Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
petek

hruška
Z: PZ kruh
K: popečeni piščančji rezanci, solata
V: dušeni šampinjoni z jajcem


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Sobota

2 kivija

Z: pz kruh, marmelada bs
K: sirov burek NE! , zelena solata
V: hrenovka, zelena solata

Nedelja

2 kivija

Z: pz kruh, lahki tekoči jogurt
K: čista zelenjavna juha, kuhana kokoš, brokoli v solati
M: trdo kuhano jajce
V: tuna v oljčnem olju (odcejena) z limono in poprom

Ponedeljek

pomaranča

Z: Sunny bisk z mletimi lešniki in cimetom v mleku
M: rezina manj mastnega sira, orehi
K: segedinar
V: skutina omleta z dušeno zelenjavo


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Torek

voda s C vitaminom

Z: 2 topla sendviča (pz kruh, piščančje prsi v ovoju, lahki sir)

M: skuta z malinami

K: mesne kroglice v paradižnikovi omaki (namesto riža sem dodala mlete pz ovsene kosmiče), zelena solata

V: pz šmorn, kompot bs



Ob današnjem jedilniku bi se Monti sicer prijel za glavo, ampak včasih ...


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
firbec

Pridružen/-a: 05.03. 2009, 03:33
Prispevkov: 3
Odgovori s citatom
A tale šmorn, in razne omlete naredite normalno z jajci?

LP


_________________
Lep dan še naprej.

SimonD
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom simond Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
simond je napisal/a:
A tale šmorn, in razne omlete naredite normalno z jajci?

LP


Brez jajc, seveda.


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Sreda

voda s C vitaminom
Z: pz kruh, piščančja prsa v ovitku, mleko
K: pečen piščanec, mešana solata
V: skutna omleta z zelenjavo


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
firbec

Pridružen/-a: 05.03. 2009, 03:33
Prispevkov: 3
Odgovori s citatom
A mi lahko prosim napišek recepturo, za šmorn.

Ker sem že nekaj poizkušal z polnozrnato moko, pa mi je nastalo nekaj bolj podobnega mlincu.

Hvala.


_________________
Lep dan še naprej.

SimonD
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom simond Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
simond je napisal/a:
A mi lahko prosim napišek recepturo, za šmorn.

Ker sem že nekaj poizkušal z polnozrnato moko, pa mi je nastalo nekaj bolj podobnega mlincu.

Hvala.


300 g pz pirine moke ali črne moke TIP 1100 (meni je celo boljša)
1 velika žlica ajdove, čičerkine ali sojine moke (namesto jajca)
ščep pecilnega praška, ščep soli
mineralna voda (z mehurčki) po potrebi

Zmešamo suhe sestavine in dodajamo mineralno vodo, da dobimo srednje gosto testo. Pustimo počivati kake pol ure v hladilniku, da moka nabrekne. Spočito maso zlijemo na teflonsko ponev (naj ima pokrov), ki smo jo obrisali z namaščeno brisačko, kake pol cm na debelo. Pokrijemo in na malem ognju pustimo, da masa zakrkne in se spodaj zapeče. Nato jo obrnemo in odkrito pečemo, da se zapeče tudi z druge strani. Razrežemo na osem delov, ki jih nato z vilicami razdrobimo in še malo popečemo, da masa ni več pocasta. Damo na krožnik in ponudimo z marmelado bs, ali posuto z malo fruktoze. Zraven fino paše jabolčni kompot ali pa tudi čežana.
Upam, da ti uspe.


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Četrtek


voda s C vitaminom

Z: pz kruh, prekajen sv. hrbet (3% M)

M: jogurt s cimetom

K: pečenica, kislo zelje v solati

V: pz testenine s paradižnikovo omako z baziliko


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
firbec

Pridružen/-a: 05.03. 2009, 03:33
Prispevkov: 3
Odgovori s citatom
Julija je napisal/a:
simond je napisal/a:
A mi lahko prosim napišek recepturo, za šmorn.

Ker sem že nekaj poizkušal z polnozrnato moko, pa mi je nastalo nekaj bolj podobnega mlincu.

Hvala.


