Administrator foruma
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58 |
Prispevkov: 10408 |
Kraj: Gorenjska |
|
|
Objavljeno: 27 Okt 2007 21:18 |
|
|
Kaj je dovoljeno in kaj ne....hmmmm.....stvar je takšna, da je potrebno ponavadi upoštevati celodnevni jedilnik oz. vse tisto kar zaužijemo. In ponavadi se ti naši jedilniki kaj radi tudi ponavljajo iz dneva v dan.
Torej če zjutraj jemo kruh in recimo marmelado b.s., za kosilo testenine z zelenjavo in solato, potem za večerjo res ne bomo jedli muesslije. Iz tega primera se zelo lepo vidi celodnevna preokupacija telesa z oglikovimi hidrati. Res so beljakovinske večerje veliko bolj primerne, vendar pa praviloma zgolj v kombinaciji z dovolj rekreiranja, drugače ne.
Tole sem pisala tako na pamet (brez da bi karkoli poznala tvoj jedilnik, ki je lahko popolnoma drugačen). Predvsem je treba biti pozoren na to, da zmanjšujemo koncentracijo oglikovih (predvsem slabih) hidratov. Ponavadi je tako, da le teh lahko hitro zaužijemo preveč. In potem če smo sposobni to zaznati in odreagirati, bomo imeli beljakovinsko večerjo ali pa iz dobrih oglikovih hidratov. Muessliji vsekakor ne sodijo med njih. Ne tudi med zelo cisoke, ampak kaj hitro nas zna zanesti in praktično prav vsak dan uživamo živila z preko 60GI, brez da bi se posebno trudili za zniževanje- Zanašamo se na to, da je polnozranto, naravno, domače (kar ima seveda velike prednosti), a na žalost po Montignacovih merilih mi to hrano pripravljam čisto drugače, kot si je on zamislil. Večino še vedno prekuhamo, prepečemo, zmiksamo, pretlačimo do nezavesti.........Kakorkoli pač že.
Zato je oboje pravilno. Za večerjo OH ali beljakovine. Torej je potrebno prvo spoznati svoj vsakdan in se potem odločiti. |
|
|