Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
DUKAN RECEPTI I.FAZA 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
DUKAN – RECEPTI I. faza


ŠUNKINE KROGLICE

300 g puste šunke
2 mladi čebuli
3 kuhana jajca
Začimbe
2 beljaka

Šunko in jajca zmelji, dodaj nasekljano čebulo in začimbe. Oblikuj kroglice in jih peči v pečici 25 minut na 200 stopinj.


PIŠČANČJI MUFFINI

100g piščančjega fileja (lahko tudi pišč. šunka, ali salama)
2 jajci
3 žlice jogurta ali skute
6 žlic ovsenih otrobov
začimbe po želji
sol

Stepi beljake v sneg, dodaj ostale sestavine, napolni modelčke za muffine do polovice in peci 20 minut na 200 stopinj


TUNINA SOLATA

1 konzerva tune v lastnem soku
1 trdo kuhano jajce
Zrnast sir (ali skuta)
1 šalotka (por za II. Fazo)
Kis
Sol

Jajce grobo sesekljaj, primešaj ostale sestavine.



MAJONEZA

3 kuhani rumenjaki
2 žlici skute (ali kremni sir, ali grški jogurt)
Žlička dijonske gorčice
Jogurt – do zaželene gostote
Sol
Poper
TATARSKA OMAKA

dijonske gorčice
1 rumenjak
½ čebule
2 žlici limoninega soka
4 kisle kumarice1 žlica
Toplo mleko – po potrebi

Drobno sesekljamo kumarice in čebulo (sekljalnik) . Zmešamo rumenjak, gorčico in limonin sok in med mešanjem segrevamo, da se pričenja gostiti. Počasi dodajamo toplo mleko in mešamo, dokler se ne zgosti. Pazite, da ne zavre. Dodamo drobno sesekljane kumarice in čebulo, ter solimo in popramo po okusu.

DOMAČ GRŠKI JOGURT
2 žlici jagurta ali grškega jagurta
2 skodelici posnetega mleka v prahu
1 liter vroče vode

Segrej mleko z vodo skoraj do vrenja in ohladi na cca 40 stopinj (toplo, ne vroče)
V skodelici toplega mleka razmešaj jogurt in ga počasi vmešaj v preostalo mleko. Mešanico vlij v posodo s pokrovom, to pa daj v večjo posodo s toplo vodo in pokrij. Pusti pri miru najmanj 6 ur, še bolje, čez noč.


PIŠČANČJA ROLADA

Zrezke piščančjega fileja namaži z lahko philadelfijo (še bolje grški jogurt), daj gor rezine šunke ali dimljenega purana, zvij in speci v pečici.



HITRA SKUTA

1 liter lahkega jogurta daj za 2,5 minute v mikrovalovno pečico in odcedi skozi gazo.


PIŠČAČJA KEPA

Pol šopka mete (lahko tudi drobnjak)
250g piščančjega fileja (ali puranovo mleto)
1,25 dcl jogurta
1 beljak
Sol,poper

Meso zmelji, vse sestavine zmešaj, zavij v folijo in kuhaj cca ½ ure. Daj za 3 ure v hladilnik.



LIGNJI IZ PEČICE

Naredi mešanico iz peteršilja, česna, soli, popra in žlice ovsenih otrobov. V njej povaljaj na kolute narezane lignje, daj na pekač in peci 10 minut.



MARINIRAN PIŠČANEC NA ŽARU

½ piščančjih prsi

Marinada:
¼ skodelice jogurta
½ žlice česna
1 žlico sojine omake (lahko tudi čili)
1 žlico popra iz slanice
½ žlice limoninega soka
1 žlico zelišč

Limonina omaka za pomakanje:
½ skodelice limoninega jogurta
½ skodelice zelišč

Zmešaj in pogrej na šibkem ognju


PURANOVA PEČENKA

1 nasekljana čebula
2 stepeni jajci
4 žlice jogurta
Sol, poper
½ kg mletega purana

2 trdo kuhani jajci, narezani na rezine

Zmešaj v maso.
Pol mase naloži v pekač, obloži z dvema kuhanima jajcema, pokrij z drugo polovico in peci cca 1h



PONAREJENI OCVRTI ZREZKI

Zrezke (piščančje, puranje, lahko tudi polpete ali kak drug kos mesa) povaljaj najprej v ovsenih otrobih, potem pa v razžvrkljanem jajcu, položi na peki papir in speci v pečici. Zelo na hitro, da ne postanejo presuhi in brez okusa.



