|
| Moti me! | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 07.06. 2006, 15:52 |
Prispevkov: 4788 |
|
|
|
Objavljeno: 07 Mar 2007 11:52 |
|
|
Hojla ...
Mogoče sem spet tečna ...
Ampak ne vem ... ko prebiram to temo, mi dajensko manjkajo informacije!
Kar nekaj se začne, ni po Montiju, je pa dobro!
Ali pa se sem pa tja omeni kakšna solata in šnicl(ki pa se jih itak dobi v vsaki gostilni).
Seveda vsak nasvet pride prav.
Pa vendar pogrešam kakšne Gostilne, ki bi recimo ponujele polnozrnate pice, mogoče polnozrnate testenine z razločnimi omakami, kaj bolj zdravega, kaj neobičajnega ... vem, da obstajajo!
Poznate kakšne take specialitete?
Kaj novega, drugačnega???
Lp |
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 01.06. 2006, 06:43 |
Prispevkov: 2228 |
Kraj: jesenice |
|
|
Objavljeno: 07 Mar 2007 12:25 |
|
|
Jaz osebno jih ne pozam veliko, ampak kadar grem ven jest in to je praviloma 1 x na mesec ne gledam kaj je po montiju in kaj ni. Kadar grem ven jem tisto kar se mi zljubi. Saj doma kuham večinoma po montiju.
Babica je omenjala nekoč eno pizzerijo v ljubljani, pa sem pozabila - mislim, da je nekje v dravljah....
drugače pa od omenjenih tukaj dobiš pri pizzeriji gorenc, prav užitno montijevsko hrano, pa še kje samo se trunutno ne spomnem.
Če želiš drugačno hrano ti predlagam suši - Japonsko restavracijo v Ljubljani Sushimana na Wolfovi, imajo prekrasne sušije in so dejansko paša za oči in usta.
Kljub temu, da je notri beli riž, kolikor jaz poznam to zadevo, noben od narodov,ki pretežno konzumirajo riž nima problemov s prekomerno težo. Mogoče je res GI riža velik, ampak imajo veliko zelenjave, ki ta GI zmanjša.....
Sama menim, da kakšen preršek ne škodi. |
|
|
|
| | |
odvisnež
Pridružen/-a: 28.02. 2007, 15:10 |
Prispevkov: 54 |
|
|
|
Objavljeno: 09 Mar 2007 02:32 |
|
|
Riz, ki se uporablja v susiju, je lepljiv beli riz, o katerem, ce se prav spomnim, tud Monti pise, da ni tolk slab (seveda ne ga jest vsak dan). To ni isti beli riz, ki ga npr. dobis v Sparu, tudi skuhas ga drugace (namakas vsaj 2 uri, bolje se vec, imajo pa ga v Maximarketu, kjer imajo tudi ostale sestavine za susi, drage so k pes, ampak cena te prisili, da pojes manj susija in posledicno manj riza |
|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 03.06. 2006, 16:24 |
Prispevkov: 6156 |
Kraj: Ljubljana |
|
|
Objavljeno: 09 Mar 2007 05:38 |
|
|
V Ljubljani je res problem s prehranjevanjem v gostilnah.
Se pa spomnim, da sem nekje zasledila, da je nekaj takih gostiln, kjer pripravljajo hrano po Montiju, pa se žal ne spomnim, katere so. Bom poskusila malo pobrskat po internetu.
Jaz sušija sicer še nisem jedla, sem pa prepričana, da mi ne bi bil všeč, ker rib ne ljubim preveč, sploh pa ne suroviih. Si pa že raje privoščim eno "ta veliko" solato, pa kak košček mesa zraven. Telečja pečenka je skoraj vedno dober izbor v gostilni.
Še dobro, da si pohajanja po gostilnah ne privoščim prevečkrat |
|
|
|
| Moti me! | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
|
|
|
|
|
|