300 g pz pirine moke ali črne moke TIP 1100 (meni je celo boljša)
1 velika žlica ajdove, čičerkine ali sojine moke (namesto jajca)
ščep pecilnega praška, ščep soli
mineralna voda (z mehurčki) po potrebi

Zmešamo suhe sestavine in dodajamo mineralno vodo, da dobimo srednje gosto testo. Pustimo počivati kake pol ure v hladilniku, da moka nabrekne. Spočito maso zlijemo na teflonsko ponev (naj ima pokrov), ki smo jo obrisali z namaščeno brisačko, kake pol cm na debelo. Pokrijemo in na malem ognju pustimo, da masa zakrkne in se spodaj zapeče. Nato jo obrnemo in odkrito pečemo, da se zapeče tudi z druge strani. Razrežemo na osem delov, ki jih nato z vilicami razdrobimo in še malo popečemo, da masa ni več pocasta. Damo na krožnik in ponudimo z marmelado bs, ali posuto z malo fruktoze. Zraven fino paše jabolčni kompot ali pa tudi čežana.
Upam, da ti uspe.


Hvala, bom poizkusil, le čičerikino moko morem nabavit.

Zanimam me pa še, če katira dela sama testenine iz PZ moke?
Verjetno jih je potrebno tudi narediti brez jajc?

LP


_________________
Lep dan še naprej.

SimonD
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom simond Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 18.01. 2007, 10:33
Prispevkov: 321
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Četrtek, 12. marec

Z: jogurt z domačimi musliji in kava
M: jabolko
K: PZ špageti s paradižnikovo omako in solata
M: mortadela in sir
V: jogurt


Predvideno za petek, 13. marec

Z: jogurt z domačimi musliji in kava
M: jabolko
K: zelenjavna enolončnica in plačinke
V: skuta in paradižnik

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Urugu Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49
Prispevkov: 3941
Odgovori s citatom
Petek, trinajsti Kazati jezik

Z: sok pomaranče z acerolo, pomaranča
M: 2 kivija
K: banana
M: jabolko
V: 2 hruški

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Bacek* Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
simond je napisal/a:
Julija je napisal/a:
simond je napisal/a:
A mi lahko prosim napišek recepturo, za šmorn.

Ker sem že nekaj poizkušal z polnozrnato moko, pa mi je nastalo nekaj bolj podobnega mlincu.

Hvala.


300 g pz pirine moke ali črne moke TIP 1100 (meni je celo boljša)
1 velika žlica ajdove, čičerkine ali sojine moke (namesto jajca)
ščep pecilnega praška, ščep soli
mineralna voda (z mehurčki) po potrebi

Zmešamo suhe sestavine in dodajamo mineralno vodo, da dobimo srednje gosto testo. Pustimo počivati kake pol ure v hladilniku, da moka nabrekne. Spočito maso zlijemo na teflonsko ponev (naj ima pokrov), ki smo jo obrisali z namaščeno brisačko, kake pol cm na debelo. Pokrijemo in na malem ognju pustimo, da masa zakrkne in se spodaj zapeče. Nato jo obrnemo in odkrito pečemo, da se zapeče tudi z druge strani. Razrežemo na osem delov, ki jih nato z vilicami razdrobimo in še malo popečemo, da masa ni več pocasta. Damo na krožnik in ponudimo z marmelado bs, ali posuto z malo fruktoze. Zraven fino paše jabolčni kompot ali pa tudi čežana.
Upam, da ti uspe.


Hvala, bom poizkusil, le čičerikino moko morem nabavit.

Zanimam me pa še, če katira dela sama testenine iz PZ moke?
Verjetno jih je potrebno tudi narediti brez jajc?

LP


Sem jih že delala, ampak je bil "čuden" rezultat. Raje kupim kar narejene. Barilline so zelo dobre.


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Bacek* je napisal/a:
Petek, trinajsti Kazati jezik

Z: sok pomaranče z acerolo, pomaranča
M: 2 kivija
K: banana
M: jabolko
V: 2 hruški


Bacek, kaj pa je to danes s teboj?? No ja, če imaš sadni dan je OK, ampak premalo, če mene prašaš. Itak me pa ne boš, ane? WAW WAW

Jaz pa danes na petek, 13. takole:

voda s C vitaminom
Z: pz kruh, lahka piščančja pašteta
NE!
M: jabolčna čežana s cimetom
K: zelenjavna rižota, paradižnikova solata
V: 2 jajci na oko, zelena solata


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 21.06. 2006, 08:49
Prispevkov: 3941
Odgovori s citatom
Imam sadni dan ja. A premalo? Huh Huh Resno? Hmmmm
Že tko bi tisto banano morala črtat, pa nisem imela ideje kaj bi (cenovno gledano)

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Bacek* Pošlji zasebno sporočilo
Hrana v prvem pomladnem mesecu - MAREC 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 2 od 4  

  
  
Odgovori na to temo