|
| MARIKA, PROSIM RECEPT | | |
| | |
Administrator foruma
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58 |
Prispevkov: 10408 |
Kraj: Gorenjska |
|
|
Objavljeno: 22 Avg 2006 10:29 |
|
|
AHA Puma, tole bo sedajle malo na uč, kot je bila tudi peka na uč zaradi viška jabolk, ki sogrozila, da bodo drugače zgnila.
Zmešala sem 6 rumenjakov z približno 100 g masla, dvema žlicama fruktoze. 6 beljakov sem stepla v sneg z dodatkom žličke hladne vode. Jabolka (nisem vagala, bilo jih je pa okoli osem komadov, manjših)sem olupila in poškopila z limoninim skokom in naribala v stepen rumenjak (ena neumesna -v takšnem primeru jaz vedno olupke in sredinske stržene, ki ostanejo pri ribanju porabim za manjši lonec kompote, ki mu dodam cimet in klinčke). Mogoče bi bilo dobro naribana jabolka malo ožeti, da ne izpustijo toliko soko vpecivo. Dodala sem še pol kg nadrobljene manj mastne skute in premešala. Aha pozabila sem še žlico (veliko) kisle smetane, ki mi je tudi ostajala v lončku. Premešala in v to dodala brizg tekočega sladila. Zmlela sem približno 100g orehov, jim primešala pecilni prašek in to dodala masi, na koncu pa še narahlo vmešala sneg iz beljakov. Vlila v pekač na peki papir in.....
Moram povedati, da se pecivo peče malo dlje in je tudi po končani peki zelo mokro. Pekla sem ga eno uro, prvo polovico v ventilatorski pečici, drugo polovico v klasični (brez ventilatorja). Sem ga hotela slikati, pa je "izpuhtelo". Drugim sem ga posula sladkorjem v prahu. Zraven pa jabolčni kompot. |
|
|
|
| | | |
| MARIKA, PROSIM RECEPT | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|
|