ogenj. Pražite ob stalnem mešanju 3 minute ali dokler mešanica rahlo potemni ter semena pričnejo pokati. Odstranite z ognja in zmeljite v dokaj fin prah (lahko npr. v kavnem mlinčku, vendar je seveda dosti boljše, če to naredite v terilnici).

Vsako zrnce soli se prepoji s sezamovim oljem, le-to pa s svojimi sestavinami krepi živčni sistem ter nevtralizira kislost telesa oz. krvi, medtem ko morska sol spodbuja izločanje prebavnih sokov in stimulira celotni metabolizem. Sezam je tudi bogat z lecitinom, kalcijem ter drugimi minerali, vitamini in aminokislinami.

Gomasio se lahko uporablja za juhe, solate, zelenjavo, žitarice oz. kadarkoli bi uporabili sol.

Hranite v neprodušno zaprti posodi, na hladnem in suhem, vendar ne dajajte v hladilnik. Mešanica drži nekaj mesecev, ne smemo pa je hraniti predolgo, ker lahko postane žarka.


Suzana super namigi, hvala!!! Prav tako Bacek...odlične solatke!!!...zdej pa odpiram februar Smejati se na glas

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom dentik Pošlji zasebno sporočilo
 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Suzana.... danes me res spravljaš v smeh Smejati se na ves glas

Prvo s statistiko, potem pa sedaj tule, da ima rdeča pesa okus po rdeči pesi. Smejati se na ves glas Ne morem vrjet. A kar?

Sicer en lep pozdrav Dentik (upam da nisi huda, da sedaj vemo ime iz ozadja), ampak včasih moram kakšno stvar tudi malo preverjat, pa nas je Ira hitro potolažila.

Gomasio je super zadeva! Porabi se veliko manj soli n neverjetno je aromatična.

Sicer pa gorenjke...... če jeste rdečo peso (kuhano). Na kmetiji na Polici (že nekaj časa nisem bila tam) so jo ponavadi kuhali vsak petek in potem kuhano prodajali. Jo je treba le olupit in naredit kot pač želimo.

Ps: sem jaz malo pozabljiva, amapak hitro opazila napako in popravila.



Nazadnje urejal/a Marika 18 Feb 2011 12:56; skupaj popravljeno 1 krat

_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 05.11. 2006, 11:02
Prispevkov: 5716
Kraj: LJUBLJANA
Odgovori s citatom
O Marika, hvala za to informacijo o rdeči pesi. Se bom tudi jaz kdaj zapodila do Police, sem že našla na netu.


_________________
Ni srečen, kdor veliko ima,
srečen je, kdor malo potrebuje!
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom IGRA Pošlji zasebno sporočilo
 
klepetulja

Pridružen/-a: 11.02. 2011, 21:42
Prispevkov: 30
Odgovori s citatom
Marika lep pozdrav nazaj!
Moja Ira je zakon in nobene škode ni če me poznate tudi po imenu Smejati se na glas . Vaš forum je enostavno zakon in hvala ker ste ga ustanovila! Super recepti, super mačkonke...kaj bi človek še želel!

Lep vikend vsem skupaj!!!!

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom dentik Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 28.11. 2009, 19:32
Prispevkov: 2500
Odgovori s citatom
dentik je napisal/a:
Marika lep pozdrav nazaj!
Moja Ira je zakon in nobene škode ni če me poznate tudi po imenu Smejati se na glas . Vaš forum je enostavno zakon in hvala ker ste ga ustanovila! Super recepti, super mačkonke...kaj bi človek še želel!

Lep vikend vsem skupaj!!!!


Dentik Smejati se na glas , ker Marika ne bo ničesar rekla, ti povem jaz Smejati se na glas . Marika je mojih let in jaz se počutim še kot mladenka WAW , torej je Marika tudi mladenka WAW, zato tukaj na forumu nobenega vikanja Smejati se na glas Smejati se na glas . Ok? Ni kaj, mačja pravila, pač Kazati jezik Kazati jezik Kazati jezik .


_________________
Repatka

Vse kroži - mineva in se na novo poraja.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom repatka Pošlji zasebno sporočilo
 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Repatka Ava Ava Ava za pomoč.


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
klepetulja

Pridružen/-a: 11.02. 2011, 21:42
Prispevkov: 30
Odgovori s citatom
Se opravičujem Smejati se na glas in se strinjam z vama Smejati se na glas.
Navada je železna srajca.

Lep pozdravček mačkonke 3d-sautille

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom dentik Pošlji zasebno sporočilo
JANUAR 2011 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 3 od 4  

  
  
Odgovori na to temo