|
| PASTERIZIRANJE SADJA | |
Administrator foruma
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58 |
Prispevkov: 10408 |
Kraj: Gorenjska |
|
|
Objavljeno: 23 Avg 2006 07:46 |
|
|
:arrow: Držimo se pravila, da uporabljamo le sveže, zdravo in ne prezrelo sadje.
:arrow: Sadje temeljito operemo in posušimo in šele potem odstranimo koščice in peclje.
:arrow: Zelo sočne sadeže (višnje, češplje), ki radi počijo, in sadeže, ki v kozarcih radi zlezejo na površje (kosmulje), prebodemo na več mestih z zobotrebcem, da se luknjice s sladkorno raztopino in jagode upadejo.
:arrow: Dodajamo lahko različne začimbe
:arrow: Surovo sadje napolnimo v opran kozarec do 2cm pod robom. Napolnjen kozarec položimo na vlažen prt, da se sadje lažje sesede.
:arrow: Upoštevamo potreben čas pasterizacije in stopinje. |
|
|
|
| | |
Administrator foruma
Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58 |
Prispevkov: 10408 |
Kraj: Gorenjska |
|
|
Objavljeno: 30 Avg 2006 12:23 |
|
|
JAGODIČJE V STEKLENICAH BREZ SLADKORJA
Jagodičje zelo natančno preberemo, operemo in odcedimo (jagode, brusnice, borovnice, maline, ribez ali robidnice). Sadje natresemo v steklenice, ki smo jih prej razkužili. Med polnjenjem s steklenico večkrat potrkamo po mizi, kamor smo položili v več gub zguban prtič. Tako nadevamo v steklenico več sadja in vmes ni zračnih lukenj. Nezamašene steklenice damo v lonec, prilijemo vodo, da sega kakih 5 cm pod rob vratu in segrevamo pokrite. Ko začne voda šumeti, naj ostane pri tej temperaturi 25 minut. Nato vroče steklenice hitro zamašimo z gumijastimi kapami. Če uporabimo plutovinaste zamaške, zamašene steklenice položimo, da pride vroča vsebina do zamaška. Gumijaste kapice in zamaške moramo prej razkužiti. Tako vloženo jagodičje se obdrži eno leto. |
|
|
|
| PASTERIZIRANJE SADJA | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Da, lahko urejaš svoje prispevke v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|
|