1 kg rabarbarinih stebel
750 g sladkorja
1 kozarec vode
Olupljena stebla narežemo na 1 cm dolge rezine in blaširamo v kropu kakšno minuto. Nato odcedimo. Sladkorju dodamo vodo in segrevamo, da s egosta raztopina med vrenjem zbistri in le rahlo porumeni. Nato dodamo rabarb arine rezine. Med kuhanje mešamo in odstranjujemo peno. Džem je pripravljen v 10-15 minutah kuhanja. Napolnimo kozarce in zapremo.
2 pekoči čili papriki
4 mangi
100ml limoninega soka
25 g želatine
350g rjavega sladkorja
3 žličke ruma
Mango očistimo in narežemo na kose ter ga damo v kozico, prelijemo z limoninim sokom. Papriki drobno nasekljamo in dodamo mangu. Želatino premešamo s sladkorjem in vse skupaj stresemo v kozico. Kuhamo okoli 5 minut (vrenje pri neprestanem mešanju), odstavimo in dodamo še rum ter premešamo. Še vročo maso nadevamo v kozarce in pustimo, da se ohladi preko noči, šele potem zapremo.
Kivi olupimo in narežemo na kocke. Želatino pomešamo z dvema žličkama sladkorja in tako pripravljeno zmešano s kivijem ter pristavimo na kuhalnik. Po kakšni uri kuhanja na nizki temperaturi dodamo preostali sladkor, povečamo dovod energije in pustimo, da vre par minut. Še vroč džem nalijemo v kozarce in zapremo.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Da, lahko urejaš svoje prispevke v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1