LIPTAVER PO MOJE

1 mala lahka skuta (ali grški jogurt)
Mleta sladka paprika
Šalotka
Trdo kuhano jajce
Dijonska gorčica
Sol, poper
Jogurt po potrebi

Šalotko in jajce sesekljamo, dodamo vse ostale sestavine in toliko jogurta, da je namaz sočen in lepo mazav.


PIŠČANČJA PAŠTETA - količine po želji

Piščančja jetra (lahko zraven tudi ostanki pečenega pišč. mesa, ali kuhane govedine)
Čebula
Gorčica
Trdo kuhana jajca
Sol, poper, česen
Dukanova majoneza

Jetra prepražimo na čebuli. Vse sestavine zmečemo v multipraktik in dobro zmeljemo. Dodajamo gorčico in majonezo po okusu – da je pašteta lepo mazava.



NJOKI

1 jajce
Sol
Toliko otrobov, da zamesiš testo.



PEČENKA IZ MLETEGA MESA

400 g mletega mesa (mešano, pusta goveduna, perutnina)
Čebula
Sol, poper, peteršilj
1,5 žlice otrobov
1 jajce
Malo skute
Pecilni prašek

Naredi maso, daj v ognjevarno posodo in speci.

GOVEJI CARPACCIO Z RUKOLO

1 pust goveji zrezek
Rukola
Balzamični kis
Olivno olje

Govej zrezek posolimđ in začinimo, zvijem v rolo in zavijemo v folijo in damo zmrznit.
Rukolo damo v skledo, nanjo pa čisto na tanko (na salamoreznico) narezan zrezek. Začinimo s soljo in balzamičnim kisom.
V pravem receptu se doda še malce olivnega olja in parmezan


GOVEJI ZREZKI V ČEBULNI OMAKI

4 pusti goveji zrezki
1 žlica sojine omake
1 žlička dijonske gorčice
1 čebula
Pol kozarca vina

Zrezke namažemo z gorčico in pokapljamo s sojino omako. Pustimo v marinadi vsaj 1 uro.
Čebulo seseskljamo, popražimo, dodamo zrezke, popražimo, da zakrknejo, dolijemo vino in toliko vode, da se v tekočini dušijo. Po potrebi dosolimo. Ko so zrezki mehki jih vzamemo iz omake in omako sesekljamo s paličnim mešalnikom.
Zraven postrežemo zelenjavni pire.


TORTILJE ZA I. FAZO


Speci slano Dukanovo palačinko, ali tanko podlogo za pizzo.
Nadev:

Na malo nasekljane čebule popraži na koščke narezana piščančja prsa, ali mleto meso. Začini s česnom in poprom, lahko pa tudi dodaš začimbe po želji (čili).
Z maso napolni palačinko in jo polij z omako iz grškega in navadnega jogurta, z dodatkom nasekljanega česna in soli.


PIŠČANČJE PRSI Z ROŽMARINOM


1 piščančje prsi brez kosti in kože
1 žlica limoninega soka
1 čajna žlička sode bikarbone
2 čajni žlički nasekljanega rožmarina
Sol

Daj meso v slano vodo za 10 minut, nato jih natri s poprom in rožmarinom. Specite na vroči ponvi (4-5min izmenično na vsaki strani), polijte z limoninim sokom in postrezite.


HRUSTLJAVI PIŠČANEC S ČESNOM

1 piščančje prsi, narezane na rezine
Sveži česen
1,5 žlice ovsenih otrobov
sol

Zmešaj ovsene otrobe z nasekljanim svežim česnom in soljo. V mešanici povaljaj piščančje zrezke, daj jih na pekač in peci 25 min.


