|
|
|
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 14.03. 2007, 15:26 |
Prispevkov: 2241 |
Kraj: Gorenjska |
|
|
Objavljeno: 14 Avg 2007 16:14 |
|
|
Maja, spraševala si za agar. Evo, kupila sem ga že (v Jablani na BTC tržnici), še vedno pa ne uporabila. Navodila prepisujem z nalepke:
"Na ½ l tekočine ali 500 g sadja damo 2 g agar agarja. Za 500 g želatine ali za puding 4-6 g. Agar agar zmešamo najprej s hladno vodo, da ne nastanejo kepice. Nato vremo še 5 minut. Želatina nastane, ko se ohladi. Proizvajalec: KUK, Avstrija. Uvoznik: Kalček d.o.o."
Pakirajo očitno v Kalčku, ker so ročno s selotejpom zalepljene prozorne vrečke, notri je prah bež barve, v zavojčku je 50 g, cena 4,57 EUR.
Ups, šele sedaj sem zares opazila količine. 2 g? 50 g? Na prvi pogled sem dojela 20 g agarja na ½ l tekočine, zavojček bi bil torej za dobrih dvakrat. 2 g? To pa spremeni stvar (potem tudi sploh ni drago, kar se mi je sprva zdelo). Zavojček bi bil torej za 25-krat po ½ l tekočine oz. sadja. Halo? Na pomoč – ali sem prav razumela? Kako hudiča pa naj iz tega zavojčka odtehtam 2 g? Mimogrede daš 3 g, to je že za 50 % preveč. In čisto resno: ali tale dva ščepca bež prahu res strdita kremo iz ½ kg sadja? Ja nič, treba se bo opogumiti in poskusiti enkrat na domačih, da ne bo kakšne bruke z obiski, hehe.
Biba, ti si že delala s tem. Ali res daš samo dva ščepca agarja na 1/2 kg sadja????? Mogoče je pa tiskovna napaka. Pa ne more biti, se dvakrat ponovi...
LP Maša |
|
|
|
| | | |
| | | |
| | | |
| | |
Mačka/Mačkon
Pridružen/-a: 03.08. 2011, 15:48 |
Prispevkov: 182 |
|
|
|
Objavljeno: 22 Avg 2011 18:23 |
|
|
Tukaj sem našla vse kar sem potrebovala za svojo marmelado in danes javljam rezultate, super je uspela, ravno prav, trgovinske marmelade so mi vedno presladke, uporabljala sem agar agar in jagode, malo limoninega soka ter fruktoza 10% (sem pač na sladko ). Res je zelo okusna, nisem mogla počakat da jo poskusim ,sem jo takoj načela, še moj dragi ki je bil tako zelo skeptičen kako bo to vse skupaj brez sladkorja izgledalo je rekel da je zelo dobra, tašča se tudi strinja, je rekla da jo lahko naredim na višek, bi jo še kdo drug tudi jedel wi...uspelo mi je, ker tele trgovinske zadeve brez sladkorja so vse čist predrage za to kaj ponujajo. |
|
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wRagzxL/]
[/url] |
|
|
|
|
| Šment | | |
| Re: Šment | | |
| kako naj skuham marmelado brez sladkorja? | |
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Da, lahko urejaš svoje prispevke v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 2 od 2
|
|
|
|
|
|