Registriraj se Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Prijava



Odgovori na to temo
SUŠENJE, SOLJENJE ZELENJAVE 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
JUŠNA ZELENJAVA NA ZALOGO

Potrebujemo po 250 g peteršilja, korenja, čebule, paradižnika, pora in zelene. Vso zelenjavo očistimo in operemo, potem pa na drobno narežemo ali kar zmeljemo.
Vlagamo v kozarce tako, da izmenjujemo plast narezane zelenjave s plastjo soli. Vsebino dobro potlačimo in kozarce pokrijemo s pokrovi ali ali celofanskim ali pergamentnim papirjem.
Postavimo na hladno mesto, ki pa ne sme biti vlažno, Tako pripravljena zelenjava je odlična začimba pri kuhanju. Samo pozabiti ne smemo, da je že soljeno.


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
 
Mačka/Mačkon

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:59
Prispevkov: 3971
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Temu pri nas rečemo kar domača vegeta. Delam jo po zgoraj napisanem receptu, le sol zmešam kar med zmleto zelenjavo. Fantastično in obdrži se do naslednje sezone.


_________________
Le tisto bogastvo, ki ga pokloniš, bo vedno tvoje.
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Julija Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
SUŠENI PARADIŽNIK 
Administrator foruma

Pridružen/-a: 31.05. 2006, 10:58
Prispevkov: 10408
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
SUŠENI PARADIŽNIK

Izberemo zrel(vendar ne popolnoma) in zdrav paradižnik, ki naj bo srednje velik. Oplaknemo ga z vodo in osušimo, potom pa prerežemo na polovico, te polovice zložimo na desko in pokrijemo s tankim blagom ter postavimo na sonce, da se tam suš. Ob večerih ga preko noči prenesemo noter. Ko je paradižnik popolnoma suh, polovičke nanizamo na nit in napravimo nekakšen venček, ki ga obesimo na hladen in zračen prostor ter tako pustimo še nekaj dni, potem pa ga shranimo v vrečkah iz blaga ali papirnatih vrečkah.
Pred uporabo ga damo v vročo vodo, da se omehča.


_________________
Trgovinahttp://unikatni-izdelki.com/
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Marika Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SUŠENJE, SOLJENJE ZELENJAVE 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Da, lahko urejaš svoje prispevke v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
Odgovori na to temo