PIŠČANČJI CORDON BLEU

1 piščančje prsi
2 žlici grškega jogurta (ali skuta)
2 rezini puste slanine ali šunke
2 žlici ovsenih otrobov

Naredi žep v piščančje prsi in ga napolni z jogurtom ali skuto in šunko. Povaljaj jih v otrobih in peci 40 minut na 200 stopinjah .


PIŠČANČJA MLETA PEČENKA

1 kg piščančjega mesa
3 žlice koruzne moke
4 jajca
Strok česna
1 srednje debela čebula
Začimbe in zelišča po okusu
4 žlice jogurta

Zmelji meso skupaj s česnom in čebulo.
Iz beljakov stepi sneg. Zmešaj rumenjak z začimbami dodaj koruzno moko in jogurt. Dodaj mešanico in beljake k mesu in nežno zmešaj. Naloži v kalup in peci 1 uro na srednje močni vročini.


JAJČNI NAMAZ

2 trdo kuhani jajci
2 žlici grškega jogurta
Sol

Za spremembolahko dodate česen, čebulo ali zelišča.




PIŠČANČJI KOLAČKI

1 piščančja prsa brez kosti in kože
1 čajna žlička koruzne moke
2 jajci
Zelišča po okusu
2 žlici ovsenih otrobov
1 žlica pšeničnih otrobov
250 mll jogurta

Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Meso narežemo na majhne koščke. Zmešamo vse sestavine, naložimo v pekač za muffine in pečemo cca 14 do 50 minut, oz., dokler robovi ne porjavijo.


PONAREJEN BUREK


25 dag mletega mesa (pusta govedina, puran)
1 čebula
Začimbe po želji
2 jajci
6 žlic mleka v prahu
Slab dcl vroče vode

Na čebuli prepraži meso in ga začini po okusu (česen, sol, poper…)

Jajca in mleko v prahu zmiksaj in počasi dolij vročo vodo, da postane masa lepo kremasta. Nalij jo na peki papir – čez cel pekač. Peci na 180 stopinjah, 10 minut. Vzemi pekač iz pečice, namaži z nadevom in zvij.

Če želiš sirov burek ga namaži z mešanico skute, jajca in soli.


DUKAN SKUTINA PITA

3 jajca
6 žlig ovsenih otrobov
3 žlice pšeničnih otrobov
10 žlic jogurta
Malo soli

Nadev:
200 g skute
2 jajci 200 g jogurta
½ žličke pecilnega praška, sol

Speci palačinke in pečene nareži na rezance. V ognjevarno posodo zlagaj izmenjaje palačinke in nadev. Na vrhu naj bo nadev.
Peci na srednji temperaturi.


TUNIN NAMAZ S PIŠČANCEM

½ pečenih pišč. prsi
1 konzerva tune v lastnem soku
Dukan majoneza ali tatarska omaka

Zmiksajte tuno z majonezo ali tatarsko omako, da dobite gost namaz. Začinite z mediteranskimi začimbami (po želji). V namaz vmešajte drobno narezano meso. (lahko so to tudi ostanki purana, pusta svinjina ali govedina).


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24
Prispevkov: 6156
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
BELA ROLADA - BELI DAN

Stepi 4-5 beljakov v trd sneg, malo posoli in dodaj 2 žlici ovsenih otrobov. Razporedi na peki papir in speci na 180 stopinj. (Zelo hitro je pečeno cca 10 min)
Zvij v rolado.

Testo namaži z lahkim kremnim sirom (lahko tudi skuta ali grški jogurt), posoli, obloži z rezinami piščančje šunke ali s piščančjimi prsmi v ovoju in zvij. Zavij v folijo in daj za nekaj časa v hladilnik.

Za običajen proteinski dan lahko v testo dodaš rumenjake, obložiš pa s pusto šunko, ali dimljeno puranovo kračo. Na mešani dan se lahko igraš tudi z različno zelenjavo. Možnosti je res veliko.


_________________


http://www.itiniti.com/art/index.html
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom babica Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DUKAN RECEPTI I.FAZA 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
Odgovori na to temo