Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
Izpadni koraki 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26
Prispevkov: 2241
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
Kopiram iz čveka...

levinja je napisal/a:
Stegna boš porihtala z izpadnimi koraki in počepi. Obstaja še nekaj vaj, a te dve sta za začetek dovolj. Tudi rita se bo lepo dvignila.


levinja je napisal/a:
Za izpadni korak - statični - postavim levo nogo naprej, desno nazaj in z desnim kolenom pokleknem do 1 cm do tal, levo koleno pokrčim in spustim medenico. Madona, saj nisem čisto sigurna, da sem razumljivo napisala.


bacek je napisal/a:
Saj to me je zanimalo, al delaš korake v "sunku" - torej postaviš nogo naprej in dol, nogo nazaj, pa spet nogo naprej in dol. Ali si že v pripravljeni pozi (torej noga naprej) in se samo spuščaš dol.


levinja je napisal/a:
Te, ki sem ti jih jaz opisala so statični. Tiste, ki jih začneš delat iz mesta, so izpadni naprej. Delaš lahko oboje. In za obe nogi. Roke daš v boke, izdih je ob naporu.
Ko ti bo že dobro šlo, si daš v vsako roko eno kilsko ročko in delaš še z ročkami. O tem kdaj kasneje.
Res je, da noge bolijo za popizdit, ko delaš izpadne in počepe, a se hitro vidi sprememba. Se splača delat.


IRA je napisal/a:
Predlagam, da za začetek delaš statične... Zaradi teže in kolen... da si najprej malo ojačaš sklepe, skineš težo, potem boš lažje skakala in delala razne mixe... Da ne bi bilo slučajno kakšnih poškodb po nepotrebnem!
Drugače pa ja...Men so dal vetra stranski, če mi jih Daja ne bi pokazala, ko sem bila pri njej, se jaz verjetno sploh ne bi spomnila, da obstajajo tudi te ... pa tisti s stopnico.


levinja je napisal/a:
Res priporočam izpadne in tudi počepe. Boš videla, kako špeh postane trda mišica. Gledam pri kolegici, ki ima lepo žensko postavo in mora ogromno delat za rit in noge. Vse, kar se je prej treslo, postane trdo.
Ampak pozor! Delat je treba celo življenje. To je kot pravilno prehranjevanje. Za vedno! Zatorej brez izgovorov!


Po zgornji inspiraciji sem dodala še izpadne korake. Ok, saj smo jih delali na vseh aerobikah. Ampak... kaj je sedaj to? Vidim, da sama doma delam vse te vaje čisto drugače. Bistveno težje je. Tam je ritem, muzka, za mene vse skupaj malo prehitro, tako sem bolj pozorna na to, da lovim voditeljico. Doma sem lepo počasi in temeljito naredila samo dve seriji po 8 izpadnih na vsako nogo, pa nisem mogla več???? Je to veliko, malo? Saj vem, da ima smisel samo, če boli in peče... brez skrbi, da je.

Ok, torej moram tole ponavljati lepo pri vsakih vajah? Sedaj gledam, da sobno kolo nekajkrat tedensko zaključim z nekaj vajami.

LP Smeh Maša

Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Maša Pošlji zasebno sporočilo
Izpadni koraki 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
Odgovori na to temo