Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Maja, spraševala si za agar. Evo, kupila sem ga že (v Jablani na BTC tržnici), še vedno pa ne uporabila. Navodila prepisujem z nalepke:
"Na ½ l tekočine ali 500 g sadja damo 2 g agar agarja. Za 500 g želatine ali za puding 4-6 g. Agar agar zmešamo najprej s hladno vodo, da ne nastanejo kepice. Nato vremo še 5 minut. Želatina nastane, ko se ohladi. Proizvajalec: KUK, Avstrija. Uvoznik: Kalček d.o.o."
Pakirajo očitno v Kalčku, ker so ročno s selotejpom zalepljene prozorne vrečke, notri je prah bež barve, v zavojčku je 50 g, cena 4,57 EUR.

Ups, šele sedaj sem zares opazila količine. 2 g? 50 g? Na prvi pogled sem dojela 20 g agarja na ½ l tekočine, zavojček bi bil torej za dobrih dvakrat. 2 g? To pa spremeni stvar (potem tudi sploh ni drago, kar se mi je sprva zdelo). Zavojček bi bil torej za 25-krat po ½ l tekočine oz. sadja. Halo? Na pomoč – ali sem prav razumela? Kako hudiča pa naj iz tega zavojčka odtehtam 2 g? Mimogrede daš 3 g, to je že za 50 % preveč. In čisto resno: ali tale dva ščepca bež prahu res strdita kremo iz ½ kg sadja? Ja nič, treba se bo opogumiti in poskusiti enkrat na domačih, da ne bo kakšne bruke z obiski, hehe.
Biba, ti si že delala s tem. Ali res daš samo dva ščepca agarja na 1/2 kg sadja????? Mogoče je pa tiskovna napaka. Pa ne more biti, se dvakrat ponovi...

LP Smeh Maša

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.07. 2006, 17:37
Prispevkov: 783
Odgovori s citatom
Jaz imam Agar - agar kosmiče (Naturgarten) in v navodilih piše, da uporabiš 2 zvrhani čajni žlički (2 g - kosmiči so zelo lahki) za 1 liter sadnega soka ali 1kg sadja v kosih. Raztopimo v vodi in nekaj minut kuhamo.

Kolikor imam v spominu, je pri agrju v prahu (vrečke kot pektin), bila 1 vrečka (3 g) za 1,5 kg sadja ali 1,5 l soka. Im izpadlo je super.

Torej 2 g drži (le, da je to več kot dva ščepca).


_________________
Lep pozdrav, Biba

"Vsak ima svoj okus," je rekel hudič in sedel v koprive.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom biba Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Hvala. Sedaj manjka samo še to, da poskusim, ali ne? srecen

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.07. 2006, 17:37
Prispevkov: 783
Odgovori s citatom
Držim pesti, da uspe.


_________________
Lep pozdrav, Biba

"Vsak ima svoj okus," je rekel hudič in sedel v koprive.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom biba Pošlji zasebno sporočilo
 
minister za informiranje

Pridružen/-a: 28.03. 2007, 11:23
Prispevkov: 134
Odgovori s citatom
Če piše na embalaži, bom že našla. Hvala! Smeh


_________________
Nikoli ne izgubiš, dokler se ne nehaš truditi.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom maja Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 03.08. 2011, 15:48
Prispevkov: 182
Odgovori s citatom
Tukaj sem našla vse kar sem potrebovala za svojo marmelado in danes javljam rezultate, super je uspela, ravno prav, trgovinske marmelade so mi vedno presladke, uporabljala sem agar agar in jagode, malo limoninega soka ter fruktoza 10% (sem pač na sladko Smejati se na glas ). Res je zelo okusna, nisem mogla počakat da jo poskusim ,sem jo takoj načela, še moj dragi ki je bil tako zelo skeptičen kako bo to vse skupaj brez sladkorja izgledalo je rekel da je zelo dobra, tašča se tudi strinja, je rekla da jo lahko naredim na višek, bi jo še kdo drug tudi jedel Smejati se na glas wi...uspelo mi je, ker tele trgovinske zadeve brez sladkorja so vse čist predrage za to kaj ponujajo.


_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wRagzxL/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom kocarca Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 24.10. 2009, 02:11
Prispevkov: 2004
Kraj: Kranj
Odgovori s citatom
Super, Kocarca, za pogum in da si se lotila. Ava Ava


_________________
Suzana Smeh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Suzana Pošlji zasebno sporočilo
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52
Prispevkov: 4788
Odgovori s citatom
Bravo, super!


_________________
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom IRA Pošlji zasebno sporočilo
Šment 
naključni mimoidoči

Pridružen/-a: 04.09. 2012, 20:42
Prispevkov: 1
Odgovori s citatom
No, da zaženem letošnjo sezono, pa lahko sporočim da pa danes meni ni uspelo. Problem je v tem, da je vse odvisno od sorte grozdja... Sam sem nabral odlično divjo trto. In ker ima le-ta male a izjemno sočne grozde, sem ob kuhanju dobil ogromno vode in praktično nič mesa, kar pa nisem vzel v zakup in tako dodal premalo agar agarja. Zadevica se žal ni strdila...

Jutri ali pojutrišnjem poskusim ponovno in bomo videli kako bo.

Lp

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom kroket Pošlji zasebno sporočilo
Re: Šment 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 02.06. 2006, 15:09
Prispevkov: 5454
Kraj: Brežice
Odgovori s citatom
kroket je napisal/a:
No, da zaženem letošnjo sezono, pa lahko sporočim da pa danes meni ni uspelo. Problem je v tem, da je vse odvisno od sorte grozdja... Sam sem nabral odlično divjo trto. In ker ima le-ta male a izjemno sočne grozde, sem ob kuhanju dobil ogromno vode in praktično nič mesa, kar pa nisem vzel v zakup in tako dodal premalo agar agarja. Zadevica se žal ni strdila...

Jutri ali pojutrišnjem poskusim ponovno in bomo videli kako bo.

Lp


Sigurno ti bo uspelo. Sedaj veš v čem je problem in ga boš z lahkoto obvladal. Morda bi bilo smiselno dodat kakšno sadje, ki vsebuje več pektina, da se bo lažje strdilo.

Srečno!


_________________
Bože daj mi mir da podnesem
ono što ne mogu promjeniti,
hrabrost da promjenim ono što promjeniti mogu
i mudrost da ovo dvoje razlikujem.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom levinja Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kako naj skuham marmelado brez sladkorja? 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Da, lahko urejaš svoje prispevke v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 2 od 2  

  
  
Odgovori na to temo